Har du lurt på hvorfor noen blir sprut røde, mens andre får helt hvite partier i ansiktet etter trening?

Det mest vanlige er en helt hvit overleppe, selv om du er rød i resten av ansiktet. Dette  er et tegn på dårlig sirkulasjon i dette området. Det er helt normalt. Ofte genetisk. Røyking gir også nedsatt sirkulasjon i dette området, derav uttrykket «røykemunn» om linjer rundt munnen. Nedsatt sirkulasjon gir tidligere linjer.

 

IMG_5744

 

Hvordan forebygge nedsatt sirkulasjon?

Ønsker du å forebygge?  Det enkleste du kan gjøre er å bruke en mild kornpeeling i hele ansiktet. Masser litt ekstra rundt munnen og gjenta 1-2 ganger i uken.  Pass på at du bruker en peeling med milde korn, slik at du ikke «riper» i huden når du jobber med den. En peeling skal fjerne døde hudceller. Kornpeelinger øker i tillegg sirkulasjonen i huden. Jeg er veldig glad i kornpeeling da min hud generelt har dårlig sirkulajon og gløder etter en omgang med en slik peeling.

Prøv du også!