Veldig ofte får jeg spørsmål om en ampulle kan deles på flere dager, når den første er  åpnet og ikke kan lukkes igjen. En ampulle inneholder en ganske stor mengde produkt, og jeg skjønner godt hvorfor det kan virke umulig – og kanskje unødvendig – å bruke alt dette samtidig. Her skriver jeg derfor litt oppklarende om ampuller:

 

IMG_1779

 

Hva er ampulle?

Ampuller er små glassflasker, fylt med konsentrerte, aktive ingredienser for huden din. De er laget til ulike hudtilastander, og brukes i kortere eller lengre perioder, avhengig av hvilke ampuller du velger. 

Ampuller fra Babor

Ampullene til Babor er verdenskjente. Og det er absolutt ingen tilfeldighet. Norge er faktisk det landet som selger flest Babor-julekalendere på verdensbasis. Det betyr jo at ampullene (som kalenderen inneholder), er godt kjent i Norge.  På verdensbasis knekkes én ampulle åpen hvert 4. sekund. Noen ampuller egner seg best til bruk på dagtid, som de ampullene som heter noe med “glød” eller “glow” i navnet. Andre er best å påføre på før du legger deg, da de gjerne reparerer huden. Det finnes også ampuller med konsentrerte ingredienser mot akne, som er fine å bruke både dag og natt.

 

IMG_6265

 

Hvordan brukes en ampulle?

  1. Ampullene er laget av glass. Det følger med en plasthette i hver pakke, som du skal bruke når du åpner ampullen. Du kan også bruke et håndkle. Dette er for å unngå at du får glassbiter på deg, om toppen skulle løsne litt feil.
    PS! Det har aldri skjedd meg, på 20 år.
  2. Rens ansiktet grundig
  3. Peel gjerne ansiktet før påføring av produktet i ampullen. Hvor ofte du peeler, vil avhenge av hudtypen din. Generelt er det fint å peele huden to ganger i uken. Etter rens eller peeling klappes en hel ampulle inn i huden på ansiktet, hals og bryst.
  4. Smør dagkrem over ampullen, og avslutt med SPF, eventuelt nattkrem.

 

IMG_1782

 

Hvordan få hele innholdet i en ampulle inn i huden?

Du kan bruke samme ampulle morgen og kveld, hvis du ønsker det. Ikke spar på rester av innholdet til en annen dag, da ingrediensene er flyktige og ampullen ikke kan lukkes. 

Det er jo meningen at hele ampulle skal brukes med det samme. Har du tørr hud eller dårlig sirkulasjon, kan du oppleve at innholdet trekker litt tregt inn i huden, men i disse tilfellene er det jo ekstra behov for ampullen, også. 

Peeling vil lette opptaket av ampullens innhold. Ved lett klapping på huden gjentatte ganger, vil du øke sirkulasjonen i huden, og dermed vil huden trekke til seg større mengder av det aktive innholdet. 

Under en Babor ”kræsjbehandling” får teraputen opptil 10 ampuller inn i huden din uten problemer!  Jeg er alltid flink med huden min, og føler at den er ganske mettet av aktiv pleie. Men da jeg fikk  denne behandlingen, klarte terapeuten å sluse inn hele 10 ampuller, helt uten den veldig store  innsatsen. Jeg ble sjokkert. Men huden strålte i lang tid etterpå, så selv om jeg selv ville ha stoppet etter én ampulle, hadde huden min veldig godt av 10 stykker. Å dele en ampulle i to, blir derfor etter dette, helt utenkelig.

 Bruk ampullen slik

 

IMG_6266

 

Innlegget er sponset. Ampuller har jeg brukt i 20 år, så dette kan jeg. 🙂