Er du en av de som lakker negler på vei til et selskap? Og som sjelden får et lekker resultat. Eller får du rett og slett ikke lakken til å sitte, uansett? Kanskje disse tipsene kan hjelpe deg?

 

stylish women in bathrobes and jewelry, with towels on heads sitting on bed with nail files near green plant

 

Har du lett for å få lakk på huden? Legg i tilfelle vaselin eller lim rundt neglen, på huden, før du lakker.  Da vil ikke lakken feste seg i huden og vaselin/limet kan lett fjernes etter at neglen er lakket.

Flasser lakken av på tuppen? Legg to lag med basecoat på tuppen av neglen: legg et lag på ytterste halvdel av neglen, la dette tørke og legg så neste lag over hele neglen. Dette får lakken til å sitte bedre på tuppen, som er utsatt for mer skade enn resten av neglen.

Synes du fargen bli «helt borte», i forhold til hva du forventet? Bruk en hvit neglelakk på neglen før du legger den fargede lakken. Da vil fargen bli klar og komme bedre frem.

 

cropped view of smiling women in bathrobes and jewelry sitting on bed and polishing nails

 

Vil du ha flere farger på neglen samtidig? Du kan bruke tape på neglen til å dele neglen i to/tre, eller lage forskjellige vinkler med. Lakk hele neglen først, la dette tørke. Legg på tape der du ikke vil ha farge nr. 2. Du kan legge tapen i hvilket mønster du ønsker.

Vil du bruke stener på neglen? Bruk tuppen på en eyeliner (gjerne i en hvit/lys farge) til å feste stenene med. På denne måten er du ikke borti lakken under når stenen festes.

Synes du det er vanskelig å legge fransk manikyr? Legg en gummistrikk over neglen, hold den fast med hånden du skal lakke. Legg den slik et du kan lakke utenfor strikken med hvit farge. Du får en perfekt kant, lett!

 

The drawing process on female nails. Female manicurist hand putting black lace on nude nail polish in beauty salon. Female nails manicure.

 

Hvordan lages en marmorert negl? Du drypper noen dråper av lakkene du vil blande i et glass vann – bruk plastglass. Bland de så mye du ønsker at de skal være blandet på neglen. Legg tape rundt fingertuppen, helt inntill neglen og under den. Stikk fingeren forsiktig oppi vannet med lakk i og trekk den opp. La dette tørke før du fjerner tapen.  Litt sølete, men lekkert!

Kommer du alltid borti «nesten tørket» lakk og ødelegger litt av resultatet? Dette kan du forsiktig rette på med en våt tungespiss, men gjør det forsiktig!

Sliter du med å fjerne noen typer lakk? Lakk med glitter kan f.eks. være svært vanskelig å fjerne. Fukt bomull i lakkfjerner og la den ligge litt på neglen. Da går lakken lettere av.

Har korken på lakken satt seg fast? Sett neglelakken på hodet i et glass, fyll på veldig varmt vann slik at det dekker korken, ikke hele flasken, la det står slik noen minutter før du løfter ut flasken. Nå går det lett skru opp korken. Eller du kan feste gummistrikk rundt korken, slik at det er lettere å skru hardt for å få den av.For å unngå at dette skjer igjen kan du gjerne smøre litt olje rundt tuppen på flasken, der korken skal skrus på. Da vil ikke neglelakken feste seg der.

 

selective focus of stylish girls in bathrobes and towels on heads looking at rings on hand