Er du på min alder så er du nok godt kjent med bronzer/solpudder? Men contouring er kanskje litt mer fremmed? Uansett kan det være greit å oppklare misforståelsen om at disse produktene kan brukes om hverandre. For det kan de virkelig ikke.

 

Makeup room: makeup foundation, powder, bronzer and brushes

 

Forskjellen på bronzer og contouring

Du har kanskje fått med deg at hovedforskjellen er at contouring er beregnet til å skape og definere konturene i ansiktet vårt, mens bronzer skal legge til varme og glød slik at det ser ut som du har vært i solen?

Ikke bruk bronzer i stedet for kontur, og bruk ikke kontur i stedet for bronzer!

  • En bronser har en varm tone og du vil se orange ut om du bruker denne til contouring.
  • Et contouringprodukt har en grå undertone og den vil gi deg en gusten og grå hud om du legger den som et solpudder/bronzer.

 

beautiful brunette girl in bathrobe looking at mirror and applying powder

 

Slik legger du contouring:

Legger du contouring i et lag spredt i hele ansiktet vil du se merkelig ut, dette produktet skal legges kun spesifikt på områdene du ønsker å skyggelegge. For eksempel kan den legges i tinningen, på hver siden av nesen, under kinnbenet og langs kjeven.

Du MÅ blende! Gjør du ikke dette er hele contouringen ødelagt. Blending gir en naturlig skygge, og uten vil du likne mer på en skulptur. Bruk en blenderkost over alle harde kanter til de ser myke og naturlige ut.

Avslutt med hightligter. Dette er faktisk en viktig del av contouringen og gir en perfekte finish. Highligt legges for eksempel på nesebroen, over kinnbena og rundt øynene. Husk å blende her også! Det skal se naturlig ut – helt uten synlige kanter. 

 

Contour and highlight tutorial makeup. Professional contouring face make-up sample

 

Hvordan legge bronzer/solpudder?

Det er viktig å huske at selv om ikke dette produktet skal legges like avgrenset som countouringen er det ikke meningen at det skal legges i hele ansiktet. Det vil i tilfelle se ut som om du bruker for mørk foundation. Bronzer skal legges som et tretall på hver side av ansiktet. Bruk en myk kost og start i pannen for så å forme et tretall som beveger seg nedover, ut på både kinnben og innover kjeveben.

Husk halsen! Fresh solfarget hud i ansiktet og hvit hals ser ikke så naturlig ut. Bruk restene du har på kosten etter at bronzer er lagt i ansiktet, kost lett over halsen. 

Ikke glem blush! Solpudder erstatter ikke blush. Bittelitt rødme i kinnene vil være prikken over i`en på hele resultatet. Uten blush ser ikke solpudderet like naturlig ut.

 

beauty, make up, cosmetics, morning and people concept - young woman with makeup brush and contouring and highlighting palette looking to mirror at home bathroom

 

Disse bruker jeg akkurat nå: 

Jane Iredale Great Shape Contour Kit

Et sett med tre nyanser for konturering, skulpturering og highlight. Fargene er lett å blande og gir et naturlig utseende. Den mørke fargen brukes til konturering eller som solpudder. Den lyse brukes til highlight og den røde brukes som bluss eller den kan dekke over blånet i huden.Veldig enkel å bruke!

Kr. 695,-

IMG_9521

 

Glo Skin Beauty Shimmer Brick Luster

En pallet med 4 nyanser for å gi en strålende finish. Bland alle fargene sammen med en børste, eller bruk dem separat. Brukes for å highlighte og definere blandt annet kinnben, øyne, krageben osv. Jeg blander de som oftest sammen, da dette går raskt og gir meg et lekkert solpudder med ekstra glød.

Kr.  449,-

 

IMG_9520

 

Sothys Bronzing powder

Det perfekte pudderet for en umiddelbar og enkel, sunn gløds effekt! Den delikate vaniljeduften tar deg med på en sensorisk reise. Du kan bruke den hver dag for å få en illusjonen av å ha vært på feire i varmere strøk. En universal farge med matt finish for en delikat glød i huden.

Kr.

IMG_9522

 

Yves Saint Laurent Couture Highlighter

Denne elsket jeg fra første stund! Yves Saint Laurent Couture Highlighter er en unik highlighter som gir en silkebløt og naturlig glød til kinnene. Den har en enestående oppbyggbar tekstur, som gjør fargen enkel å arbeide med helt uten å drysse. Couture Highlighter kan også brukes våt for å få en høyere fargemetning. Den kommer i en rekke farger og med forskjellige finisher – matt, sateng eller perlemor. Sistnevnt er min favoritt!

Kr. 399,-

 

IMG_9523

 

Jane Iredale In Touch® Highlighter

En superheldig kremhighlighter som gir naturlig glød og lys til ansiktet. Bruk på ansiktets høyeste punkter – kinnben, brynsben, langs neseryggen og på amorbuen i overkant av leppene. Har den alltid i vesken og den gir umieelbart litt glød og en liten løft ved påføring i løpet av dagen.

Kr. 345,-

 

IMG_9525

 

Babor Glow Stick (limited edition)

Babor Glow Stick er en highlighter som reflekterer og sprer lyset og gir en glow-effekt med maksimal glød. Kan brukes til både ansikt og kropp. Fremhev de høyeste punktene i ansiktet for en naturlig sunn look med lett metallskimmer.

Kr. 293,-

 

IMG_9526

 

 

 

Produktene er sponset som arbeidsverktøy