Selv om jeg beskytter meg med høy SPF hele året, så synes jeg litt brunfarge er lekkert på sommeren. Ikke i ansiktet, men på kroppen. Jeg ser bare merkelig ut med brunfarge i ansiktet, sikker fordi det er uvant? Men på kroppen er det deilig med litt farge når jeg skal vise bare legger og armer. Derfor bruker jeg self-tan. Etter mange år med prøving og feiling føler jeg at jeg vet hva du bør se etter på dette området.

Nå har det dukket opp et Self-Tan studio like i nærheten av meg, Spraytanhuset på Strømmen gjør det enda lettere å bli brun enn når du smører deg selv.  Med spraytan blir du raskt brun, uten sol og skadelig UV-stråling.  Du slipper å bekymre deg for økt risiko for hudkreft, rynker og hudskade. Brunfargen blir jevn, og du løper ikke samme risiko for skjolder som når du bruker selvbruning hjemme.

 

sol strandJPG

 

Hvordan virker self-tan?

DHA (dihydroksyaceton) i produktet reagerer med  aminogrupper i hudproteinet. Det dannes da en type pigmenter som heter melanoidiner som likner litt på melanin uten å ha samme UV-beskyttende effekt. DHA farger bare det øverste døde hudcellelaget og gir derfor ikke veldig langvarig resultat. Ved å kombinere DHA og erytrulose i selvbruning  får man en dypere og penere brunfarge.

 

IMG_1050 2

Etter self-tan I medium farge, til høyre.

 

Hvor brun blir jeg?

Du velger selv ønsket brunfarge. Spraytanhuset har mange forskjellige farger og finner en farge som passer din hudtype og hudtone utifra ønsket resultat. Du kan få alt fra en lett glød til en dyp, mørk farge. Jeg valgte en medium farge, og den ble ganske lik fargen jeg naturlig får etter en lang fin sommer.

Blir fargen Orange?

Denne frykten henger litt igjen fra tiden hvor self-tan var helt nytt. Fargen ble ofte orange. Det er fremdeles slik at noen billigere merker kan gi deg litt orange farge, men generelt er dette er tilbakelagt problem.  Blir du orange bør du bytte produkt.  Spraytanhuset bruker Vani-T og Moroccan Tan, som er av svært høy kvalitet og gir en jevn og naturlig brunfarge helt uten oransje undertoner.

Hvor lenge holder fargen?

Fargen  varer i 5-10 dager – dette avhenger uansett av hudtype og før- og etterbehandling. Fargen er finest etter 1-2 dager, så hvis du sprayes til en spesiell anledning anbefaler vi at du tar spraytan et par dager før. Du kan gjøre mye for å holde fargen ved like. Bruker du en bodylotion med  som inneholder DHA (det selvbrunenede stoffet) etter behandlingen vil fargen forlenges. Jeg bruker en slik bodylotion hele sommeren. Foretrekker det fremfor ren self-tan, da den med 50% bodylotion og 50% DHA gir en naturlig og gradvis bruning, helt uten ujevnheter.

 

IMG_1049 2

Etter self-tan I medium farge, til høyre.

 

Hvor ofte bør jeg spraye meg?

Behandlingen kan med fordel gjentas hver uke for at en jevn og vakker brunfarge skal vedvare. Det er viktig å peele/skrubbe kroppen mellom behandlingene, da dette gir et jevnt og mer langvarig resultat.

Blir jeg brun av solen etter spraytan?

Ja, det blir du. Spraytan har ingen UV-beskyttelse, så husk høy solfaktor!

Vil salt- og klorvann ødelegge fargen?

Hyppig dusjing og bading i klor- og saltvann gjør at fargen forsvinner raskere enn normalt. Du føler deg imidlertid freshere med litt farge før den virkelige brunfargen kommer. Du kan også bruke en gradvis selvbruning hele ferien for å holde fargen ved like.

 

 

IMG_1051 2

Etter self-tan I medium farge, til høyre.

 

 

Spraytan er perfekt for deg som skal i bryllup, på fest eller en annen spesiell anledning og ønsker å se fresh og gyllenbrun ut. Fargen varer i ca en uke og med regelmessige spraytans kan du holde deg brun året rundt!