Er du flink til å ta vare på huden din, men har en tendens til å glemme noen områder? Du er ikke alene. Selv om viktigheten av øyekrem er godt innprentet i oss, og salget av halskrem har økt drastisk de siste årene, er det likevel mange som hopper over disse områdene som også trenger pleie.  

 

IMG_0912

 

Hvorfor bruke håndkrem?

På dette området er jeg ganske elendig selv. Mine hender er knusktørre, og barna sier stadig at de ser gamle ut … Og når de er tørre hele året, hvordan er de da på vinteren? Jo, da er de såre og vonde! Jeg har ikke alltid behandlet hendene mine dårlig, så jeg har som mål å ta opp igjen «the good work» når tørken kommer til høsten. Da er det slutt på forsømt hud på hendene. 

 

Beautiful woman hands isolated on white background

 

Hva kan du gjøre med tørr hud på hendene?

 1. Fjerne potensielle irritanter, altså årsaken til at hendene blir tørre. Bortsett fra genetikk, kan du gjøre mye for å unngå tørrheten.
 2. Ny fuktighet må tilføres. Bruk håndkrem!
 3. Bruk peeling på hendene, dette vil fjerne tørr hud slik at håndkremen trekker bedre inn.
 4. Vask ikke hendene i for varmt vann, det tørker dem ytterligere ut.
 5. Vær oppmerksom på at om tørrheten skyldes eksem, må du behandle eksemet og sårene før du kan begynne med intensiv smøring med håndkrem.
 6. En god håndkrem bør ineholde både ingredienser som tilfører fuktighet og ingredienser som ligger på overflaten og hindrer fuktighetstap.

 

IMG_0910

 

Egen krem til øyepartiet?

Her er jeg flink! Men det skal sies at jeg sammenlikner søken etter den beste øyekremen med søken etter den perfekte jeansen. Jeg har noen favoritter, men er stadig på søken etter en enda bedre. Det skyldes nok først og fremst at dette området forfaller raskere enn resten av ansiktet, og at jeg ønsker å bruke «det beste som finnes».

 

øyekre

 

Når bør du begynne med egen øyekrem?

 1. De første rynkene dukker gjerne tidlig opp rundt øynene. Din lette fuktighetskrem duger kanskje en stund til i ansiktet, men rundt øyne må du gå hardere til verks.
 2. Hevelser rundt øynene, eller mørke ringer, krever helt andre ingredienser enn i resten av ansiktet. Det finnes også øyenkremer som har litt pigment i seg, slik at mørke ringer blir mindre synlige.
 3. Viktigst av alt er det å beskytte også dette området mot ultrafiolette stråler fra solen. UV stråling er den viktigste årsaken til solskader, hudkreft og rynker. Det finnes flere øyenkremer med SPF.

 

IMG_0909

 

Hvorfor er det så enorm fokus på pleie av halsen?

Har du hørt om «tech-neck»? Det er det vi kaller linjene på halsen. De som dukker opp 20 år tidligere enn våre mødre fikk sine halslinjer. Har du tenkt over hvor mye tid vi tilbringer med mobil, iPad og PC – stort sett med en 45-graders vinkel med hodet? Nå som jeg er 46 år, ser jeg så alt for godt hvor tydelig disse linjene på halsen er. Så jeg får gjøre en større pleiende innsats på dette området, og håpe at det utsetter hudaldringen noe. Jeg kommer nok ikke til å redusere bruken av mobilen.

 

Close up woman hand playing on tablet.

 

Hvordan kan du forebygge linjer på halsen?

 1. Ta alltid med hals og bryst når du renser, peeler og pleier ansikt!
 2. Bruk gjerne oppstrammende og fuktighetsgivende serum i tillegg, det er virkelig behov for mer pleie i dette området enn du er vant med!
 3. Bruk et halsprodukt som er spesielt laget til dette området, med pleiende og  oppstrammende effekt. 
 4. Bruk mer SPF i dette området enn i ansiktet, påfør gjerne to lag. Dette fordi halsen utsettes for mer av det blå lyset enn ansiktet gjør, og det er derfor den beste måten å forebygge på. 

 

IMG_0911

 

 

 

Innlegget er sponset ette forslag fra meg om tema. Dette er noe jeg gjerne vil oppfordre til å fokusere mer på.