Det er vanskelig å tro at en ansiktsspray kan få makeupen til å sitte så mye bedre – men en god spray utgjør faktisk en enorm forskjell. La meg gi deg en innføring i hvordan disse sprayene virker.

To typer make-up spray:

  1. Spray som beskytter mot svette, berøring i ansikt og klumping av produkt. Disse gir et mindre pulveraktig utseende fordi de blander din foundation bedre på huden, slik at den ikke ligger som et pulverlag utenpå. Denne type spray kalles ofte fixingspray.
  2. Spray som gjør din make-up mindre pulverisert og mer blandet (som beskrevet over). Denne kalles ofte setting Spray.

 

IMG_7698

 

Hvordan virker en fixingspray?

De såkalte fixingsprayene inneholder polymerer oppløst i et løsningsmiddel, vanligvis alkohol. Polymerer er lange molekyler som legger seg som en film over huden din og sørger for at din make-up holder seg på plass. Når disse sprayes på huden fordamper løsningsmidlet og etterlater polymer på huden. Polymerdråpene smelter sammen og danner en film som holder sminke på plass og gir litt vannavstøtende effekt ni tillegg. Løsningsmiddelet vil også virke litt oppløsende på make-upen slik at den blender bedre inn i hudens talg og ikke ser pudderet ut. Dette er årsaken til at du kun skal bruke en touch fixingspray, ellers vil effekten bli at all make-up forsvinner i stedet for å ligge lengre.

 

Hva bør du se etter?

En fixingspray har en polymer blant de første 4 ingrediensene. De polymerene som oftest brukes er PVP (polyvinylpyrrolidon) og AMP-akrylater-kopolymerer. Du kan dermed fokusere på å finne den polymeren som passer best for deg. I tillegg vil selvfølgelig også de andre ingrediensene i sprayen gjøre en forskjell. Det brukes både mattende og fuktighetsgivende ingredienser i slike sprayer, du velger det som passer deg best.

 

IMG_9951

 

Hvordan virker en settingspray?

Dette er typen spray som kun skal holde sminken på plass. Den brukes til å redusere det pulveraktige, tørre utseende. De har også en tendens til å inneholde flere fordelaktige hudpleieende ingredienser , de inneholder vanligvis mer fuktighet og mindre alkohol. Hvis sprayen ikke har en polymer i de første ingrediensene, er det sannsynligvis en settingspray.

En fordel med denne typen spray er at du kan bruke den som praktisk hudpleieende produkt uten å bekymre deg for å ha en film på huden din. Men de vil ikke ha noen effekt på beskyttelsen på hudoverflaten. Hvis du bruker en ordinær fuktighetsspray i løpet av dagen vil den ha omtrent samme effekt som en settingspray.

Hvordan bruker jeg en fixing-/settingspray?

Begge brukes på samme måte:

  1. Spray på fra en armlengdes avstand.
  2. Spray gjerne i en X eller T form over ansiktet, da får du med deg de viktigste områdene.
  3. Lukk øynene når du sprayer!
  4. Påfør mascara etter spraying, eller la den tørke først.
  5. Trekk pusten før spraying.
  6. Sprayer du for nærme kan det ødelegge din make-up

 

IMG_9950

 

Disse setting- /fixingsprayene finner du i mitt skap akkurat nå:

Beautyblender Re-Dew Setting Spray

Dette er en spray som får sminken til å sette seg og frisker opp huden. Denne to-fase løsningen inneholder vann med store mengder antioksidanter, ekstrakt fra hvit bjørk og hyaluronsyre som raskt fyller huden med fuktighet samtidig som den melkeaktige oljen nærer huden. Den lysnende blandingen unngår at sminken ser for matt eller gusten ut, og bidrar til å forhindre at den falmer eller smelter slik at rynkene fremheves. Dette fører til at huden ser like bra ut fra morgen til kveld. Deilig med mye pleie til huden og den etterlater make-upen med et mer naturlig resultat.

Kr. 349,-

IMG_7638

 

Jane Iredale Pommisst Hydration Spray

Pommisst Hydration Spray er en fuktighetsspray som beroliger og frisker opp huden. Den inneholder granatepleekstrakt, en effektiv antioksidant, som styrker hudens eget forsvar mot UV-strålene. Denne sprayen er perfekt å bruke på sommeren, og er også ideell for en mer moden hud. Jeg bruker denne over pulverfoundation fra Jane Iredale og resultatet blir en look helt uten pudder på overflaten og i linjer, mye mer naturlig!

Kr. 389,-

 

IMG_7635

 

Urban Decay Quickfix Hydracharge Prep Spray

En ultrahydrerende, beskyttende formel som balanserer huden. Altså en typisk fixeringsspray. Inneholder kokosvann, vitamin B3 og innovative Sepitonic ™ M3, som virker  beroligende.  Kan brukes som primer før påføring av make-up, som setting etter make-up eller sprites over huden hele dagen for en ekstra boost. Sprayen er mikrofin for en lett, ikke-fettete overflate.

Kr. 320,-

IMG_7637

 

Urban Decay All Nighter Setting Spray

All Nighter Makeup spray fikserer makeupen med et enkelt pump. Produktet inneholder en patentert Temperatur kontroll teknologi som gjør at makeupen holder seg frisk i opp til 16 timer. Denne er en klar favoritt over festkake-up!

Kr. 295,-

 

IMG_7636

 

 

 

 

Produktene er sponset som arbeidsverktøy, disse har vært favoritter lenge.