Er du på min alder så er du nok godt kjent med bronzer/solpudder? Men contouring er kanskje litt mer fremmed? Uansett kan det være greit å oppklare misforståelsen om at disse produktene kan brukes om hverandre. For det kan de virkelig ikke.

 

Makeup room: makeup foundation, powder, bronzer and brushes

Forskjellen på bronzer og contouring

Du har kanskje fått med deg at hovedforskjellen er at contouring er beregnet til å skape og definere konturene i ansiktet vårt, mens bronzer skal legge til varme og glød slik at det ser ut som du har vært i solen?

Ikke bruk bronzer i stedet for kontur, og bruk ikke kontur i stedet for bronzer!

  • En bronser har en varm tone og du vil se orange ut om du bruker denne til contouring.
  • Et contouringprodukt har en grå undertone og den vil gi deg en gusten og grå hud om du legger den som et solpudder/bronzer.

 

beautiful brunette girl in bathrobe looking at mirror and applying powder

 

Slik legger du contouring:

Legger du contouring i et lag spredt i hele ansiktet vil du se merkelig ut, dette produktet skal legges kun spesifikt på områdene du ønsker å skyggelegge. For eksempel kan den legges i tinningen, på hver siden av nesen, under kinnbenet og langs kjeven.

Du MÅ blende! Gjør du ikke dette er hele contouringen ødelagt. Blending gir en naturlig skygge, og uten vil du likne mer på en skulptur. Bruk en blenderkost over alle harde kanter til de ser myke og naturlige ut.

Avslutt med hightligter. Dette er faktisk en viktig del av contouringen og gir en perfekte finish. Highligt legges for eksempel på nesebroen, over kinnbena og rundt øynene. Husk å blende her også! Det skal se naturlig ut – helt uten synlige kanter. 

 

Contour and highlight tutorial makeup. Professional contouring face make-up sample

 

Hvordan legge bronzer/solpudder?

Det er viktig å huske at selv om ikke dette produktet skal legges like avgrenset som countouringen er det ikke meningen at det skal legges i hele ansiktet. Det vil i tilfelle se ut som om du bruker for mørk foundation. Bronzer skal legges som et tretall på hver side av ansiktet. Bruk en myk kost og start i pannen for så å forme et tretall som beveger seg nedover, ut på både kinnben og innover kjeveben.

Husk halsen! Fresh solfarget hud i ansiktet og hvit hals ser ikke så naturlig ut. Bruk restene du har på kosten etter at bronzer er lagt i ansiktet, kost lett over halsen. 

Ikke glem blush! Solpudder erstatter ikke blush. Bittelitt rødme i kinnene vil være prikken over i`en på hele resultatet. Uten blush ser ikke solpudderet like naturlig ut.

 

beautiful girl in bathrobe applying bronzer with brush