Det er ikke alltid slik at du må ha en dagkrem og en nattkrem, men det finnes gode argumenter for bruke en litt mer rik og reparerende krem på natten. Jeg elsker en god nattkrem og effekten den gir min hud i løpet av natten.

 

Top view of young woman is lying on the floor having reat with closed eyes

 

5 gode grunner til å bruke nattkrem

1. Reparere

I løpet av dagen utsettes huden for forurensning, sol, sigarettrøyk og stress. Dette danner frie radikaler i huden. På dagen er derfor huden opptatt med å beskytte seg mot frie radikaler. På natten kan huden slappe av og starte reparasjonsprosessen etter dagens påkjenninger.

2. Næring til cellene

Hudcellene i epidermis deler seg tre ganger raskere på natten enn på dagen, og jobber på spreng med reparering av dagens skade. Dette krever mye energi, som  dermed øker mikrosirkulasjonen. Økt mikrosirkulasjon gir økt tilførsel av næringsstoffer og fjerner avfallsstoffer raskere.

3. Fuktighet

Den økte aktiviteten i huden fører også til at temperaturen i huden øker, og derfor mister huden mer vann på natten. En dehydrert hud reduserer cellenes evne til å reparere seg selv. God fuktighet er viktig for å opprettholde maksimal reparasjon i huden.

4. Celledeling

Cellefornyelsen er høyest mellom klokken 23.00 og 04.00.På samme tid er også produksjonen av melatonin høyest. Melatonin er et hormon som har flere ulike funksjoner i kroppen, i huden fungerer den som en antioksidant i UV-eksponerte hudceller.

5. Reduserer stresshormonet

Søvn reduserer også stresshormonet kortisol, noe som gjør at det er lettere å forebygge skader på celler og andre strukturer i huden om natten.

 

Young woman pampering cream or gel on eye zone

 

Nattkremer du bør teste:

ČUVGET Renewal Night Cream 

En unik sammensetning av ekstrakter fra arktiske planter, som har en bevist evne til å motvirke tegn på aldring. Kremens potente ingredienser, inkludert det unike, patentsøkte Arctic Čaga™-ekstraktet, stimulerer hudens reparasjon av celler og barrierefunksjoner. Kremen skal forbedre hudens fuktighetsnivå og elastisitet, samtidig som den skal redusere fine linjer og rynker. ČUVGET Renewal Night Cream skal også stimulere reparasjon av celler, og motvirke indre og ytre aldring for en frisk og ungdommelig hud. Nattkremen overrasket meg skikkelig, da jeg er vant til tunge nattkremer. Denne er lett, men reparerer huden merkbart og gir mer enn nok pleie i dybden. Den sørger for at huden jobber selv, og det er jo det vi helst ønsker oss. 999 kr.

 

 

Dr. Ankerstjerne ANTI-AGE nightcream

Tilfører masse næring i løpet av natten! Gatuline In-Tense stimulerer sammentrekningen  i de kollagene fibrene, og forsterker hudens tekstur og fasthet. Natriumhyaluronat reduserer fine linjer og rynker. I tillegg tilfører naturlige oljer et høyt innhold av essensielle fettsyrer, gamma-linolensyre, antioksidantpolyfenoler og vitamin C, B, A og E.   Kliniske studier viser at denne kombinasjonen reduserer rynkenes dybde og lengde, og forbedrer hudens elastisitet og fasthet.   ANTI-AGE nattkrem er dermatologisk testet og ikke-irriterende. Kr. 890,-

 

IMG_9997

 

 Guinot Night Logic

Dette er et forholdsvis nytt familiemedlem i Guinot sin glødgivende linje. Når huden utsettes for stress, trekker musklene seg sammen og blodårene blir anspente og trange. Stresset fører til at blodtilførselen svekkes og huden blir grå og mister gløden. Night Logic roer huden i løpet av natten. Den er fuktighetsgivende og beroligende,med god effekt på  stresset hud. Kremet har en fløyelsmyk konsisens og trekker fort inn I huden. Lett å påføre! Kr.  839,-

 

IMG_9993

 

 Emma S. Ultimate Night Cream

En reparerende og fuktighetsgivende nattkrem som inneholder Vitamin A-derivat. gjør huden spenstig og gjennomfuktet. Peptider forebygger aldersflekker samtidig som de jevner ut hudtonen. Den ayurvediske urten Getania bidrar til oppbygningen av hudens tykkelse, slik at rynker ”fylles opp”.  Den lavmolekylære hyaluronsyren, HyaCare, binder fukt til hudoverflaten og minsker dermed tørrhetslinjer. Deilig og sval nattkrem!

Kr. 699,-

 

 

Produktene er levert som arbeidsverktøy/produktspons