Er du en av de som nærmest «mister» all din make-up på vei ut i bilen eller bussen om morgenen? Den er lekker når den er nylagt, men så bare forsvinner den i løpet av en time? Det er ganske irriterende. Akkurat slik er min hud også. Jeg har lært meg noen triks som faktisk kan føre til at make-up’en sitter hele dagen:

 

Facetune_27-03-2019-18-41-09

 

Daglig hudpleie

Første bud for at sminken skal sitte godt, er god hudpleierutine. 

Livsstil har selvfølgelig stor betydning for huden, men i tillegg til dette får du ingen sunn hud uten rens, peeling og godt med fuktighet. Daglig bruk av produkter tilpasset din hud, gir deg en god hudhelse og dermed en hud som blir lettere å sminke. Er du som regel flink til dette, men trenger litt ekstra hjelp, kan du benytte masker. De booster huden, og din make-up vil se lekker ut, og vare lenger. 

 

Facetune_31-08-2018-14-40-10

 

Primer

Da jeg rundet 40 år, skjønte jeg at jeg burde begynne med primer. Jeg er flink med gode hudpleierutiner, men huden trengte likevel litt ekstra hjelp for at min make-up skulle sitte lenge. Primer ble redningen. Finn en primer som passer deg. Jeg bytter mellom en primer som demper rødhet, en som gir meg glød og en som matter ned huden. Og hvis de i tillegg SPF, blir jeg veldig glad! Legg på primer etter dagkrem, under foundation.

 

Facetune_17-08-2018-15-53-47

 

Koster og svamper av god kvalitet

Innimellom tester jeg en foundation eller BB-cream som jeg vet at mange liker, uten at jeg er fornøyd med dem i det hele tatt. I 90 prosent av tilfellene, endres dette når jeg tar i bruk min favorittkost når jeg legger disse produktene. Kost/svamp har like mye å si for resultatet, som selve produktet. Min kost gir meg akkurat så mye dekke som jeg vil, og dermed bør jeg bruke den til alle produktene jeg tester. Svamper og koster av god kvalitet, etterlater produktet på huden slik at det ser mer naturlig ut, og sitter mye bedre. 

 

Facetune_27-03-2019-18-43-17

 

Foundation først – concealer etterpå

Å bruke concealer under øynene og på ujevne områder – før du legger foundation – er faktisk det motsatte av hva du bør gjøre. Hvorfor? All sminke du legger på toppen av en concealer, vil trekke den utover huden. Legg heller først foundation, deretter concealer. Concealeren vil blendes inn i din foundation, og den vil sitte godt og se naturlig ut. 

 

Facetune_27-03-2019-18-42-10

 

Forsegle

Helt til slutt bør du forsegle din make-up med et pudder. Enten et kompakt pudder, eller et løst pudder. Jeg foretrekker selv et løst pudder, da det ikke legger seg i linjer oppå hudoverflaten, og ser pudret ut. Det legger seg som et fint lag over min make-up. Da sitter make-up’en min tydelig lengre, enn uten. Det gir meg også en bonus i form av mindre blank hud.  Du kan også forsegle med en spray som både blender foundation godt med huden og gjør resultatet langvarig. Jeg bruker begge deler, avhengig av om huden er blank eller tørr akkurat da. 

 

IMG_6245

 

Ikke rør!

Er du klar over hvor mye du tar på ansiktet ditt i løpet av dagen? Gjør du dette mye, må du også være klar over at det er en av årsakene til at din make-up forsvinner raskt. Det er uansett ikke hygienisk med bakterier og smuss fra hendene i ansiktet, så forsøk å legge denne vanen til side.

 

IMG_7085