Jeg er en av de som har brukt litt tid på å bli glad i olje i ansiktet. Jeg vet at en god olje hjelper de fleste hudtyper, ikke minst den fete huden. Men det er nok bare følelsen man ikke venner seg til når man allerede er for blank i huden? Nå finnes det imidlertid så mange oljer på markedet som også appellerer til meg og jeg har blitt HELFRELST! Nå bruker jeg olje daglig og jeg elsker effekten. Det gjelder bare å finne en som passer din hud.

 

Photo of caucasian woman with towel on head applying cosmetic oil on her face while standing in bathroom

 

7 grunner til å bruke olje hele året:

 1. En olje føles fantastisk på en tørr hud. Også på en blandingshud med tørr overhud. I tillegg vil den effektivt forsegle fuktigheten i huden din, slik at du ikke mister like mye som du tilfører. Og den nærer og føles behagelig på en tørr hud.
 2. Olje gir deg mer glød! En sliten hud bør ofte både peeles og tilsettes ekstra fuktighet og næring. En olje passer perfekt! Men pass på at du ikke peeler for mye og at du bruker en olje tilpasset din hud. Ellers vil du oppleve motsatt effekt. Jeg ser mange anbefale rike kremer under make-up for å få lekker glød. Dette ser lekkert ut på bilder, men passer dessverre ikke alle hudtyper.
 3. Oljen legger en beskyttende hinne på hudoverflaten og beskytter dermed mot forurensing.
 4. Er du ekstremt tørr kan det hjelpe å bruke en olje under din foundation. Da vil din make-up bli lettere å legge pent og den vil holde lenger.
 5. Olje fra macadamia, jojoba og  kamelia trekker til seg talg og kan rense porene og bidra til at de fremstår som mindre.
 6. Tro det eller ei – en olje med innhold av Tea-tree virker antibakteriell og antiinflammatorisk og er supereffektiv på akneutbrudd. Men bruk det svært lokalt!
 7. Mange oljer har beroligende egenskaper og vil være effektive på stresset og irritert hud. Bruk de på solbrent hud og myggstikk.

 

IMG_4468

 

Mine favoritter:

BABOR  Rejuvenating Face Oil 

Det tok litt tid før jeg oppdaget denne fantastiske oljen fra Babor. Den gir masse fuktighet og pleie til huden, og er et produkt du merker at du trenger, særlig på vinteren. Hele Norge er hektet på denne for tiden!

Denne lette oljen, med innhold av roseekstrakt, gir fantastisk glød til huden samtidig som den reparerer hudens barrierefunksjon, og styrker hudens beskyttelse mot miljøet rundt oss, som florerer av  forurensing og frie radikaler. Hudens barriere beskytter oss mot rødhet og irritasjon, forårsaket av kulde, vind og tørr luft. Macademianøttolje og søt mandelolje smører huden, og etterlater den fløyelsmyk. 

Oljen kan brukes alene på natten, under din dag- eller nattkrem, eller slik som jeg bruker den:
Jeg blander den med min dag- og nattkrem ved behov, og spesielt ofte på vinteren. Oljen har i tillegg en nydelig duft. 

795 kr

 

 

IMG_4473

 

Esse Probiotic Repair Oil

Denne nærende, helende og beroligende oljen tilfører en ideell blanding av omegaoljer fra  Lin, Marula og Rosehip. Den brukes på all irritert, betent, tørr og sår hud med god effekt. Selv akne! Formuleringen gir enkel absorpsjon og verdifulle næringsstoffer:
 • Kalahari Melon Oil – en utmerket myk omegaolje.
 • Rose Hip Oil – høy i omega-3, helbredende og regenerativ
 • Marula Oil – helbredelse og antioxidant.
 • Høy dose vitamin E for å stimulere celles regenerering.
 • Yangu og Manketti – gir omega oljer og UV beskyttelse.
 • Lavendelolje reduserer betennelse.
Kr. 470,-

 

IMG_4471

 

Kiehl`s Midnight Recovery Concentrate

Dette fantastiske serumet arbeider hele natten for å gjennomfukter huden. Resultatet er en uthvilt hud full av glød. Jeg digger dette serumet som gir huden min masse fuktighet og lekker glød.
Serumet er beriket med nattlysolje, omega-6 fettsyrer og essensielle oljer. To dråper er nok
•99,8% Naturlig ingredienser

Kr. 390,-

 

IMG_4469

 

rå oils eternal radiance

100% rene oljer som øker elastisiteten, gir fuktighet og næring, og redusere fine linjer og rynker. Øker sirkulasjonen og gir en sunn glød. Brukes etter rengjøring og hudvann.  Masser forsiktig noen dråper over ansikt, nakke og bryst, morgen og kveld. Deilig!!

 • Øker elastisiteten
 • Reduserer fine linjer og rynker
 • Forbedrer sirkulasjonen
 • Lett eksfolierende effekt
 • Hydrerer og nærer
 • Gir sunn glød
 • Reduserer rødhetog arrdannelse

Kr. 899,-

IMG_4470

 

Korres Wild Rose Advanced Brightening Face Oil

Korres Wild Rose face oil er en ultra-konsentrert Super Vitamin C (5%) olje med ekte Ros blader, som gir dyp næring til huden samtidig som den lysner og jevner ut hudtonen. Wild Rose-olje, en verdifull ingrediens som har blitt brukt i lang tid i gresk hudpleie og er drevet av ren Super Vitamin C. Denne konsentrerte c-vitaminen, essensielle fettsyrer og sterke antioksidanter bekjemper umiddelbart tørrhet, plumper huden og kapsler inn fuktighet og viktige næringsstoffer i huden. Uten tilsatt syntetisk duft. Klinisk testet. Super til deg som vil forebygge pigmentering!

Kr. 379,-

 

IMG_4474

 

Decléor Aromessence Neroli Amara Hydrating Oil Serum

Denne har vært en favoritt i over 20 år! Den roer absolutt alt og trekker godt inn i huden. Et 100% multiaktivt serum for alle hudtyper. Tilfører fuktighet og gir huden en helt ny glød. Serumet har en balanserende, beroligende og mykgjørende effekt. Inneholder essens av neroli.

Kr. 449,-

 

IMG_4472

 

Produktene er sponset som arbeidsverktøy.