På vinteren opplever omtrent alle tørrere hud. Når det er kaldt ute og tørt inne, og sliter alle hudtyper mer enn normalt. Noen sliter hele året. Min hud er alltid mer tørr på vinteren, men jeg kan også oppleve litt tørrhet ellers, som etter en forkjølelse eller en fest. I vinter har jeg unngått tørr hud totalt.

 

IMG_5452

 

La oss avklare hva dehydrert hud er 

Dette er hud som mangler vann/fuktighet, ikke fett/olje. Alle kan ha dehydrert hud, selv de med fet hud og akne.

Hvordan ser og føles en dehydrert hud?

Dehydrert hud føles trang og ru, og kan av og til flasse. I alvorligere tilfeller, vil slik hud være rød, irritert og kan til og med klø. Du kan sjekke om din hud er dehydrert ved å dytte huden på kinnene opp. Dukker det opp små linjer, nesten som gladpack, er det en indikasjon på dehydrert hud. Du kan også forsøke med et lett klyp på huden under øynene. Hvis huden bruker litt tid på å sprette tilbake når du slipper, er huden din definitivt dehydrert.

 

IMG_4480

 

Hudbarrieren beskytter oss

Hudbarrieren skal beskytte oss. En hudbarriere som fungerer optimalt, slipper inn pleiende ingredienser, men slipper ikke ut fuktighet. En dehydrert hudbarriere fungerer ikke optimalt. Den kan bli så tørr at den sprekker, og da er det «fri passasje» ut og inn i huden. Dette ønsker vi ikke. En tørr hud sliter ofte med å opprettholde en velfungerende hudbarriere, dermed blir problemene bare enda større.

Beskytt huden på vinteren!

  • Husk at når du kler på deg tykke klær i vinterkulden, trenger også huden å beskyttes ekstra. Vinterens tøffe klima gjør de fleste hudtyper tørre. Det kan du gjøre noe med. 
  • Alle hudtyper trenger fuktighet, selv en fet hud. En hudterapaut kan finne ut om du i tillegg også trenger fettstoffer. På denne måten gir du huden akkurat det den trenger. 

 

IMG_5460

 

BABOR Winter Edition Rejuvenating Face Oil 

Det tok litt tid før jeg oppdaget denne fantastiske oljen fra Babor. Den gir masse fuktighet og pleie til huden, og er et produkt du merker at du trenger, særlig på vinteren.

Denne lette oljen, med innhold av roseekstrakt, gir fantastisk glød til huden samtidig som den reparerer hudens barrierefunksjon, og styrker hudens beskyttelse mot miljøet rundt oss, som florerer av  forurensing og frie radikaler. Hudens barriere beskytter oss mot rødhet og irritasjon, forårsaket av kulde, vind og tørr luft. Macademianøttolje og søt mandelolje smører huden, og etterlater den fløyelsmyk. 

Oljen kan brukes alene på natten, under din dag- eller nattkrem, eller slik som jeg bruker den:
Jeg blander den med min dag- og nattkrem ved behov, og spesielt ofte på vinteren. Oljen har i tillegg en nydelig duft. 

795 kr

 

IMG_4473

 

Mitt tips

Jeg har en blandingshud med ganske fuktighetsfattig overhud. Jeg pøser på med rikelig fuktighet ved å bruke både ampuller og serum under dagkremen. Jeg blander i tillegg gjerne Rejuvenating Face Oil i dagkremen, også. På dette stadiet skinner jeg slik at det kan se ut som om jeg har smør i ansiktet. Jeg legger faktisk på enda mer som skinner, da jeg bruker en primer med glød over dagkremen. Men så matter jeg godt ned med en mildt dekkende foundation med litt mattende effekt. Jeg matter ytterligere ned med løst pudder i T-sonen. På denne måten får huden min nok pleie, samtidig som jeg matter T-sonen, og bevarer gløden i kinnene. Litt jobb? Men det ser helt naturlig ut!

 

 

 

Innlegget er sponset, men dette er en olje jeg sverger til. Både jeg og jentene mine bruker den.