Innimellom omtaler vi huden vår på måter som ikke helt stemmer. Selv om meningen blir den vi ønsker kunne det kanskje vært forklart på en annen måte?

 

Woman looking in mirror.

 

Huden vår puster ikke

Hvor mange ganger har du hørt noen si: «Jeg bruker ikke sminke, for at huden min skal kunne puste». Sannheten er at huden vår ikke puster. Det øverste laget av huden vår består av døde hudceller, mens dypere ned i huden vår har vi «levende» hudceller, som næres av blodet vårt – ikke av luften. Denne myten er ofte forbundet med ytterligere en hudpleiemyte, som er at sminken er dårlig for huden din, og vil tette porene slik at huden ikke kan puste. Men så lenge du velger riktig sminke for din hudtype, er det ingen grunn til ikke å bruke sminke. Huden puster aldri. Men merk deg, det som er viktigst når du bruker sminke er at den alltid blir fjernet. Bruk gjerne dobbel rens på kvelden. 

Merk: bruk av feil type sminke for huden din kan føre til breakouts og hudormer. Er du usikker på hva som passer din hud, vil du få god hjelp i en hudpleieklinikk eller av en make-up artist. 

 

Elegant Woman Makeup Artist holding Makeup Brushes

 

Porer kan ikke åpnes og lukkes

En annen hudpleiemyte er at porene våre kan åpnes og lukkes. Du har kanskje hørt at du skal dampe huden din for å åpne porene dine? Porene dine vil aldri åpne og lukke seg. En pore er en åpning på overflaten av huden, det er ikke en dør. Du kan ikke åpne dem ved å dampe ansiktet ditt. Porestørrelse er først og fremst bestemt av genetikk. Når du får en ansiktsbehandling med damp før utklemming, gjøres dette for å mykgjøre talget i huden din, slik at det blir lettere å klemme ut. 

Porene kan utvides, hvis de er tilstoppet med talg og døde hudceller. De kan virke mindre når de nylig er renset, men de har bare gått tilbake til sin opprinnelige størrelse. 

 

Young Woman in Hairband Touching her Face with a Perfectly Clean Skin. Beautiful Woman Cares for the Skin Face. Skin Care, Cosmetics and Makeup Concept.

 

Genetikk bestemmer ikke hvordan din hud ser ut

Mange skylder på genetikk når de har en sterk og sunn hud. 

Hvis din mor eller far så yngre ut enn deres alder, vil du også gjøre det. Eller hva? Feil. Bare omtrent 20 prosent av hudaldringen er knyttet til genetikk. Vi kan faktisk kontrollere rundt 80 prosent av hvordan huden vår eldes. For mye soleksponering, røyking, stress, dårlig kosthold, lite søvn og mangel på hudpleierutine er det som virkelig avgjør hvor gammel huden ser ut i forhold til din alder. Din daglige hudpleierutine – og din daglige livsstil – avgjør hvordan hele kroppen slites og eldes. Utskeielser tåler vi, men tenk over hva du gjør i det daglige. 

 

IMG_7085

 

Ansiktstrening virker ikke

Ansiktstrening er akkurat det de høres ut som – bevegelse av deler av ansiktet i forskjellige retninger for å løfte og tone huden. Det er de som tror at ansiktsøvelser vil føre til et yngre ansikt. Dessverre er ikke dette tilfelle. Når du utfører ansiktsøvelser, gjør du repeterende bevegelser som faktisk kan forårsake rynker i stedet for å forhindre dem. I likhet med at sinnarynken kommer fordi dette området stadig brukes aktivt. Din hud eldes fordi den mister kollagen og elastin, men å jobbe med musklene i ansiktet ditt, stopper ikke prosessen. I stedet kan du gi deg selv en ansiktsmassasje på daglig basis, siden en massasje ikke bare fremmer avslapning, men også øker blodstrømmen og sirkulasjonen til huden din. Dette gir næring til hudcellene slik at de kan jobbe slik de er ment å gjøre. Dette gir deg god hudhelse, og en hud som ser yngre ut lenger. 

 

Beautiful Young Woman with Clean Fresh Skin touch own face. Facial treatment. Cosmetology , beauty and spa