Min første opplevelse med TCA peeling hadde jeg for over 20 år siden. Det var en grufull opplevelse! Selve behandlingen var veldig smertefull, og siden jeg flasset ett døgn etter behandling, gikk jeg med åpne sår i ansiktet, som også var særdeles vonde. Resultatet ble absolutt fint etterhvert, selv om huden var utrolig sensitiv i flere år etterpå. Min konklusjon den gangen var at dette er noe for dem som virkelig trenger hjelp med huden, ikke for personer som bare trenger en oppfriskning. 

Etter dette har jeg vært svært forsiktig med aggressive behandlinger på huden min. Jeg vet de gir resultater, men jeg vet også at de ikke skal overdrives.

 

IMG_5014

 

Det er ikke meningen at vi skal flasse brutalt én gang i året, om vi har en helt ok hud.

Nå er det heldigvis slik at forskningen gir oss nye og bedre løsninger, og på 20 år har TCA utviklet seg enormt! Du trenger ikke flasse, og kan faktisk velge styrke på behandlingen selv. Jeg har brukt PCA Skin i flere måneder nå, og jeg har også testet to forskjellige TCA-peelinger på  klinikk fra denne serien. Heldigvis har jeg et bedre inntrykk av TCA etter dette. 

 

IMG_0375

 

 

IMG_5012

 

PCA Skin

Dette er en cosmeceutical-serie, som betyr at den beveger seg i grenselandet mellom kosmetikk og legemiddel. Her er det resultater som er fokus.

Hva er TCA peeling?

TCA-peeling er en dypere kjemisk peeling som motvirker og forbedrer solskadet hud, fine linjer, arr og pigmentforandringer. Du kan oppnå større forbedring på én behandling, sammenliknet med mildere peelinger. Det er imidlertid ofte nødvendig med flere TCA-behandlinger for optimalt resultat.

TCA er en trygg peelingagent som har vært brukt i over 50 år. Den absorberes ikke i blodbanen. Denne syren er vanligvis brukt av leger, men da i en høyere konsentrasjon enn hudpleieklinikkene bruker. Når man bruker en enkelt syre med «legehøy» prosent, virker den best på å forbedre teksturen i huden, som ved arr og moderate- til dypere rynker. Når syrer virker alene, som her, blir de vanligvis mer aggressiv, men kan likevel trygt brukes som overflatepeeling selv på mørkere hudfarger og sensitiv hud.

 

IMG_5015

 

TCA fra PCA Skin

TCA i peelinger fra PCA Skin brukes med forskjellige konsentrasjoner, og kan jobbe på alt fra hudoverflaten og ned til medium dybde i huden. Som nevnt kan TCA-syren være svært aggressiv når den er alene i en formulering. PCA Skin bruker tilleggsingredienser som gjør at den ikke virker aggressivt på huden. Den mildeste TCA-peelingen brukes ofte på dehydrert og svært sensitiv hud, og ikke minst på rosacea. PCA Skin har tre forskjellige TCA- peelinger med tre forskjellige styrker: 6 %, 10 % og 20 % (for helsepersonell).

 

IMG_5011

 

Hvordan utføres en TCA peeling?

Selve peelingen tar 5–10 minutter. Utover dette blir huden renset og preppet, og behandlingen avsluttes med svalende og deilige produkter. Under behandlingen følte jeg litt svie og varme i huden, men med det samme behandlingen var over, var jeg kun fresh, uten antydning til rødhet eller svie. 

Jeg testet to forskjellige styrker. Den første behandlingen jeg fikk, var på 6 %.

Denne svakeste behandlingen ga meg en fantastisk glød! En deilig partypeel, vil jeg kalle den. Det kan også være en grei introduksjon til deg som lurer på om dette kan være noe for deg.

Til behandling nummer to, ble det brukt ca. 15 %. Dette er ikke den sterkeste TCA-peelingen fra PCA, men den kan gi litt flassing, og kjennes absolutt bedre på huden under behandling. Jeg var likevel overraskende fin rett etter behandling, og kunne uten problemer gå rett på jobb. Et par dager etterpå flasset jeg litt i de områdene hvor jeg virkelig trengte en peeling, i resten av ansiktet var det bare «meling», som betyr støvet småflass. 

 

IMG_7085

Etter småflassing opplever jeg en fantastisk hudhelse og dermed en glød jeg ikke normalt har

 

Pris på behandlinger varierer litt men ligger på omtrent  1200–1500 kr per behandling, alt etter hvor mange lag peeling som legges, og hvor omfattende behandlingen blir.

Jeg har selvfølgelig brukt produkter fra PCA Skin hjemme hele tiden, les mer om det her: PCA

 

IMG_4952

 

Her får du PCA Skin sin TCA-peeling i OSLO

Medical Skin: 995 08 552 post@medicalskin.no

Her får du PCA Skin sin TCA-peeling i TRONDHEIM

Perfect Touch: 924 99 929 emcpettersen@gmail.com

Her for du PCA Skin sin TCA-peeling i TROMSØ:

Essens Dagspa: 77 75 34 00 post@essensdagspa.no

PCA Skin på nett:
http://www.essensbeauty.no

 

 

Innlegget er sponset og jeg er SÅ glad for dette samarbeidet med PCA skin, jeg kommer til å fortsette med disse produktene i lang tid fremover!

Anki om PCA Skin