Vinterferien nærmer seg og mange skal på fjellet. Jeg har fått en rekke spørsmål om hvordan du kan unngå at huden tørker totalt ut i løpet av denne uken. For mange er huden dramatisk tørr allerede, så kalde skiturer er kanskje ikke det helt store? Jo da. Her kommer noen tips om hva du kan gjøre før, under og etter det lille avbrekket i skisporet:

 

birken ski

 

 1. Viktigst av alt: Bytt dagkrem! Din lette krem gir ofte ikke nok under en kald skitur. Du trenger et produkt som legger en beskyttende hinne på hudoverflaten, slik at huden ikke mister fuktighet. Og du trenger et produkt som gir fuktighet og næring i dybden. Et slikt produkt bør du egentlig bruke hele vinteren. Spesielt på de dagene som er ekstra kalde.
 2. Du bør peele/skrubbe huden oftere. Når huden er tørr har den en tendens til å binde de tørre, døde cellene til seg i stedet for å la de forsvinne. De danner en tett barriere på overhuden, slik at ingen produkter trekker inn og heller ikke avfallsstoffer trekker ut. Kremen vil faktisk bare virke som et lim, som binder de døde cellene enda bedre fast på overflaten. Peel huden to ganger i uken, med en peeling tilpasset din hud. Dette vil øke effekten av din fuktighetskrem og huden vil bli mindre tørr.
 3. Du kan godt investere i en fuktighetsmaske. Den kan være en gele- eller kremmaske, som tilfører huden litt ekstra, et par ganger i uken. En del av disse maskene kan du til og med sove med, så da tar det ikke ekstra tid en gang. Jeg sover ofte med en slik maske etter en kald dag i skisporet, da er huden helt på topp dagen etter igjen.
 4. Ikke glem øyepartiet! Her ser vi linjer og aldring først. Tørrhet gir veldig tydelige linjer.. Sørg for at du har en øyekrem som gir deg litt ekstra på vinteren. Bruker du normalt en øyegel kan du gjerne gå over til krem på de kaldeste dagene. Du kan fremdeles få drenerende effekt, som motvirker hovenhet. Et lite tips er å oppbevare produktet i kjøleskapet, hvis du sliter med trøtte, hovene øyne. Da får den uansett en sval og kjølende effekt.
 5. Har du ikke brukt et serum eller en olje under kremen tidligere, kan det være en god ide å prøve dette nå. Disse produktene er  småmolekylære og trekker dypere ned i huden enn din fuktighetskrem. De kan også virke som en katalysator for kremen, ved å trekke de med seg dypere enn normalt. Et serum vil gi deg det lille ekstra, det du kanskje føler at du ikke får av din dagkrem alene. Resultatet kommer raskere enn om du bruker krem alene.

 

IMG_4435 2

 

Disse produktene tar jeg gjerne med på fjellet:

Rike kremer som beskytter overhuden og pleier godt:

Esse Probiotic Ultra Moisturiser

Dette er den perfekte krem til tørr hud eller til all hud på vinteren. Dette produktet inneholder prebiotika som gir næring til de gunstige mikrobene på bekostning av de patogene. Et probiotisk ekstrakt tilføres for å snu den mikrobiale balansen i din farvør. Den er også balansert på ph 4,5 for å gi gode vekstvilkår for synergiske arter. LMW hyaluronsyren kan holde opptil ti ganger sin vekt i vann og er derfor inkludert i høye nivåer for å bedre hydreringen.
Kigelia lysner solflekker, aldersflekker og jevner hudtonen. Hudens naturlige lipid sammensetning etterlignes for å sikre at den totale helsen i huden bedres.
Kr. 640,-

Babor SkinovagePX Skin Protect Cream

“Kler” huden i en myk, behagelig kappe. Kremen er utviklet til den kaldeste årstiden og er laget i et begrenset opplag. Innhold av Sikori rot ekstrakt styrker hudens barrierefunksjon på omtrent samme måte som vitamin E. Keratiniseringsprosessen stimuleres og hudens barriere styrkes. Denne effekten legger et sterkt beskyttende «skjold» på hudoverflaten. Shea Butter og Macadamia reparerer og regenererer skadet hud, slik at den blir myk og smidig. Rødhet og stramhet reduseres betraktelig. Samtidig beskytter en alge ekstrakt og Alpine stamceller mot miljørelatert aldring. SKINOVAGEPX produkter, og Winter Protect Cream, inneholder det aktive planteekstraktet OsmoTec, som gjenoppretter den osmotiske balansen slik at ingredienser kan trekke bedre inn.
SKINOVAGEPX Winter Protect Cream sørger altså for at huden opprettholder normal beskyttelse og dermed unngår for stort fuktighetstap, samtidig som passasjen av aktive ingredienser optimaliseres – kremen får maks effekt!
Kr. 499,-

PCA Skin Apres Peel Hydrating Balm

Denne beroligende fuktighetskremen inneholder phytohormonet genistein som skal stimulere kollagenproduksjonen og hemme nedbrytning av friskt kollagen og elastin. Dette er et utmerket valg for normal til tørr hud og forebygger aldringstegn. Nøkkelingredienser: Chasteberry Fruit Extract, Soy Isoflavones, Olive Fruit Oil, Wheat Germ Oil, Hydrolyzed Milk Protein. Såååå deilig! Den er lett og jeg kan med fordel bruke denne under en annen krem når jeg er ekstra tørr. Til vanlig gi denne mer enn nok.

Kr. 700,-

 

IMG_4443 2

 

Reparerende oljer er alltid med. De gir  «det lille ekstra»!

rå oils eternal radiance

100% rene oljer som øker elastisiteten, gir fuktighet og næring, og redusere fine linjer og rynker. Øker sirkulasjonen og gir en sunn glød. Brukes etter rengjøring og hudvann(vi anbefaler vårt rene økologiske rosenblomstervann), masser forsiktig noen dråper over ansikt, nakke og bryst, morgen og kveld.

 • Øker elastisiteten
 • Reduserer fine linjer og rynker
 • Forbedrer sirkulasjonen
 • Lett eksfolierende effekt
 • Hydrerer og nærer
 • Gir sunn glød
 • Reduserer rødhetog arrdannelse

Kr. 899,-

Babor Rejuvenating Face Oil

Denne lette oljen med innhold av roseekstrakt gir fantastisk glød til huden samtidig som den reparerer hudens barrierefunksjon og styrker hudens beskyttelse mot miljøet rundt oss; forurensing og frie radikaler. Hudens barriere beskytter oss mot rødhet og irritasjon forårsaket av kulde, vind og tørr luft. Macademia nøtteolje og søt mandelolje smører huden og etterlater den fløyelsesmyk. Oljen har i tillegg en nydelig duft. Denne kan brukes rett på huden eller den kan blandes i din krem for å gjøre den litt rikere.
Kr. 499,-

Esse Probiotic Repair Oil

Denne nærende, helende og beroligende oljen tilfører en ideell blanding av omegaoljer fra  Lin, Marula og Rosehip.Dembrukes på all irritert, betent, tørr og sår hud med god effekt.
Formuleringen gir enkel absorpsjon og verdifulle næringsstoffer:
 • Kalahari Melon Oil – en utmerket myk omegaolje.
 • Rose Hip Oil – høy i omega-3, helbredende og regenerativ
 • Marula Oil – helbredelse og antioxidant.
 • Høy dose vitamin E for å stimulere celles regenerering.
 • Yangu og Manketti – gir omega oljer og UV beskyttelse.
 • Lavendelolje reduserer betennelse.
Kr. 470,-

Kiehl`s Midnight Recovery Concentrate

 Serumet arbeider hele natten for å gjennomfukte huden. Resultatet er en uthvilt hud full av glød.
Serumet er beriket med nattlysolje, omega-6 fettsyrer og essensielle oljer. To dråper er nok. Deilig konsistens og gir en fantastisk glød!
•99,8% Naturlig ingredienser
Påfør 2-3 dråper på rengjort hud. Press forsiktig fingertuppene mot kinn, panne og hake for å spre dråpene jevnt, før du forsiktig masserer serumet inn i huden.
Kr. 390,-
IMG_4447 2

 

Leppekremen jeg er hektet på nå!

Dr. Dennis Gross Hyaluronic Marine Collagen Lip Cushion

Jeg lover deg et leppeprodukt utenom det vanlige! Denne skal redefine leppene fra insiden og ut! Leppeområdet må pleies og stimulers ved å stimulere naturlige fuktfaktorer unike for leppehuden for å plumpe og mykgjøre og forbedre teksturen! Hyaluronic Marine Collagen Lip Cushion er en innovativ og ny løsning for å gjenvinne de flotte leppen vi ønsker oss, fuktet, med volum og redefinert leppekant. Selvsagt helt fri fra mineralolje– fukter og beskytter den, fremmer konturene, sirkulasjon uten en seig følelse. Bruk den to ganger daglig, du vil se forskjell!

Kr. 390,-

 

IMG_4442 2

 

Fuktighetsspray har jeg i alle vesker!

Thalgo Reviving Marine Mist

Thalgo har også gode, rike kremer til tørr hud! I tillegg er denne fuktighetsprayen noe som skiller seg fra andre: Thalgo Reviving Marine Mist er et sjøvannskonsentrat som skal stimulere huden til å lettere oppta aktive stoffer.Den øker opptaket av de aktive ingrediensene du bruker på huden i tillegg til at den gir fuktighet. Denne tør jeg ikke slutte å bruke… Den aktiverer cellefornyelsen og virker oppfriskende som fuktspray gjennom dagen.

Kr. 340,- (på bildet ser du en praktisk reise str. Prisen gjelder ordinær str.)

 

IMG_4440 2

 

Maskedilla, selv på fjellet!

Nimue Super Hydrating Mask

En deilig kremmaske rik på fuktighet som nærer, beroliger, samt gir glød og spenst til tørr hud. Super til miljøskadet hud, hyperpigmentert hud og interaktiv og stresset hud. Påføres renset hud i et tykt lag jevnt over ansikt, hals og bryst. La virke i cirka 15 minutter. Brukes en eller to ganger i uken eller etter behov. Denne deilige masken gir meg masse fuktighet og jeg lar den sitte på hele kvelden, om ingen skremmes av det..

Kr.  373,-

 

IMG_4439 2

 

 

 

Produktene er levert som arbeidsredskap.