For en stund siden testet jeg Murad-behandling for første gang. Ikke overraskende var dette en svært positiv opplevelse!

 

IMG_4430 2

 

Murad Retinol Dual Phase Power Peel

Murad Retinol Peel skal ha effekt på både aldret hud (linjer og pigmentering), sorte prikker og urenheter. I behandlingen kombineres et lag retinol med et trisyrekompleks av AHA for økt penetrasjon. Målet er å stimulere cellefornyelsen, helt uten nedetid.

Nicola Vendrell, klinikksjef ved Face-It klinikken i Sandvika, analyserer både huden min og meg, før hun finner ut om jeg vil tåle behandlingen. Hun føler seg trygg på at dette er noe jeg trenger, og gir meg behandling av ansikt, hals og dekolleté. Det er veldig viktig å behandle hele dette området for at det ikke skal være et markant skille mellom hudkvalitet på ansikt og hals/bryst.

 

 

Hva er retinol? 

Retinol er et forstadie til A-vitamin. Uansett hva slags vitamin A som brukes, brytes retinoider ned til retinsyre i huden. Tenk på det som godteri: det finnes forskjellige typer godteri, men de blir alle til sukker i kroppen. Med vitamin A oppleves mange bivirkninger, som hudirritasjon. Ved å bruke et forstadie av A-vitamin, kan man dra nytte av retinolens kraftige cellefornyelsesvirkning, men med færre bivirkninger. Den prikkende og forbigående varmen i huden, kan oppleves ved bruk av retinol, og ved permanent bruk av et retinolserum til hjemmebruk kan det oppstå flassing i løpet av de første to ukene, noe som er helt normalt og ufarlig.

Siden Murad Retinol Peel jobber fra dybden og opp, skiller den seg fra andre peelinger ved å øke celleproduksjonen i basalcellelaget (stratum basale), noe som igjen stimulerer celleregenereringen i de øvre hudlagene. Som et resultat fornyes vår hud, og urenhetene reduseres.

 

Retinol betraktes som den beste av anti aging-ingrediensene, og med god grunn. Retinol forbedrer dramatisk alle tydelige tegn på aldring, minimerer linjer og kråketær mens den løfter og strammer huden. Retinol virker også lysnende på pigmentering, gir glød og bidrar til å bekjempe akne!

 

IMG_4429 2

 

Retinol hos Murad

Murad tar i bruk Tri-Active Technology. Denne teknologien er en blanding av to avanserte retinoler, som er designet for å maksimere resultater med minimerte bivirkninger. Det brukes også en retinolbooster, som øker effekten av de to retinolene. 

Jeg skal forklare så enkelt jeg kan: retinoider må leveres i riktig form for å passe inn i hudens reseptorer. Ved å variere leveringsformen på retinoidene, kan det leveres retinol der det er behov, og når det er behov.

Eksempel: En av formlene, Retinyl propionate, har en lipidhale. Og før den kan passe inn i reseptoren, må den få sin lipidhale spaltet av et enzym. Siden det tar tid for huden å bryte ned, og slippe inn, denne lipidhalen, har denne typen forsinket levering.

Retinol hos Murad er hurtigvirkende ved at den er halefri, og trenger derfor ingen nedbryting før den kan virke.

 

IMG_4431 2

 

Murad Retinol Peel – partypeel?

Behandlingen kan tilpasses ved å variere laget som brukes av AHA, dette avgjør terapeuten ut fra din hud. Jeg liker ikke å flasse, og Nicola fant frem til en middels konsentrasjon som passet min hud godt. Jeg kunne kjenne behandlingen virke, og det liker jeg. Men jeg var veldig lite rød etter behandlingen. Veldig raskt så huden bare fresh ut. I dagene etterpå trakk den godt til seg mine hjemmepleieprodukter. Huden glødet en god stund, og kan absolutt anbefales som en partypeel. I tillegg er det en fin måte å innlede et behandlingsregime. Du kjenner og ser effekt umiddelbart, produktene du bruker hjemme virker bedre, og du er allerede på god vei mot resultatet du ønsker for din hud.

 

IMG_7698

Ingen dum glød til fest, dette her!..

 

Ekstra tips fra hudterapeut Nicola:

Nå som huden din vil være ekstra tørr kan du fint kombinere denne behandlingen med en fuktighetsbehandling. Etter Murads Retinol peel vil fuktighet og pleiende ingredienser trekke ekstra godt inn i huden.

 

 

Behandlingen er sponset.