I over 25 år har jeg mast om at alle MÅ rense huden! Mange av dere har en god hudpleierutine. Likevel sies det at ca 70% av oss (nordmenn) ikke renser huden. Det dreier seg ikke bare om de som ikke gjør noe med huden i det hele tatt, men det dreier seg også om noen av de som investerer tid og penger i gode hudpleieprodukter. Og de som daglig bruker make-up. Dette stikker i hudpleiehjertet og jeg er derfor nødt til å gjenta:

 

beauty, skin care and people concept - smiling young woman washing her face with facial cleansing sponge at bathroom

 

De mest vanlige forklaringen på hvorfor rensen utelukkes:

Dette hører jeg ofte når jeg spør hvorfor huden ikke renses daglig:

 • Noen føler de bruker for mange produkter og tenker at kremen er viktigere enn rensen.
 • Mange av de som sliter med akne har testet alt de kommer over, uten resultat, og ser ingen grunn til å fortsette med noe som helst.
 • Sliter du med veldig sensitiv hud er du kanskje lei medisinering og produkter som bare gjør huden irritert, dermed kuttes alt ut.
 • Noen mener også at huden må få klare seg selv.
 • Veldig mange bruker samme såpe i ansiktet som på kroppen.
 • Og så har du de som ikke sliter med huden og derfor ikke ser noen grunn til å rense eller smøre.

 

beauty, skin care and people concept - close up of smiling young woman washing her face with facial cleansing sponge at home bathroom

 

Hva skjer med huden når den ikke blir renset?

 • Avfallsstoffer som renses ut av kroppen forsvinner ikke fra hudoverflaten. De vil skape en irritasjon, som kan føre til nupper og akne.
 • Det samme gjelder døde hudceller. Disse vil vi skal forsvinne fra hudoverflaten, som de gjør når vi er yngre. Blir disse liggende vil de ikke slippe avfallsstoffer ut og heller ikke gode ingredienser inn. Dette gir en grå og gusten overflate.
 • All make-up sitter bedre nå enn for noen år siden. Det betyr at du må rense godt, for å fjerne dette på kvelden. Huden vil ikke ha fargestoffer, parfyme og kommedogene (poretettende) stoffer liggende på huden. Dette gir garantert en dårlig hudkvalitet, med irritasjon og akne.
 • Forurensing  legger seg på huden, og blander seg med make-up, i løpet av dagen. Dette må fjernes for at det ikke skal fremkalle irritasjon eller akne.

 

beauty, skin care and people concept - close up of smiling young woman with face cream mirror reflection at home bathroom

 

5 fordeler med å rense huden:

 1. Avfallsstoffer som samles på huden i løpet av dagen fjernes. Ditt serum og din krem trekker dermed bedre inn i huden og kan gjøre den jobben de skal for huden din.
 2. Du unngår irritasjon på hudoverflaten.
 3. Du vil merke bedring i hudkvalitet. Porene minskes, overflatetalg reduseres og huden blir gjennomfuktet og velfungerende.
 4. Rens på morgen fører til at avfallsstoffene du skiller ut når du slapper av på natten fjernes i stedet for å blandes med krem eller make-up. Dette gir mindre irritasjon og dermed mindre talg og døde hudceller og til slutt en god hudhelse og lekker glød.
 5. Serum og krem virker bedre når du renser huden daglig.

 

IMG_9252

 

Her er noen favoritter akkurat nå:

Dermalogica PreCleanse Balm – rens før rens

Dette er en dyptrensende balm-til-olje-rens som løser opp smuss, makeup og forurensning på huden. PreCleanse Balm har en deilig konsistens som tar med  skitt, smuss, sminke, solkrem og forurensning fra huden. PreCleanse Balm er det første steget i Dermalogicas dobbeltrens, en profesjonell teknikk for å oppnå ultra-ren hud. Bruk Precleanse Balm før rens.

Kr. 479,-

 

IMG_9253

 

Erborian Korean Skin Therapy Solid Cleansing Oil – Koreansk rens før rensen

En oljebasert rens som fjerner alle spor av make-up. Det er en 2-i-1 balm som rengjør huden skånsomt uten å tørke den ut. Massér produktet inn i tørt ansikt, slik at make-up og smuss løses opp. Fjern deretter produktrestene med lunkent vann. Rens deretter huden med en vannbasert rens for å følge den koreanske renserutinen.  Solid Cleansing Oil passer alle hudtyper, men er spesielt god til kombinert eller fet hud.

Kr. 349,-

 

IMG_9259

 

Čuvget Exfoliating Foaming Cleanser – Norsk med peelende effekt

Et gelbasert renseskum med eksfolierende effekt. Rensegelen er bygget opp av smarte, effektive enzymer som skånsomt, men sikkert fjerner døde hudceller. Like frisk som det rene arktiske vannet. Dette har blitt en av mine favoritter! Den renser godt og etterlater huden med en jevn overflate og frisk følelse. Lar du den ligge på i noen minutter ekstra får du en enda bedre peelingeffekt. Jeg lover at du ser forskjell på huden etter rens med denne.

Kr. 649

 

IMG_9255

 

Matis RÉPONSE DÉLICATE SensiMilk – til sensitiv hud

Multifunksjonell renselotion; 2-i-1 produkt, en lett renseemulsjon og toner utviklet for en sensitiv hud, men kan brukes av alle hudtyper. Utføres med en enkel hudpleierutine. Gir en mykere og mer komfortabel hud. Fjerner effektivt, men skånsomt urenheter og smuss. Har en beroligende effekt på hudirritasjoner og rødhet og gir huden en følelse av komfort og velvære. Renser uten å irritere eller tørke ut huden. Motvirker frie radikaler og tilfører fuktighet.

Kr. 399,-

 

 

IMG_9256

 

Matis Purifying Gel – til kombinert hud

En dyprens kan også hjelpe deg i varmen, denne  skal regulere og balansere huden, og virker ikke uttørrende. Den skal gjøre at makeup «sitter» bedre. Bundet glykolsyre: Glykolsyren er bundet opp til et sikori polysakkarid. Dette gir en høy molekylvekt som gjør at AHA syren blir liggende på hudoverflaten for å gi en skånsom, men effektiv eksfoliering. Beholde AHA syren beholdes på hudoverflaten for bedre peeling-effekt og evt irritasjon av AHA begrenses takket være

KR. 389,-

 

IMG_9258

 

Dr. Ankerstjerne WASH the day off! – rens til hele familien

En lett gel formula som fjerne make-up og avfallsstoffer fra huden. Inneholder Aloe Vera og passer selv den mest sensitive. Virker antiinflammatorisk. Gluserin og Phantenol fukter huden og Allantoin virker beroligende. Passer hele familien.

Kr.  290,00

 

IMG_9975

 

bareMinerals Clay Chamelon – deilig leirrens

Jeg elsker denne rensen fra bareMinerals! Den inneholder rensende Brasiliansk rødleire og gi huden en litt grundigere rens i tillegg til en fin glød. Denne kan faktisk også ligge på i 10 min som en maske; rens og maske i ett. Som maske får du enda bedre effekt av ingrediensene.

Kr. 259,-

 

IMG_9257

 

Korres WIld Rose exfoliating cleanser – gir ekstra glød

Dette er en deilig og mild, eksfolierende rensekrem som renser godt og samtidig skal virke litt lysnende på huden. Ideell til daglig bruk.

Kr. 229,-

 

IMG_9254

 

Sans Soucis Eye Make-up remover pads – til øyepartiet

Engangs rensepads til øyemake-up. Oljefrie og egner seg dermed utmerket til alle, selv de som bruker kontaktlinser.

Kr.

IMG_9998

 

Foreo Luna™  – gir en mer grundig rens

Et innovativt hudpleieprodukt som gir en dypere og mer effektiv rengjøring. Pulseringer gir en mild eksfoliering som fjerner døde hudceller, løser opp makeup rester og fjerner smuss og fett fra huden.. den kommer med an anti-age knapp som skal gjøre linjer mindre synlig.En silikonbørste er mye mer hygienisk enn en nylonbørste. Rengjøringsbørsten er helt vanntett og har 450 bruk per ladning. LUNA™ 2 er tilgjengelig i fire forskjellige modeller som passer til alle hudtyper.

Slik gjør du:

 1. Smør din vanlige rens i ansiktet. Skyll LUNA™ 2 under lunkent vann og trykk på rensemodus.
 2. Masser rensen rundt i ansiktet sammen med LUNA™ 2 i 1 minutt. Vask og tørk ansiktet, og deretter påfør din vanlige hudkrem.
 3. Aktiver anti-aldringsknappen på LUNA™ 2. Bruk den rundt i ansiktet i 1 minutt på områder hvor rynker ofte forekommer. Trykk deretter på knappen igjen for å slå av apparatet, og deretter skyll ansiktet. Denne rutinen bør ta 1 minutt.

kr.1795,-

 

IMG_9260

 

CeraVe rens – fra apoteket

CeraVe-produktene inneholder 3 essensielle ceramider, hyaluronsyre og andre lipider for å styrke hudbarrieren og gi huden fukt kontinuerlig i opp til 24 timer. CeraVe er en parfymefri serie som passer hele familien. Disse renseproduktene passe spesielt god til tørr hud, ung hud og hud uten store utfordringer. Tar vare på fuktigheten i huden.

Ca. kr. 150,-

 

IMG_9974

 

 

 

 

Produktene er levert som arbeidsverktøy