Det er visse ting vi bare føler at vi bør kunne. Hvordan du holder et glass vin? Hvor fullt skal glasset skjenkes? Hvordan knytes skjerfene for tiden? Og hvordan legges egentlig en Cat Eyeliner? Totalt overflatiske ting, men likevel ønsker vi innimellom at vi «bare kan dette». Jeg kan kun gi deg tips som hvordan forskjellige linere legges, resten må du spørre andre om. 

 

Side view portrait of a single woman checking for wrinkles looking at a make up mirror

 

Klassisk liner

En klassisk eyeliner passer alltid. Den gir rene linjer, og fremhever dine øyne, uten å overdrive. Perfekt til dagbruk!

 • Du trenger: En øyenblyant i mørkebrunt eller svart.
 • Slik gjør du det: Trekk fra det indre hjørnet i ytterkanten på det øverste lokket, sørg for at linjen enten er like bred eller blir litt tykkere jo lengre ut mot kanten du kommer. 

 

Beautiful woman make-up with black eyeliner.

 

Cat Eye

Egner seg perfekt når du skal en tur på byen. Den gir et dramatisk uttrykk, og kan nå nye høyder i kombinasjon med røde lepper og en skinnjakke.

 • Du trenger: Flytende liner og gjerne en tape.
 • Slik gjør du det: Ved bruk av tape kan til og med jeg legge en Cat Eyeliner. Tapen legges fra litt over øyets ytterkant og ned mot nesen. Lineren skal være tynn inne i øyekroken og bredere fra litt før midten av øyet og ut mot kanten. Den stopper etter øyekanten hvor den svinger lett opp, og hentes av en tynn liner under øyet. Den perfekte oppoversvingen får du til ved å følge tapen bitte litt oppover, for deretter å fylle ut slik at lineren er litt tykkere her. Liner under øyet kan du legge når tapen er fjernet. 

 

Perfect Young Woman with Hair Bun Hairstyle and Eyeliner Make up. Cute Female Model wearing Black Roll Neck Jersey

 

Hvit liner på våtkant

Fungerer perfekt på en date! Dette trikset gjør automatisk øynene dine større, og tiltrekker oppmerksomhet.

 • Du trenger: Hvit øyeblyant
 • Slik gjør du det: Fokus skal være på indre øyekrok, men du kan jobbe deg mot midten.

 

IMG_3955

 

Smoky Eye

Smoky Eye er perfekt til festen! Dette fremhever ethvert øyes trekk, ser sofistikert ut og er ikke vanskelig å legge. Det er imidlertid viktig at du ikke overdriver resten av makeup-en, da dette kan gi deg helt motsatt effekt. Det blir rett og slett for mye på alle måter. 

 • Du trenger: Mørk øyenskygge og en vinklet børste.
 • Slik gjør du: Bruk en fuktet vinkelpensel. Dypp denne i en mørk skygge. Tegn opp i globelinjen og ned mot vippene, samt lag en linje fra ytterkant av vippene og opp til slutten av globelinjen (denne skal ikke være markert. Innenfor denne rammen fyller du samme farge, som jobbes ut og duses med fingrene. Dette en den enkleste og mest brukte teknikken. Det kan også brukes forskjellige fargetoner som blendes i hverandre. Fargen kan gjerne tilpasses din øyefarge og hudfarge, du må ikke nødvendigvis holde deg til grå. 

 

Eye makeup woman applying eyeshadow powder

 

Metallic liner

Denne passer også perfekt til middagsselskap eller et tur på byen. Den er avslappet, med en glam-twist. 

 • Du trenger: En gull-, sølv- eller bronseøyenblyant. Eller tør du en grønn eller blå metallic?
 • Slik gjør du: Linjen kan tegnes over og/under øyet. Det ser best ut om den avtar noe i trykk fra indre øyekrok til ytterkant av øyet. 

 

IMG_3962

 

Linjen over linjen

Linjen over linjen passer perfekt til bryllup eller anledninger vil du vil tilføre litt ekstra uten at det blir for mye. Metallic gir et blikk av glam mens du fortsatt holder ting stilig.

 • Du trenger: Liner, gjerne våt – i sort og metallisk sølv.
 • Slik gjør du det: Kopier Cat Eye, som beskrevet over. Deretter legger du en tynn metallinje på toppen, hele veien. 

 

IMG_3957

 

Det ser kanskje vanskelig ut? Men dette klarer selv jeg. Prøv du også.