Jeg har hatt fire behandlinger med laser på mine legger, for å fjerne hår. Jeg plages ikke av enorm hårvekst, så dette var kun noe jeg ønsket å teste for å se hvordan behandlingen virker på oss med nordisk hårvekst. Jeg hadde ikke høye forventninger, siden jeg har like mange lyse som mørke hår på leggene: Laser virker på de mørke hårene mens de helt lyse klarer seg gjennom det meste. 

Laseren penetrerer til de aller dypeste hårsekkene, og alle typer hudfarger kan trygt behandles. Fotona Laser har en datastyrt skanner, som sikrer at hele hårvekstområdet blir skannet med minimum 13 % overlapp. Ingen hårsekk blir oversett, og sjansene for bivirkninger minimeres.

 

IMG_3116

 

Hvordan virker laser?

Elite Helse sine lasere virker ved at de ødelegger den mikroskopiske blodstrømmen til foten av de aktive hårsekkene (folliklene) og derved hårene i dem.

Siden alt hår går gjennom ulike vekstfaser (tidlig vekst, aktiv vekst, regresjon, hvile) kan det være nødvendig med en serie laserbehandlinger (6–9) for å fjerne alle hårsekkene. En follikkel i aktiv vekstfase har god blodtilførsel, og vil derfor bli berørt og ødelagt ved første behandling. En follikkel i hvile har mindre blodtilførsel, og vil ikke bli påvirket ved første behandling. Derfor vil det være behov for flere behandlinger for å få en permanent hårfjerning.

Det tar litt tid før en hårsekk som mister blodforsyningen, skrumper inn og dør, så du vil miste håret først 2–3 uker etter behandlingen.

Behandling med disse laserne krever ingen anestesi eller restitusjon, og gir en lav risiko for bivirkninger.

 

IMG_9085

 

To forskjellige lasere hos Elite Helse

Laura hos Elite Helse er profesjonell laserterapeut. Hun har brukt to forskjellige lasere på meg. Her forklarer hun forskjellen på disse:

Under de tre første behandlingene ble det brukt Laser Fotona Nd: YAG. Mens under den siste behandlingen brukte vi Alexandrite. Klinikken bruker daglig begge laserne, men Alexandrit er sterkere og mer effektiv til hårfjerning. Den har også vist gode resultater på pigmentfjerning, mens Nd: YAG er mye i bruk for sprengte blodkar, som Alexandrite ikke kan ta. Begge kan benyttes på alle hudtyper.

  • Det er ingen forskjell i pris på de to behandlingene.
  • Til hårfjerning anbefales 4–6 behandlinger med 6–10 ukers mellomrom. 

Elite Helse bruker ofte laser i behandling både på kropp og ansikt. De ser gode resultater på mer enn hårfjerning. 

 

IMG_3716

 

Fordelene med hårfjerning med laser

  • Inngrodde hår blir behandlet og forhindret
  • Skjemmende ansiktshår fjernes
  • Alle deler av kroppen kan behandles
  • Du slipper å være avhengig av å barbere deg igjen og igjen
  • Du sparer pengene du ellers ville brukt på utstyr til barbering.

 

IMG_9082

Beskytter øynene under behandling. Like blid, da dette faktisk ikke er vondt.

 

Min erfaring med laser

Fra første behandling, kjente jeg at hårveksten ble gradvis redusert. Gradvis på den måten at mye mørkt hår ble permanent borte allerede etter første behandling. Etter fire behandlinger, har jeg kun bitte små dunhår igjen, og jeg shaver kun leggene av gammel vane en sjelden gang. En måned etter siste behandling kan jeg kun kjenne små myke hår på hudoverflaten, og jeg har ikke barbert leggene i det hele tatt. På bakgrunn av at jeg har mest lyse hår, synes jeg dette er et fantastisk resultat. 

Husk at du kan fjerne hår med laser på hele kroppen: i ansikt, på legger, lår og til og med fikse bikinilinjen. Dette er definitivt en behandling du bør gjennomføre på vinterstid, da du ikke skal ha sol på området som behandles.

 

IMG_3126

 

 

Les mer her: Elite Helse

Behandligen er sponset.