Jeg får alltid tørre lepper på vinteren, men jeg vet det er flere som sliter langt mer enn meg. Det er så ubehagelig med tørre flak på leppene som i noen tilfeller til og med sprekker..

Huden på leppene er tynnere enn  resten av ansiktet og er derfor enda mer utsatt for irriterende elementer. På vinteren er det mindre fuktighet i luften, både inne og ute. Det lille lageret med fuktighet leppene selv har forsvinner raskt i slik luft. Fuktigheten formelig trekkes ut av leppene og selv med en normal beskyttelsesbarriere på leppene vil du ikke kunne motstå dette fuktighetstapet. Har leppene allerede sprukket, forsvinner fuktigheten raskere enn du klarer å tilføre ny.

 

Portrait of a happy woman applying lip balm in winter with a snowy mountain in the background

 

Dette bør du gjøre for å unngå tørre lepper

  1. Ikke plukk av tørre flak fra leppene! Peel i stedet. Det finnes flere peelinger regnet til det sarte området på leppene. Du kan faktisk også bruke en svært myk tannbørste. Jeg vil likevel anbefale å prøve en peeling til leppene: resultatet blir så mykt og deilig! Peelingen inneholder ofte pleiende ingredienser i tillegg og til og med leppestiften vi sitte bedre og se så mye freshere ut etter en peeling. Dette kan du bli avhengig av!
  2. Ha alltid en god leppepomade i nærheten. En i alle vesker, en på badet, kontoret, skijakken, nattbordet og i bilen. På denne måten vil du alltid bli minnet på å smøre leppene.

 

IMG_8914

 

Disse produktene bruker jeg i vinter:

Beskytter og forsegler fuktighet, reparerer raskt tørre og sprukne lepper samt sikrer et anti-oksidant forsvar. Etterlater leppene med en sunn glød.Tar i tillegg vare på den gode bakteriefloraen på huden.
Rik i fuktighetsgivende oljer med sterke anti-oksidanter som nærer, helbreder og beskytter.
Jojoba oljen gir næring i dybden, helbrerer og mykgjør.
Kigelia jevner hudtonen og helbreder, strammer og behandler. Det er også en effektiv behandling mot melanoma.
Rooibos løvekstrakt, en potent anti-oksiadnt som øker kappilær styrken og beskytter mot elementene.

Kr. 170,-

 

IMG_9941

 

eos Lip Balm

Eos Tip Palm kommer i et uttale varianter. Jeg digger de! Har de i alle vesker, nattbord og en del skuffer.. Balmene er herlige leppepomader som tilfører rikelig med fuktighet og næring – for langvarig myke lepper. eos Visably Soft lip balms inneholder for eksempel mykgjørende oljer, fuktighetsgivende shea butter og de antioksidantrike vitaminene C og E. Noen av produktene inneholder solfilter, mens eos Crystal føles lett på leppen og holder leppene hydrert. Denne varianten inneholder Aloe Vera, kokos og olje fra avokado. 99% naturlig og fri for gluten, parabener og petrolatum.

Prisen varierer noe, men ca 70 kr. stemmer stort sett.

 

IMG_9945

 

 

Korres Aloe Extra Care Lip Balm

Aloe extra care lip balm fra KORRES gjenoppretter fuktighetsbalansen i leppene. Aloe vera, jojoba, hassel og makadamiaojle gir ekstra pleie til tørre og sprukne lepper. Sheabutter, villmangosmør og bivoks pleier og nærer leppene. Vegetariansk. Deilig pleiende!

Kr. 99,-

 

IMG_9943

 

Elizabeth Arden PRO Triple Protection Factor Lip Balm SPF 30

Når ingenting annet hjelper: Triple Protection Factor Lip Balm SPF 30 gir leppene en optimal beskyttelse med SPF30, DNA Enzyme Complex ™ og antioksidantkompleks. Triple Protection Factor Lip Balm SPF 30 gir dermed beskyttelse på 3 nivåer. Rike, nærende ingredienser som sheasmør, bivoks og vitamin A og E nærer og smører, mens antioksidanter beskytter.  Gir den ultimate leppebeskyttelsen med glatte, gjennomfuktede og friske lepper.  Tube i lommestørrelse med en behagelig, skråstilt applikator.

Kr. 329,-

IMG_9942

 

 

Produktene har jeg fått på presseevent, de skiller seg ut i forhold til de andre jeg har testet.