Jeg har blandingshud og blir veldig blank i løpet av dagen. Jeg opplever ofte at jeg er overblank innen en time etter at jeg har sminket meg. Du må likevel aldri kutte ut dagkremen, selv om du føler deg blank. Den beskytter huden din og tilfører masse fuktighet. Jeg har imidlertid funnet ut at en ganske lett dagkrem, med en primer som gir glød eller matter under en mattende foundation er akkurat passe til meg. Da ser huden passe matt ut og har en naturlig fin glød, uten å se fet ut.  Jeg pøser på med en fetere nattkrem i stedet, slik at jeg får tilført alt huden min har behov for.

 

Elegant Woman Makeup Artist holding Makeup Brushes

 

Slik gjør du blank hud matt:

  1. Hudpleierutinen er viktig. Blank hud skyldes som regel høy talgproduksjon. Men husk at høy talgproduksjon ikke bare er resultat av en fet hud, men like gjere kan skylde at en tørr hud overkompenserer. Produkter som regulerer talgproduksjonen uten å tørke ut huden er ofte riktig.
  2. Primer. Hvis du ikke vil at sminken skal forsvinne etter en time bør du absolutt vurdere en god primer. Det finnes en rekke primere med mattende effekt som gir deg et godt underlag for make-up.
  3. Foundation. Velg foundation etter hudtype. Et produkt regnet til tørr hud vil gi for mye  fettstoffer til en fet hud. En fet hud trenger en lettere foundation, eventuelt med innhold av mer pudder. Jeg har en halvblank hud og bruker ofte en helmatt foundation. Resultatet blir at min hud er passe blank etter en time, og slik holder den seg resten av dagen.

Husk imidlertid at for mye pudder tørker ut huden og det kan føre til økt talgproduksjon, og dermed enda blankere hudoverflaten.

 

IMG_9088

Produkter som matter og gir glød. Glød har jeg skrevet om tidligere,les gjerne det innlegget også.

 

Produkttips med mattende effekt:

LANCÔME Teint Idole Ultra Wear Stick Blur & Go

Skjul små skjønnhetsfeil med en blurstick som er lett å ta med seg. Bruk stiften enkelt som primer eller for å bedre på og fiksere sminken. Uten noe fet følelse – uten å klebe. Umiddelbar blurringeffekt når du er på farten. Matt finish som holder lenge. Supert produkt å ha med seg i vesken. Jeg trodde ikke helt på denne da jeg fikk den, men den funker faktisk veldig godt!

Kr. 365,-

 

IMG_9124

 

Vita Liberata Illuminaze™

En fuktgivende og mattende primer med en lett dekkevne for et jevnt, naturlig utseende. Mikroperler med pigment gjør at den matcher hudtonen din perfekt samtidig som den jevner ut ujevnheter og rødhet i huden. Opprettholder fuktigheten, kontrollerer overflødig talg,  gir en jevn overflate. Denne bruker jeg ofte alene, da den gir litt dekke i tillegg til å matte. Den er også super under et tynt lag med pudder.

Kr. 449,-

 

IMG_2234

Erborian Bamboo Matte

Bamboo Matte er en dagkrem med mattende effekt.  Lett, fuktighetsgivende dagkremen med puddereffekt. Brukes som en pleiende dagkrem og anbefales for kombinert til fet hud. Jeg bruker denne over min ordinære dagkrem, under makeup. Som en primer. Den holder huden matt hele dagen. Ung hud eller hud uten utfordringer kan kanskje klare seg med dette produktet uten en dagkrem tillegg?

Kr. 249,-

IMG_9101

 

LANCÔME Fresh Mattifying Primer

Fresh Mattifying Primer skal kontrollere glans hele dagen, minimere synligheten av porer og gir et jevnt foundationresultat. Den vannaktige formelen er utrolig oppfriskende og huden føles fuktighetsrik og fresh hele dagen. Denne gir en lekker overflate, under foundation.

Kr. 385,-

IMG_9091

 

Tony Molly Egg Pore Silky Smooth Balm

Denne primeren skal jevne ut porene, matte huden og gjøre at sminken varer hele dagen. Den har en behagelig konsistens og er lett å legge foundation over. Den gir en naturlig glød, samtidig som huden ikke føles klissete.

Kr. 199,-

IMG_9090

 

bareMinerals Mineral Veil

Dette mattende pudderet trekkes inn i huden og forminsker porene optisk. Det er basert på stivelse og lett som en fjær! Slik at alt du ser er en strålende hud! Dette produktet har jeg brukt i mange år. Det matter all mulig foundation og holder lenge.

Kr. 339,-

IMG_9110

 

LCN Flawless Skin Primer

Beskytter og nærer, med blandt annet vitamin E. En behagelig primer som sørger for at foundationen holder seg matt lenge.

 

IMG_9089

 

 

Produktene har jeg fått på presseevents. Jeg har brukt de så lenge at jeg vet hvilke jeg liker best.