Har du fått med deg at det snakkes om bruk av cannabis i hudpleieprodukter? Cannabis kommer fra hampplanten, og en del av denne brukes også i kosmetikk. Det betyr ikke at du ruser deg om du bruker en bodylotion med innhold av hampolje.

 

cannabis

 

Fakta om hampolje

Det er stor interesse for de ikke-rusfremmende cannabinoidene fra hampplanten (Cannabis sativa). Legemiddelverket og Mattilsynet har gjort det klart at ekstrakter av CBD-olje skal regnes som legemidler. Dersom det finnes spor av THC (tetrahydrocannibinol), blir oljen regnet som narkotika, og import eller bruk straffeforfølges på samme måte. Dette er lovregulert per april 2018. 

CBD står for cannabidolhampolje.Det finnes et lovlig CBD-produkt på markedet kalt Sativex, som kan forskrives av legespesialister (blant annet av nevrologer). I hampolje finnes en rekke forbindelser som likner på CBD, blant annet CBDa, CBC, CBD, CBG og CBN, samt spor av en rekke naturlige cannabinoider og naturlige terpenfenolforbindelser.

 

Hemp oil in a glass sauce-pot with grain in a bag, leaves and stalks of cannabis on a wooden board background

 

Hampolje i hudpleieprodukter

Hampolje skal forhindre tap av fuktighet i huden, og opprettholde en sunn fuktighetsbalanse. Hampoljens anti-inflammatoriske, antibakterielle og hypoallergene egenskaper brukes til å lindre og helbrede en rekke hudsykdommer som akne, utslett, tørr hud, kløende og irritert hud. Hampolje har en av de høyeste antioksidantnivåer av alle vegetabilske oljer. Antioksidanter har effekt på hudaldring.

Det foregår også spennende forskning på cannabis i forbindelse med akne og psoriasis, grunnet den anti-inflammatoriske- og beroligende effekten. Hampfrøene (som er uten CBD og THC) gir god barrierebeskyttelse (fuktighetstetning), antioksidantbeskyttelse og et jevnt løft på grunn av omega-blandingen.

Revitalixir Recovery Serum fra Murad

Det finnes flere produkter med innhold av hampolje på markedet. Jeg har testet Revitalixir Recovery Serum fra Murad og likte dette veldig godt! Dette er et serum for ansikt og øyne som skal gi nytt liv til stresset og fuktfattig hud. Redusere mørke ringer og hovenhet rundt øyenpartiet, booste huden med fukt og næring, og gjør den myk og smidig. Uten parabener, gluten og ftalater. Prisen ligger på ca. kr.  1200,-

 

IMG_0782

 

Hampfrøolje på vinteren

Dette er en super ingrediens til vinteren grunnet evnen til å beskytte hudbarrieren, og dermed hindre fuktighetstap. Antioksidanter reparerer og hindrer videre skade på huden, og den virker beroligende. 

 

IMG_6394