Jeg er tilhenger av å ta vare på hudens helse hele året, i stedet for skippertak når du føler et absolutt behov. Men det er ingen tvil om at november og desember byr på ekstra utfordringer for huden. Sene kvelder, lite søvn, mengder alkohol og usunn mat. I tillegg kan de fleste kjenne på en del stress nå som julen nærmer seg.

Det er ikke nå du skal sluntre unna din hudpleierutine, men heller være litt ekstra nøye. Kanskje du slipper unna grå og gusten hud i januar, om du bare følger min hudpleierutine i denne perioden:

 

Facetune_23-10-2018-20-57-05

 

The Solution til frokost

Slike intense perioder er korte, men kan ha en negativ innvirkning på kollagennivået i huden, og trigge aldringsprosessen. Kollagenet er hovedårsaken til at huden vår holder seg elastisk og glatt, ikke bare i ansiktet, men over hele kroppen. Gjennom et daglig inntak av kollagenpulveret The Solution™ Anti-wrinkle collagen, kan du faktisk forebygge og reparere den negative effekten slike perioder har på huden. Jeg har brukt The Solution lenge, og planlegger ikke å sluntre unna nå! Prøv du også.

Du får hele 65% på første pakke hvis du følger denne linken, deretter 30 % på de neste leveringene. Pakken kommer rett i postkassen og det er ingen bindingstid. Letter blir det ikke å ta vare på huden! : The Solution

 

IMG_3445

 

IMG_9680

 

Rens

Ja, det kan være fristende å droppe rensen når du kommer hjem fra julebord midt på natten. Men det bør du ikke. På kvelden bør all make-up, forurensing og avfallsstoffer fjernes fra hudoverflaten, slik at de ikke irriterer huden i løpet av natten. Nattkremen trekker bedre inn, og får mulighet til å reparere hudskade påført i løpet av  dagen/kvelden. På morgenen bør du også rense, da huden skiller ut avfallsstoffer på natten som du ikke vil la ligge sammen med krem og make-up resten av dagen. Rensen er faktisk det beste du kan gjøre for huden din! Uten rens vil du aldri oppnå optimalt resultat.  Hvis renseproduktet krever en toner etterpå, bør dette selvfølgelig også brukes. 

 

IMG_6074

 

Serum

Min hud trenger litt hjelp. Ja, den kunne også trenge mer søvn. I tillegg er den godt voksen, pigmentert, litt linjete og fremdeles med høy talgproduksjon. Et serum vil jobbe i dybden med det huden min sliter med akkurat da, serumet vil også trekke med seg ingredienser fra dagkremen bedre ned i huden. Hvilket serum du bruker avhenger av hva huden din trenger akkurat nå, jeg har behov for masse fuktighet og et serum som jobber med pigmentering og bremser hudaldringen. 

Dagkrem

Dagkremen skal beskytte huden. Den pleier og bør tilpasses din hud, men den skal også beskytte mot ytre påkjenninger, og ta vare på hudoverflaten slik at huden ikke mister for mye fuktighet. Den bør alltid inneholde SPF, husk spesielt på det blå HEV-lyset fra mobil og laptop.

Nattkrem

Bruk gjerne en egen nattkrem. Den er ofte mer reparerende, slik at huden kan hente seg inn mens du sover. 

 

IMG_7036

 

Øyekrem

I dette området blir linjer første synlig. Du bør bruke øyekrem fra du er 25 år. Den er tilpasset dette sarte området, og forebygger hudaldring og hevelse i dette området. 

øyekre

Peeling

Du kan med fordel peele huden en gang i uken. Da fjerner du gammelt smuss. Huden vil få en lekker glød og dine hudpleieprodukter trekker bedre inn og virker bedre. 

Masker

Masker redder meg ut av de fleste hudkriser. En maske skal gi en endring umiddelbart for glød, fuktighet, plumping, rens eller det du måtte ønske. Jeg digger kremmasker som tilfører huden min masse pleie. Da ser jeg stor forskjell på huden etterpå og den er faktisk lettere å sminke til fest. 

 

Facetune_16-11-2018-15-36-55

 

Innlegget er betalt, men hudpleierutinen er min rutine gjennom mange år.