Det finnes flere hudpleieteknikker som gir deg lekker glød. Det meste handler om god, daglig hudpleie med produkter tilpasset din hud. I tillegg kan du sminke deg til ekstra glød.

Jeg har en grundig daglig hudpleierutine og jeg vil aller helst ikke dekke sunn hud med tung foundation. Jeg vil den skal gløde og se velstelt ut. Jeg har etter hvert funnet noen enkle triks som gjør dette mulig i hverdagen, uten at det tar for lang tid.

 

 

4 veier til sunn, lekker glød

1. God hudpleierutine

Riktig hudpleie morgen og kveld er et must om du ønsker deg sunn glød! Har du tørr hud kan du pøse påmeld olje og fet krem under din foundation. Jeg har høy talgproduksjon, så dette passer ikke min hud. Jeg bruker alltid serum, under en dagkrem med SPF. Husk at det også finnes dagkrem som gir deg bittelitt glød, dette er likevel aldri det avgjørende når jeg velger dagkrem.

2. Primer

Bruk gjerne en glødgivende primer over dagkremen. Gjerne en med lysreflekterende partikler. En som matter akkurat passe og som er lett å legge foundation over er mitt valg. Påfør den enten over hele ansiktet eller på utvalgte punkter som kinnbeina og nesebeinet.

3. Foundation

Valg av foundation er avgjørende.  Velg gjerne en foundation med glødgivende virkning. Nå finnes det både lettere varianter som minner om BB-kremer og fargede dagkremer, og mer dekkende produkter som likevel gir naturlig glød. Uansett hva du velger, kan du med fordel påføre foundation med en fuktet makeupsvamp. Da blir resultatet naturlig og jevnt, og hudens naturlige glød skinner gjennom. Samtidig unngår du at makeupen føles og ser for tykk og kladdete ut. Ikke velg en ultramatt foundation om du ønsker glød. Jeg, som har blank hudoverflaten, velger ofte en lett mattende foundation. Da bli huden min akkurat passe matt ette en time. Er du tørr bør du velge en foundation med mer fuktighet, eventuelt en BB cream. Dette vil gi en sunn, og ikke livløs, glød til hudoverflaten din. Husk at det er viktig å velge riktig farge på foundation. Velger du en som er for mørk vil du faktisk både se eldre og mer grå og livløs ut.

4. Highlighter

Avslutt med en highlighter /illuminator /luminizer / glow enhancer. Kjært barn har mange navn. Disse kommer også i flere former og konsistenser, som stift, flytende krem eller pudder. Dette produktet inneholde lysreflekterende og skinnende partikler som gir huden den etterlengtede gløden. Hva slags highlighter du velger, er egentlig en smakssak. Generelt sett er flytende kremer og stifter gode alternativer dersom du har tørr hud, mens pudderbaserte highlightere kan gi et mer holdbart resultat hvis du har fet hud. Påfør highlighter på kinnbeina og hakespissen, langs nesebeinet, over amorbuen og øyenbrynene, innerst i øyekrokene og ved tinningene hvis du vil at resultatet skal se ut som naturlig glød. Men husk alltid å bruke highligter med måte, det er kort vei fra glød til «drag».

 

Elegant Woman Makeup Artist holding Makeup Brushes

 

Mine favoritter:

bareMinerals Complexion Rescue Defense Radiant Tint Protective Moisturizer

En  fuktighetsgivende og beskyttende alt-i-ett dagkrem som kan brukes alene, under foundation eller over flytende foundation.  Beskytter mot UV-stråler, miljøforurensing og blått lys.  Denne dagkremen skal fremme hudens naturlige kollagenproduksjon, gi fuktighet og en utrolig fin glød. Produktet er dermatologisk testet, uten olje og tetter ikke porene. Når jeg har dårlig tid bruker jeg denne i stedet for dagkrem og foundation, men stort sett bruker jeg den under min ordinære foundation. Den er en soleklar favoritt da den gir en fantastisk glød og i tillegg både pleier og beskytter.

kr. 659,-

 

IMG_9098

 

Vita Liberta Beauty Blur

Beauty Blur er en farget askepottkrem for ansiktet med BB-Cream egenskaper. Gir huden min umiddelbart en nydelig glød  med en touch av shimmer. Jevner ut ujevnheter og er lett dekkende. Proppfull av Aloe Vera og Shea Butter som fukter, pleier og nærer huden med lysreflekterende partikler for både highlighting og contour effekt for en naturlig solkysset glød. Denne virkelig elsker jeg! På en god dag kan jeg bruke denne som foundation, alene over dagkremen, Ellers bruker jeg den over dagkrem og under en lett foundation. Denne er min desiderte glød-favoritt!

kr. 429,-

 

IMG_2235

 

bareMinerals BarePRO Glow Highlighter

Dette er mer enn en highlighter! Denne allsidige formelen med lysreflekterende mineralperler gir deg en naturlig glød når den brukes som en highlighter, men den kan også mikses sammen med din favorittfoundation, primer, farget dagkrem eller andre hudpleieprodukter for en skreddersydd glød til hele ansiktet.
Dette er en multifunksjonell eliksir med sukkermolekyler fra hvete som umiddelbart skal hviske vekk synligheten av rynker og ekstrakt fra grønne linser og bambus som skal jevne ut hudstrukturen og minske synligheten av porer. Mineral Lock Longwear teknologi gir deg en glød som varer i opptil 16 timer! Denne er fantastisk! Jeg legger et tynt lag i hele ansiktet under min foundation, eller jeg legger den på kinnben over foundation.

kr. 399,-

 

IMG_9096

 

Jane Iredale In Touch® Highlighter

En superheldig kremhighlighter som gir naturlig glød og lys til ansiktet. Bruk på ansiktets høyeste punkter – kinnben, brynsben, langs neseryggen og på amorbuen i overkant av leppene. Har den alltid i vesken og den gir umieelbart litt glød og en liten løft ved påføring i løpet av dagen.

Kr. 345,-

 

IMG_9094

 

Yves Saint Laurent Couture Highlighter

Denne elsket jeg fra første stund! Yves Saint Laurent Couture Highlighter er en unik highlighter som gir en silkebløt og naturlig glød til kinnene. Den har en enestående oppbyggbar tekstur, som gjør fargen enkel å arbeide med helt uten å drysse. Couture Highlighter kan også brukes våt for å få en høyere fargemetning. Den kommer i en rekke farger og med forskjellige finisher – matt, sateng eller perlemor. Sistnevnt er min favoritt!

Kr. 399,-

 

IMG_9092

 

Erborian CC Crème

Denne er blant Europas mest solgte CC-kremer og det skjønner jeg.  Det er et høyteknologisk produkt som gir fin glød, beskytter og fukter, gir en jevn overflate og fin struktur til huden. CC Crème har en unik konsistens, som inneholder innkapslede CC-pigmenter. Kremen tilpasser seg hudens fargetone og gir en strålende, jevn finish i tillegg til å gi glød. Ved hjelp av SPF 25 beskytter kremen mot miljø og ytre påvirkninger. Beriket med Centella Asiatica. Denne kan jeg innimellom bruke alene, ofte bare med litt pudder over. Jeg bruker som regel både serum og dagkrem under, for maksimal pleie.

Kr. 149,-

 

IMG_9103

 

Erborian CC Red Correct

CC Red Correct fra Erborian er en fargekorrigerende krem, som jevner ut hudtonen. CC-crème er et alt-i-et produkt som gir raske resultater og nyddelig hudoverflate, samtidig som den har fordeler i form av pleiende ingredienser. Grønt er spesielt effektivt for å nøytralisere rødhet, og derfor er CC Red Correct beriket med grønne pigmenter. De grønne pigmentene er inkapslet, og når kremen smøres ut på huden vil den forvandles til en mer lignende vanlig cc-Crème i farge. Denne er en «livredder» etter testing av sterke produkter eller behandlinger. Rødhet i huden jevnes naturlig og umiddelbart.
Erborians CC Red Correct inneholder Centalia Asiatica, en plante som vokser i tropiske regioner. Denne planten har blitt brukt i asiatisk medisin i over 3000 år. Ingrediensen blir ofte kalt tigergress, fordi man for mange år siden oppdatet at tigre rullet seg i åkre av denne planten, for å lindre sår.

Kr. 149,-

 

IMG_9102

 

NIOD Photography Fluid, Opacity 12%

Dette er en ny tilnærming til en strålende glød som inneholder et bredt spekter av lysreflekterende prismer som jevner ut og korrigerer hudtonen, spesielt gjennom kameralinsen. Et skikkelig selfie-produkt! Påføres i stedet for eller under flytende foundation for jevn hudtone og perfekt finish. Jeg blander den som regel i min foundation, eller legger den lett på kinnbena.

Kr. 280,-

 

IMG_9097

 

Erborian Bamboo Glow

Bamboo Glow gir en lett roseaktig glød og plumper huden. Skal tilføre intens fuktighet og reduse tretthetstegn. Laget med waterlock-kompleks. En fuktig konsistens, som absorberes umiddelbart. Den gir huden en rik, plumpet effekt, men den er ikke klissete som fete kremer.

Kr. 249,-

 

IMG_9100

 

Noen av produktene er sponset ved presseevents.