Visste du at vår biologiske klokke faktisk er en liten celleklump i hjernen, inne i hypothalamus? Størrelsen er mindre enn et knappenålshode, men den kontrollerer likevel svært mye i kroppen vår. Denne biologiske klokken passer på flere hundre rytmer i kroppen. For eksempel dag/natt-syklus, kroppstemperatur, blodtrykk, hormonproduksjon og til og med produksjon av avføring.

 

A girl is having a sleep of a just

 

Biorytmer

De siste årene har vi fått ny og spennende kunnskap om biorytmer. For eksempel er det kartlagt mer enn 30 ulike gener som er ansvarlige for svingninger i cellene. Forstyrrelser i den daglige biologiske klokken kan resultere i tidlig vevsaldring, og i verste fall kan det føre til utvikling av hudtumorer. Denne forskningen er ikke lystig lesning for meg som sover for lite hver eneste natt…

 

IMG_9368

 

Sirkadiske rytmer

Huden følger våre sirkadiske rytmer (dag/natt-syklus), som skaper bølger av aktivitet som stimulerer cellene til å utføre viktige prosesser på bestemte tider av døgnet. Om natten, mens vi sover, er våre hudceller opptatt med fornyelse og reparasjon. Forstyrret søvn og forskjellige livsstilsfaktorer kan forårsake en kumulativ effekt: huden kan bli usynkronisert og ubalansert. Huden vil ikke lenger se sunn og frisk ut. 

Gjenopprettelse av den biologiske klokken øker den langsiktige regenererende kapasiteten i vevet.  ELEMIS Peptide 24/7-serien er inspirert av kroppens mirakuløse indre klokke. Produktene er tilpasset den sirkadiske rytmen, og gir målrettet pleie til riktig tid på døgnet. Dette er med andre ord hudpleie for deg som stresser for mye, sover for lite, spiser feil, jobber på natten osv. Hudpleie for meg! Jeg liker konsistens, duft og effekt på disse produktene og med tanke på mitt søvnmønster vil jeg bruke disse for evig tid.

 

IMG_7356 2

 

Hva er Peptide4?

Ved å bruke avansert molekylærbiologi, har ELEMIS løst hemmeligheten til hudens synkroniserte indre klokke. Peptider er biologiske kjeder av aminosyrer, avledet av gjærekstrakter. ELEMIS’ Peptide4 er et tetrapeptid, bestående av fire aminosyrer, og bidrar til å støtte hudens prosesser slik at huden igjen får et velpleiet friskt, sunt utseende. Du skal oppnå̊ et uthvilt utseende.

 

 

IMG_7358

 

 Peptide4 night recovery cream-oil 

”The SCIENCE of BEAUTY SLEEP”: En deilig nattkremolje som er en kombinasjon av fuktighetsgivende krem og beskyttende olje. Jeg elsker hudoljer på natten, og denne er en ny favoritt.

  • Peptide4 bidrar til at huden ser mer uthvilt, velnæret og sunn ut når du våkner.
  • Olje fra perillafrø og Night Scented Stock Oil er rik på̊ omega fettsyrer og vitamin E som etterfyller huden med det den trenger for å reparere. 

869 kr

 

IMG_7362

 

Peptide4 eye recovery cream 

«Rest ASSURED» : Med denne oppkvikkende og forfriskende døgnet rundt-øyekremen skal du opprettholde et uthvilt og vakkert øyeparti hele døgnet.

  • Peptide4 skal gi et våkent og klarere utseendet for trette øyne.
  • Blomsterfrøoljer fra Star Arvensis TM og Night Scented Stock er kultivert utelukkende for ELEMIS og skal fylle opp huden med fuktighet, og bidra til å forbedre hudens elastisitet.
  • Hårsveve- og tusenfrydekstrakter skal målrettet dempe mørke skygger under øynene. Øyepartiet skal få et lysere og yngre uttrykk gjennom hele døgnet.

599 kr

 

IMG_7361

 

Peptide4 thousand flower mask 

”The SECRET’S in the SOIL» : Denne kjølende ansiktsmasken er skapt av jordsmonn etter tusenvis av falne blomster og skal umiddelbart gjenopprette hudens utstråling. Masken har en unik matt konsistens som legger seg over huden som et fløyelsmykt teppe, uten å tørke ut. Denne masken brukte jeg raskt opp, da den ga huden min en fantastisk glød!

  • Peptide4 skal bidra til å forvandle en hud som ser trett og sliten ut, til å se frisk og uthvilt ut.
  • Inneholder nordisk torv, som består av plantemateriale fra tusenvis av falne økologiske blomster, urter og planter som er rike på̊ mineraler, vitaminer, aminosyrer og fettsyrer. Nordisk torv skal balansere hudens delikate syrekappe, og støtte hudens evne til å beskytte seg selv.
  • Legesteinkløver skal forsiktig jevne ut og stramme opp huden.
  • En trio av piletreekstrakter, melkesyre og brasiliansk svart leire skal skånsomt rense og eksfoliere huden så den får en jevn, smidig og glatt overflate.

649 kr

 

IMG_7363

 

Andre interessante ingredienser:

Kronblader

To unike oljer fra blomsterfrø er dyrket frem i England av ledende spesialiserte agronomer – utelukkende for ELEMIS. Oljen fra disse blomsterfrøene har meget høye konsentrasjoner av omega 3-fettsyrer og vitamin E. I kombinasjon med den vitenskapelig dokumenterte Peptide 4, synkroniseres huden for et sunnere, revitalisert og strålende uttrykk.

Night Scented Stock (World Exclusive)

ELEMIS var det første selskapet som utvant kaldpresset frøolje fra denne delikate blomsten, som utløser sin søte aroma på̊ kveldstid. Oljen er meget rik på̊ omega 3-fettsyrer og vitamin E, og dyrkes for ELEMIS i East Anglia øst i England. Resultatet av bruken er et jevnere, sunnere og mer plumpet utseende.

Star Arvensistm (World Exclusive)

Frøene fra disse små̊ stjerneformede blomstene er en av de rikeste naturlige vegetabilske kildene til omega 3- og omega 6-fettsyrer. De er dyrket og kaldpresset i Storbritannia, eksklusivt for ELEMIS. Denne frøoljen har vist seg å ha en positiv effekt på reduksjon av fine linjer, og forbedrer elastisiteten i huden rundt øynene.

 

Innlegget er betalt, men disse produktene elsker jeg!