Under overgangsalderen opplever mange en akutt endring i huden som de ikke skjønner så mye av. Jeg skal forsøke å forklare deg hva som skjer og i tillegg hva du kan gjøre med dette.

 

 

Woman, portrait, close-up

 

Hva er hudaldring?

Hudaldring enkelt forklart = Tap av spenst og slappere hud. Huden «sagger» rett og slett mer.

 

Hva skjer med huden i overgangsalderen?

  1. Når huden eldres får ikke hudcellene nok oksygen slik at de kan utføre nødvendige oppgaver i huden, de svekkes og huden eldes.
  2. Fibroblastene mister sin stjerneaktige form og dermed sin mulighet til å jobbe slik de skal i huden. De mister sin evne til å produsere kollagenfibre, Elastin og Hyaluronsyre, som er essensielt for å opprettholde hudens spenst og struktur.
  3.  Ved overgangsalder opplever vi å få en kraftig reduksjon av østrogen i kroppen. Huden oppleves som mye tynnere, slappere og eldre.  Østrogene hormoner øker mengden grunnsubstans (glykosaminoglykaner) i lærhuden og gir den fylde, fuktighet og mykhet. Når østrogenet minsker vil huden falle mer sammen.
  4. iØstrogen påvirker også blodsirkulasjonen i huden.
    Perioder med lavt østrogennivå er ikke kun knyttet til overgangsalder, dette kan vi oppleve andre ganger ila livet også. Som for eksempel etter svangerskap og etter en tøff påkjenning i livet. Produktene under kan brukes i alle disse tilfellene.

 

IMG_8859

 

Hvordan kan du hjelpe huden gjennom denne perioden?

Det finnes ingredienser som hjelper huden gjennom denne perioden. Produkter som øker hudens volum, gjør den mindre sensitiv, mindre gusten og linjene. Thalgo bruker disse ingrediensene i sin nye linje til hormonell hud:

Natural Algae Hormones

Thalgo bruker et patent fra 2013 som er en kombinasjon av Ascophyllum nodosum og Halopteris scoparia. Disse er rike på phytohormoner (plantehormoner) som øker den cellulære oksygentilførselen og tilfører energi som er avgjørende for mobiliteten, og fibroblastcellenes evne til å trekke seg sammen.

Egyptian Fig Tree Extract

Øker den kontraktile kraften til fibroblastene (evne til å jobbe sammen).

Native Edelweiss Cells

Disse beskytter fibroblastcellene mot frie radikaler. Samtidig revitaliseres fibroblastcellene for å øke deres kontraktile kraft (evne til å jobbe sammen).

 

Visste du at stamceller fra planter gjenoppbygger seg selv når de blir angrepet? Dette er en perfekt og endeløs reproduksjon for konstant effektivitet som vi gjerne benytter i hudpleien. 

 IMG_8862

 

Thalgo Exception Marine

Intensive Redensifying Serum

Dette rike serumet har en deilig fluidkonsistens som skal redefinere huden og gi den mer energi og glød. Serumet består av en phospholipid-basert emulsjon fra planter som skal øke cellefornyelsen, fremme mikrosirkulasjonen og jevne hudstrukturen. Med patentert Marine Replenishment Complex som virker oppstramende og sammentrekkende og Radiance Trio (for glød) som består av Achillea Millefolium, Chondrus Crispus og ultra-purified Liquorice extracts

Kr. 1.650,-

 

VT Serum Redensifiant Intensif - Flacon 30ml

 

Redensifying Creams

To kremer som skal regulere melaninproduksjonen og jevne  hudfargen, samtidig som ansiktskonturer redefineres. Med patentert Marine Replenishment Complex som skal virke oppstramende og sammentrekkende. Inneholder også Lakris ekstrakt som jevner hudfargen. 

  • Redensifying Cream Kremet og lett konsistens med fettsyrer gir en fløyelsmyk hud
  • Redensifying Rich Cream Rikere krem med Kremet konsistens med en høy andel av reparerende Shea smør .

Kr. 1.375,-

 

IMG_8865

 

 Eyelid Lifting Cream

En deilig krem med både umiddelbar og langtidsvirkeknde effekt. Løfter øyets kontur, motvirker linjer, mørke ringer og poser under øynene. 

Med patentert Marine Replenishment Complex som skal virke oppstramende og sammentrekkende. Renset hvetesukker gir en naturlig og uttrekkbar film som gir en umiddelbar og mekanisk løftende effekt. Et plantekompleks aktiverer mikrosirkulasjonen ved å øke motstandsdyktigheten og redusere kapilær permeabilitet.

Kr. 900,-

 

IMG_8864

 

 

Innlegget er sponset, men jeg har selv testet og sett effekt av produktene.