For omtrent to år siden, sparket jeg borti noe og mistet etterhvert neglen. Jeg har flere ganger tidligere sett at de som mister neglen får en evig deformert negl når den endelig vokser ut igjen. Siden jeg tidligere ikke har hatt problemer med føttene, ville jeg undersøke om jeg kunne gjøre noe for å unngå at denne neglen ble deformert. Jeg kontaktet fotterapeut Beate Neumann. Hun driver klinikker både i Sandvika og i Horten. Hun har vært lenge i bransjen, og er både en god hud- og fotterapeut. Jeg har intervjuet henne, underveis i behandlet av min negl, som nå ser ut som den gjorde før den falt av.

 

IMG_1821

 

Hvorfor blir ofte neglen som vokser ut etter et slag deformert?

Det er fordi neglen vanligvis hviler på en neglseng. Når halve eller hele neglen faller av, presses ikke lenger neglsengen ned, men den hever seg litt. Det betyr at neglen som skal vokse ut ikke får vokse fritt i den retningen den normalt ville gjort. Den butter nå i en hevet neglseng, som sperrer veien videre. Neglen tilpasser seg neglsengen, og bulken mange får i neglen skyldes at den må heve seg for å «passere» over neglsengen.

 

IMG_7043

Før behandlingen startet

 

Kan du gjøre noe med dette uten hjelp av fotterapeut?

Nei, dette er ikke noe du kan behandle på egenhånd.

Hva gjør en fotterapeut?

Beate forteller at hun er en litt utradisjonell fotterapeut. Normalt ville hun kanskje valgt en bøyle på en slik negl, men hun er opptatt av at kunden også skal føle at føttene kan vises frem under behandlingsforløpet. Derfor velger hun faktisk å forlenge den delen av neglen som sitter igjen med en påstøpt gelnegl. Dette ser jo lekkert ut med det samme. Samtidig vil da neglsengen bli naturlig presset ned under denne neglen, og den naturlige neglen som vokser ut kan vokse rett frem uten å måtte slynge seg over en hevet neglseng.

 

IMG_9231

Et år etter påbegynt behandling

 

Når bør behandlingen starte?

Du bør oppsøke en fotterapeut med en gang. Det er viktig å starte behandlingen før din negl begynner å vokse ut feil.

Hvor lang tid tar det før neglen er like fin?

Dette vil variere, men siden jeg allerede på første time fikk en kunstig negl påført, følte jeg aldri at dette var sjenerende. Beate brukte god tid, slik at den ekte neglen min skulle være solid på plass før hun avsluttet behandlingene. Det er jeg takknemlig for, da tålmodighet er en dyd i dette tilfellet. 1 ½ år etter at neglen falt av, var min egen negl helt restituert og nå er jeg tilbake på ordinær fotpleierutine. Neglen har holdt seg optimalt i et halvt år nå, og den ser ikke ut til å ha noen svakheter. 

 

Image-3

 

Innlegget er IKKE betalt! Beate har vært min faste fotterapeut i mange år.