Du trodde kanskje at genetikk var det avgjørende for hudens utseende? Du har helt rett i at gode gener tar deg langt. Men det er likevel slik at din behandling av huden og hva den utsettes for er veldig avgjørende. Disse 5 fellene bør du absolutt ikke gå i, om du vil bevare en ungdommelig hud:

1. Ikke røyk!

Røyk tapper huden for næring, slik at den ser gulaktig og tykk ut. Når du røyker utvikler du raskere rynker rundt øynene, fordi du myser gjennom røyken, og rundt munnen, fordi du stadig suger på røyken. Røyken bryter også ned collagen og elastin i huden og fører til tidlig «sagging». Sirkulasjonen i huden reduseres. Alt dette er med på for tidlig aldring av huden.

 

Female lips holding a broken cigarette, close-up

 

2. Ikke sov med make-up!

Sminke er gøy! Men den MÅ fjernes hver kveld! Renser du ikke huden på kvelden kan rester av makeup føre til tilstoppede porer, sorte prikker og kviser. Forurensing blir også liggende på huden, blandet med makeup, dette irriterer og danner frie radikaler som raskt bryter ned hudstrukturen. Uten grundig rens vil du altså utsettes for mer kviser og en tidligere aldret hud.

 

Portrait of beautiful woman applying moisturizer

3. For mye peeling

Å peele/skrubbe huden er viktig! Du bør likevel vite når du overdriver. Dette fører til en sår og skadet hud, en hud i ubalanse. Det avhenger av hudtype hvor ofte du bør peele og med hvilket produkt. Tørr hud må peeles ofte, betent acne trenger helt andre produkter enn annen hud. Spør din hudterapeut! Riktig peelingrutine gir fantastiske resultater. Overpeeling gir en skadet og dermed tidlig aldret hud.

 

picture of calm beautiful woman in massage salon

 

4. Vær forsiktig med solen!

Jeg sier det igjen: bruk SPF! UV-lyset bryter ned collagenet i huden, fører til pigmentering, små linjer og dypere rynker. I verste tilfelle fører det til hudkreft. Bruk litt tid på å finne et favorittprodukt med SPF, slik at du bruker dette daglig!

 

IMG_9699

 

5. Stress ned!

Din livsstil gjenspeiles i huden. Mye stress og lite søvn gir deg grå og livløs hud og mørke ringer under øyne. Eksem og psoriasis er hudsykdommer som blir langt verre med en dårlig livsstil. Lær deg å slappe av, finn din måte å gjøre dette på. Og få nok søvn! Skjønnhetssøvnen er ikke overdrevet!

 

Screaming woman

 

Lykke til!