Er du litt slurvete når du påfører mascara, som jeg er?  Innimellom ville det faktisk se bedre ut uten mascara.. Og så er det egentlig så enkelt å gjøre det riktig. Med bare noen få triks kan du få tykke, lange vipper helt uten klumper.

 

 

portrait of young woman looking in mirror and applying mascara in beauty studio

 

Påføring av mascara

Plasser kosten helt ned mot huden, beveg kosten let frem og tilbake samtidig som du fører den utover vippene. Mascara langs røttene gir en illusjon av lange vipper, mens mascara på tuppene tynger vippene.

Når du drar kosten utover vippene skal du rulle kosten oppover, mens du beveger kosten frem og tilbake med en skjelvende bevegelse. Kosten er rundt for at mascaraen skal rulles på samtidig som kosten føres oppover.

Unngå klumper

Som det siste du gjør når du påfører mascara bør du lukke øynene og plassere kosten på oversiden av vippene, ned mot roten. Dra kosten utover fra dette punktet slik at du fjerner eventuelle klumper. Skjelvebevegelsene, frem og tilbake under påføring, minimerer også klumper!

 

Single happy woman making up eyelashes in front of a mirror at home

Inside tips:

Bruke to forskjellige mascaraer samtidig. Legg først et lag med mascara som forlenger vippene og avslutt med et lag fortykkende mascara. Dette gir både lange og fyldige vipper! Lover lekkert resultat!

Mascara på undervippene?

Jeg ser alltid ut som en klovn med mascara på undervippene. Men i noen tilfeller kan det gi et positivt resultat. Det kan gi et inntrykk av mer åpne øyne.  Men husk å alltid bruke lite produkt! Dette MÅ se naturlig ut! Beskytt gjerne huden under med et lag pudder som kan børstes vekk, slik at du ikke får merker under øynene.

 

mascara undervipper

 

Hvilken farge velger jeg?

Jeg velger alltid svart og det passer også de fleste. Det kan kanskje virke litt hardt på lyshudede blondiner, prøv deg frem. Brun/sort kan i tilfelle være et godt valg. 

Burgunder eller plommefarget mascara er lekkert til blå øyne, har jeg blitt fortalt. Jeg synes faktisk det passer mine brun-grønne øyne også, men mer spennende er faktisk lilla mascara som gir en fin glød til brune øyne. 

 

Viste du at du kan bøye kosten slik at du lettere kan påføre mascara uten å “brekke hånden”?