Utrolig mange sliter med sensitiv hud. Mer enn halvparten av befolkningen i USA hevder at de har sensitiv hud, og vi ligger nok ikke langt unna i Norge.  Det er flere årsaker til at så mange opplever denne hudtilstanden for tiden, men mye kan nok dessverre relateres til feil produktbruk. Produktet i seg selv er det kanskje ikke noe galt med, men kanskje det ikke passer din hud? Akkurat som med mat og magen din – selv om de rundt deg tåler gluten er det ikke sikkert du gjør det. Magen blir utilpass ved ubalanse, akkurat det samme gjør huden også.

 

47050

 

Er du usikker på om huden din er sensitiv?

Hvis du opplever dette bør du lese videre:

 1. Huden viser en vedvarende rødhet
 2. Du har en tendens til å rødme
 3. Huden er enkel å provosere, og er sensitivt for stress
 4. Du får lett merker, og får lett arr

Hvis du reagerer på et produkt, bør du sjekke ingrediensene for å finne ut hva som forårsaker reaksjonen. Sjekk alt! Inkludert parfyme, rensesprayer, hårsprayer og lignende. Ta alle typer produkter med i vurderingen når du prøver å finne ut hva som er årsaken til reaksjonen: Se på sjampoen, balsamen og vaskemiddelet. Det kan også være lurt å sjekke tøymykneren. Forsøk å se etter en rød tråd i reaksjonene dine. 

 

IMG_4667

 

Hvordan kan huden plutselig virke sensitiv?

Noen av årsakene til dette kan være:

 • Overdreven rengjøring og sterilisering med antibakterielle produkter
 • Forstyrrelse i hudens mikroflora/bakterieflora
 • Hudens immunsystem er redusert
 • Hudens barrierefunksjon er nedsatt
 • Allergi mot individuelle ingredienser
 • Genetiske faktorer
 • Mangel på essensielle fettsyremangler grunnet et fettfritt kosthold
 • Røyking
 • Overdreven UV eksponering
 • Overgangsalderen eller annen hormonell ubalanse
 • Lokal påføring av vitamin A og deres derivater

Livsstilen vår påvirker huden vår, og det kan være vanskelig å finne ut hvorfor du har sensitiv hud, plutselig akne eller ekstremt tørr hud. Det er imidlertid slik at hvis du har en balansert bakterieflora på hudoverflaten, så skal huden din tåle forbigående påkjenninger. Det kan derfor være en idé å starte med å bygge opp denne bakteriefloraen, slik at den består av  bakterier som kan hjelpe å beskytte deg når du trenger det. 

 

47059

 

Dette kan du gjøre for å oppnå en balansert bakterieflora på hudoverflaten

 • Unngå kraftige eksfolianter
 • Bruk ikke uttørkende masker
 • Unngå overdrevne varme bad og dusjer, og påfør fuktighetskrem øyeblikkelig etter rengjøring
 • Ta et Omega 3-kosttilskudd med minst 400 mg lange Omega 3-fettsyrekjeder (DHA og EPA). Sjekk at du ikke er allergisk mot fiskeolje – symptomene inkluderer hevelser i ansiktet og utslett
 • Inntak av en god kvalitetsprobiotika, og påfør et probiotisk produkt som inneholder levende probiotiske stammer med fordelaktige mikrober som bedrer hudbarrieren
 • pH-en for alle produktene må være i 4,5–5,5-rekken
 • Unngå overdrevet inntak av kaffe og alkohol
 • Unngå tørre aircondition-atmosfærer

 

IMG_9759

 

Produkttips som kan hjelpe deg

I Esse Sensitive-serien bruker vi nye probiotiske ingredienser for å gjenopprette barrierefunksjonen, og redusere sensibilisering. Produktene inkluderer vårt gjennombruddsprodukt BIOME + teknologi, og vi har inkludert levende probiotika i Sensitive Serum for aktivt å forbedre mikrobiell blandingen på huden din. Vi reduserer sjansene av allergisk respons ved å bruke de mildeste organiske ingrediensene.

Esse Sensitiv Cleanser

Denne pH balanserte krem renseren har blitt utviklet for å minimere irritasjonen for senstivt hud samtidig som den er en effektiv sminkefjerner. Ultra-milde organiske ingredienser etterlater huden rolig og behagelig.

 

IMG_8141

 

Esse Sensitiv Serum

Dette serumet inneholder mer enn en billion levende probiotiske Lactobacillus mikrober per millitre. Disse mikrobene aktiveres ved kontakt med vannet på huden. Når de først er aktive så utstyrer de huden med muligheten til å rette opp ubalanser og styrke barriere funksjonen.

 

IMG_8135

 

Esse Hydro Moisturiser

Esso Hydro Moisturiser har blitt utviklet for å roe ned sensitiv hud ved å optimalisere helsen til din huds mikrobiom.

IMG_8140

Esse Sensitive Eye Cream

Behandler følsom hud rundt øynene, uten å trigge irritasjon og inflamasjon. En øyekrem som aktivt jobber med linjer og hevelse rundt øynene, helt uten irritasjon. Kremen er sertifisert organisk av COSMOS (standarden for naturlig kosmetikk), og formulert for å proaktivt roe og beskytte reaktiv hud, slik at selv den mest sensitive huden kan bekjempe tegn på aldring.

IMG_8138

 

 

 

Innlegget er ikke betalt. Bildene er tatt av Eva Rose (og megselv) på The Thief