Ja, jeg kan selvfølgelig slå meg til ro med at kråketærne (linjene i ytterkant av øyet) er en naturlig del av hudaldringen. Og jeg ler mye, så selvfølgelig må jeg tåle at det synes. Men innimellom synes jeg de er spesielt fremtredende, og da er det greit å vite at det finnes noe du kan gjøre for å mildne uttrykket.

 

ansikt 1

 

Make-up

Du tenker sikkert at du bør bruke en god del concealer og pudder for å dekke linjene? Dette vil imidlertid bare gjøre dem mer synlige. Concealer har en tendens til å legge seg i linjene, og gjøre dem mer synlige. Bruk gjerne concealer, men bruk lite. Og bruk en finger eller en kost laget til dette formålet for å klappe produktet forsiktig inn i huden. Bruk mer concealer innerst i øyekroken, der du kanskje er mørk. Bruk svært lite ytterst på kråketærne, for unngå at det legger seg i linjene. Ikke bruk pudder i det hele tatt. Pudder vil garantert legge seg i linjene, og gjøre dem mer fremtredende. 

 

concealer

 

Bruk SPF!

Selv om rynkene våre også bestemmes av genetikk, blir mange rynker forårsaket eller forverret av solskader. Er du gammel nok til å bruke sminke på øynene, så burde du også bruke øyenkrem, og denne bør inneholde SPF på dagtid. Bruk også solbriller! Du har nå en god unnskyldning til å investere i et par gode, store solbriller. 

IMG_7539

Solbriller og øyekrem med SPF, hele sommeren og store deler av vinteren.

Prøv retinoider

Retinoider, ellers kjent som vitamin A, er velkjente i anti-age produkter. Selv om Retin-A var det første og mest kjente vitamin A-derivatet som ble brukt til behandling av linjer, har andre vitamin A-derivater også fått anerkjennelse.

Det florerer med produkter som inneholder lavere doser av vitamin A. Mens Retin-A forblir en medisin vi ofte bruker i behandling av akne, og mer drastisk hudfornyelse, er de andre derivatene kjent for å bekjempe rynker og skader på huden. Disse produktene gir deg gode resultater, men de bør brukes i samarbeide med en hudlege eller en hudterapeut. Det er viktig at de brukes riktig for å gi deg det resultatet du ønsker. 

 

øyekre

 

Bruk øyekrem

En øyekrem er laget spesielt for det tynne og sarte området rundt øyepartiet, med tanke på de behovene du har i dette området. Linjer, blå ringer og hovenhet er vanlige problemer. En tørt og sensitivt øyeparti vil gi deg flere og mer synlige linjer. Se etter en øyekrem med disse ingrediensene: retinoider som stimulerer cellevekst, peptider som øker kollagenproduksjonen og antioksidanter som løser fri radikalskade forårsaket av solskader og andre miljøfaktorer.

 

æyekrem2

 

Kjemisk peeling

Kjemisk peeling er en fin måte å fjerne lag med døde hudceller, og gir deg frisk, plumpet hud. Det finnes noen du kan kjøpe med deg hjem, men det beste alternativet er å få utført behandlingen i en  klinikk. 

 

IMG_4480

 

Synskontroll

Kan det være at du myser mye fordi du ser dårlig? Dette gir deg enda flere av disse sjarmerende linjene, så i tilfelle kan det være en idé å sjekke synet?