Jeg solet meg alt for mye som ungdom, og har slitt med pigmentflekker etterpå. Jeg har testet en rekke behandlinger og produkter mot pigmentering, og funnet frem til hva som virker og ikke virker på min hud. For det er slik at noen få endringer i din hjemmepleierutine vil holde nye pigmentflekker på avstand, samtidig som de gradvis bleker de eksisterende. Og nei, du trenger ikke holde deg innendørs.

 

 

Hvorfor får vi pigmentflekker?

Med økende alder, eller ved overdrevet soling, kan produksjonen og transporten av melanin i huden endres slik at flekker eller ujevnheter oppstår.

Hormonelle forandringer (ved graviditet eller bruk av p-piller) kan overstimulere pigmentcellene/ melanocyttene slik at for mye pigment dannes. Man kan da få større områder som pigmenteres mer enn vanlig, spesielt i pannen og rundt øynene. Det er dette som kalles melasma.

Ved arr i huden kan man også få unormal fordeling av pigment, som viser seg som flekker.

 

pigmentflekker

Dette bildet er tatt i høst og jeg er stolt over å se at jeg ikke har nye pigmentflekker. De eksisterende blir gradvis mindre synlig.

 

IMG_7380

Hva er løsningen?

Løsningen ligger i å dempe produksjonen av pigment, lysne eksisterende flekker og forebygge mot nye ujevnheter i hudtonen.

 1. Solbeskyttelse!

Forebygging av pigmentflekker gjøres med solfaktor. Høy faktor året rundt, gjerne i kombinasjon med en solhatt. Det er lettere å forebygge mot disse uønskede flekkene enn å behandle de som allerede har oppstått. Er man først disponert for pigmentflekker, må man nok være forsiktig i solen livet ut. Bruk gjerne en solkrem som i tillegg inneholder proteinbeskyttende antioksidanter, DNA-beskyttende ingredienser og fuktighetsgivende, beroligende ingredienser. På denne måten beskytter du alle lag av huden bedre, og gjør huden mer motstandsdyktig, samtidig som SPF beskytter mot solstrålene. Alt dette finner du i Triple Protection Factor Face SPF 50 fra Elizabeth Arden PRO.

Kr. 999,-

 

 

2. Demp pigmentproduksjonen og reduser flekkene som allerede har dukket opp

Fra solen treffer huden skjer det 5 forskjellige reaksjoner i huden, som fører til pigmentflekker på overflaten. Den første leder til den andre osv.
Det mest effektive er å påvirke/bremse alle disse fasene for å unngå dannelse av for mye pigment.
 1. Signalene UV-lyset sender ned i huden
 2. Melaninsyntese (pigmentproduksjon)  via tyrosinase (et enzym som skal kontrollere pigmentproduksjonen)
 3. Dannelseav melanosom (pigment)
 4. Melanintransport (pigment som beveger seg til hudoverflaten)
 5. Lagring av pigment

 

IMG_7398

 

Elizabeth Arden PRO Skin Brightening Serum

Et produkt jeg bruker jeg hele året, for å holde pigmentproduksjonen i ro slik at jeg unngår flere flekker mens jeg gradvis reduserer de jeg allerede har, er Skin Brightening Serum.

Litt om dette svært effektive serumet:

 • Inneholder blant annet melkesyre, retinol, antioksidanter og lysnende ingredienser.
 • Reduserer eksisterende pigmentforandringer og motvirker nye.
 • Gir en klarere, friskere og jevnere hudtone.
 • Motvirker linjer, rynker og uelastisk hud, samtidig som det reverserer eksisterende aldringstegn.
 • Gir økt fasthet, spenst og volum.
 • Gir finere og glattere hudstruktur.
 • Fjerner døde hudceller slik at huden får ny glans og glød.
 • Motvirker urenheter og bedrer arr.
 • Ideell for en voksen hud (25 år og oppover) med ujevnheter og pigmentforandringer

Kr. 959,-

 

IMG_7392

 

Elizabeth Arden PRO Peel Pads

Disse padsene øker effekten av din hjemmebehandling. Jeg er avhengig! De finnes til 5 ulike hudtilstander: akne, aldring, ujevn pigmentering, tørr og sensitiv hud. Alle padsene virker poresammentrekkende, gir deg hudfornyelse og etterlater huden myk og jevn. I tillegg viker de på individuelle problemer avhengig av hvilken du velger å bruke. Jeg bruker de til sensitiv hud, siden min hud ikke tåler så mye for tiden.

Slik bruker du padsene

 1. Padsen strykes på ansikt hals og decollete, unngå øyepartiet.
 2. Nye brukere bør starte forsiktig én til to ganger i uken.
 3. Unngå overbruk. Kun én pad om gangen er anbefalt.
 4. Et minutt etter påføring har de døde hudcellene forlatt huden, og den er klar for hjemmeproduktene.

Aldri daglig bruk!

Kr. 599,-

 

IMG_7377

 

Elizabeth Arden PRO Illuminating Enzyme Masque

Eksfolierende, lysnende, beroligende og mykgjørende enzymmaske, som gir deg fantastisk glød! Inneholder 22 % enzymer og 6 % naturlig salisylsyre. En maske gir deg det lille ekstra, og bør brukes regelmessig. Den gir deg en jevn og sunn hudoverflate, som også blir lettere å sminke.

 • Eksfolierer og fjerner døde hudceller, det gir frisk glød.
 • Fjerner urenheter og sorte prikker.
 • Bedrer arr og hyperpigmentering.
 • Gir en klar hud og jevn hudtone.
 • Lindrer og roer ned betennelser og rødhet.
 • Gjennomfukter og mykgjør huden.

Kr. 922,-

 

IMG_7393

 

IMG_8415

 

Matis Radiance Cream

Når du sliter med pigmentflekker bør din dagkrem alltid inneholde ingredienser som tar hensyn til dette, og gjerne også gir deg en illusjon av jevn hudoverflaten. Matis Radiance Cream inneholder:

 • Chromo Skin Complex, som jevner hudtonen og lysner pigmentflekker. Demper pigmentproduksjonen og styrker kapillærene for å motvirke pigmentflekker og rødhet.
 • PoreSolution Complex: Komplekset regulerer talgutskillelse på 3 plan.
 • Light reflecting pigments: Gir en umiddelbar glød og gjenoppretter hudens friskhet. Gjør uregelmessigheter på hudoverflaten mindre synlig

Kremen forbedrer og forsterker hudens kvalitet. Reduserer ujevn hudtone ved å korrigere hudens refleks av lys. Reduserer synligheten av porer og andre irregulariteter. Dette er en krem jeg kan bli avhengig av. Den har deilig konsistens og gir en fin glød til huden.

Kr. 999,-

 

IMG_7395

 

3. Smink deg til jevn overflate

Matis Réponse Teint Antiage Quicklift Foundation

En foundation som gir huden en strålende glød og jevn overflate, noe som jo er positivt om du opplever at din egen hudoverflaten er ujevn. Denne foundationen kommer i tre farger: light/medium/dark. Den gir pleie samtidig som den dekker, gir deg liftingeffekt og jevn overflate.

Kr. 649,-

 

IMG_7396

 

Ikke vær for aggressiv!

Hudbleking ved bruk av ingredienser som ikke er godkjent for kosmetikk kan gi ujevnheter og gjøre problemet verre. Feil bruk av legemidler kan også gjøre skade på huden. Det er viktig å finne en hudlege eller hudpleier som vet hva han/hun gjør når man skal få bukt med pigmentflekkene. Det er generelt bedre å bruke litt lengre tid på å oppnå resultater enn å skynde seg og risikere å bruke produkter som kan gjøre vondt verre. Styr unna vidunderkurer som selges på nettet. Der kan man risikere å få produkter som ikke er trygge.

Skader som kan oppstå ved feil behandling: sensitivisering av huden, forgiftning (dersom produktet inneholder kvikksølv), hvite flekker i huden, tynnere hud.

 

IMG_7380

 

Finn ut hvor du får tak i Elizabeth Arden PRO og Matis her: https://www.dermanor.no/forhandler/

Dette innlegget er betalt, men disse produktene har jeg brukt over tid og jeg vet de virker.