Jeg mener ikke at dette er på tide i den forstand at jeg synes at alle som bruker fillers, burde kutte det ut. Det får være opp til hver enkelt. Den virkelige grunnen til at fillers fjernes mer og mer er nemlig ikke at vi har blitt så naturlige at vi kan leve uten, men heller at vi har blitt så naturlige at vi ikke vil at det skal se unaturlig ut. Unaturlig naturlig bør være noe å strebe etter når det kommer til fillers.

 

IMG_4487-1

 

Marianne Hverven ved Signaturklinikkeni Lillestrøm forteller at de får flere hendvendelser i uken fra fortvilede personer som lurer på om de kan fjerne eller korrigere en fillerbehandling gjort hos andre behandlere/klinikker.

Filler på tilbud

Flere opplever at filleren klumper seg, sklir ut eller i verste tilfelle settes feil. Det har også vært en tendens til å sette for mye filler i ett område, slik at det ser langt fra naturlig ut. 

Jeg har alltid terpet på viktigheten av å ikke kjøpe injeksjoner på «tilbud». Det er ansiktet ditt du injeserer med stoffer som skal forme, skjule eller fremme dine trekk. Dette kjøper du ikke på tilbud. Injeksjonene koster, og en velutdannet terapeut koster også, så jeg anbefaler fremdeles at du skal tenke deg om før du velger hvem skal som få utføre en slik behandling på deg. 

 

IMG_4489-1

 

Filler lagt feil

Marianne Hverven forteller at filler kan slå ut feil hvor som helst i ansiktet, slik kan det skje i leppen:

 1. Filleren flyter over i overleppen, og gir ikke noe klart skille mellom leppe og overleppe. Dette gir også den klasiske snusleppen.
 2. Kun overleppen behandles. Leppens proposjoner blir ikke hensyntatt, og man ender opp med et skikkelig andenebb. Verst er det i profil. «Først kommer leppen, deretter kommer personen.»
 3. Leppen har blitt skjev. Dette er ikke nødvendigvis en feilbehandling, og kan skje den beste. Årsaken er at leppen hovner litt opp under behandling, og at det noen ganger da blir satt litt lite filler på den ene siden. Her er det selvfølgelig viktig at behandleren foretar en justering. Dette vil en seriøs klinikk selvfølgelig rette opp i på kontrolltimen.

 

IMG_6807

 

Hva er Hylase?

Hyaluronidase er et enzym som finnes naturlig i kroppen, og som bryter ned vår egen hyaluronsyre. Hyaluronsyre er et polysakkarid (kjede av sukkerenheter) som kroppen kontinuerlig produserer selv, og som finnes utenfor cellene i de fleste kroppsvev. Der spiller de en viktig rolle som «lim» mellom cellene (56 % av hyaluronsyren finnes i huden). De fleste fillere består av hyaluronsyre. Den viktigste funksjonen til hyaluronsyre er å binde til seg vann, og dermed skape fukt og volum, som igjen bidrar til raskere utveksling av stoffer mellom cellene. Hylase er navnet på et medisinsk preparat som inneholder en høy konsentrert mengde hyaluronidase, og som i løpet av svært kort tid bryter ned hyaluronsyren som i brukes i en filler.

 

Facetune_01-08-2018-02-21-54

 

Hvordan utføres en behandling med Hylase?

Behandlingen tar ca. 15 min. Behandling med Hylase oppleves ofte som vondt, ettersom stoffet svir når det injiseres inn under huden/i området hvor filler skal fjernes. Det gir seg imidlertid ofte ganske fort etter behandlingen. Du vil se resultatet/effekten med det sammen, men man bør la det gå minimum 1 uke før ny vurdering. Det er viktig å informere om at du ikke er garentert et resultat etter behandling med hylase. Kvaliteten på filleren som ble benyttet, avgjør også hvor effektiv behandlingen er.

 

IMG_4480

 

Dette bør du se etter når du skal velge klinikk for injeksjoner:

 1. Har fast tilholdssted, og aller helst er etablert som et AS.
 2. Står oppført på leverandørens klinikkoversikt. Ønsker du Restylane skal klinikken finnes HER.
 3. Kan vise deg konkrete kursbevis på sin kompetanse. Be spesielt om å se et gyldig ID-kort fra Restylane.
 4. Har egne før og etter bilder å vise deg.
 5. At man tydelig forteller og viser deg hvilket fillerprodukt som benyttes.
 6. Tilbyr gratis og uforpliktende konsultasjon, slik at du får svar på dine spørsmål.
 7. Har åpne dører dersom noe ikke skulle bli som ønsket. Sjekk erfaringer på Google og Facebook, og aller viktigst:
 8. Lytt til din egen magefølelse. Du bør vite hva jeg snakker om etter å ha lest denne casen …