På høsten og vinteren føler vi oss mer grå og livløse enn på sommeren. Solen gir oss på sikt flere døde hudceller på hudoverflaten og dermed en grå og livløs hud.

Hvis du ikke vil ty til sterke behandlinger, finnes det noe annet du kan gjøre for at den sunne gløden skal komme tilbake? Eventuelt noe du kan gjøre for å forebygge denne «høstdepresjonen» for huden?

 

Beautiful Young Woman with Clean Fresh Skin touch own face. Facial treatment. Cosmetology , beauty and spa

 

Alkohol

Å drikke alkohol kan selvfølgelig være sunt for kroppen i moderate mengder, men kan også føre til dehydrering og en gusten hud. Alkohol øker blodtilstrømningen til huden, og dette kan gi deg et litt rødmende utseende, som kan bli permanent over tid. Og tro meg, rødmen kan ikke forveksles med rødmen fra en frisk skitur … De fleste opplever at en helg med mer alkohol enn normalt påvirker huden, så da er det ikke vanskelig å forstå at et langvarig høyt forbruk vil gi en kronisk tørr og gusten hud. Jeg anbefaler ikke å slutte å nyte alkohol, men tenk over mengden og sørg for å drikke vann ved siden av. 

 

Happy young woman drinking champagne in the garden

 

Du er hva du spiser

Kvaliteten på maten du spiser og hvilken type mat du spiser, påvirker helsen og utseendet til huden din. Jeg anbefaler deg å spise mat som er rik på fettsyrer, for eksempel fisk (spesielt laks), valnøtter og linfrø. Fettsyrer er avgjørende for sunn hud, da de øker kollagen- og cellereproduksjonen under hudens overflate. Dette bidrar til å redusere hudens aldringsprosess.

Spis mat som er rik på antioksidanter for å bekjempe frie radikaler og betennelse i huden. Spis nøtter og frø som valnøtter og gresskarfrø. Tomater kan beskytte huden mot solskader, og mørk sjokolade er rik på antioksidanter som beskytter og pleier huden. Pass også på at dietten er rik på probiotika. Probiotika finnes blant annet i syrnet melk, yoghurt, surdeigsbrød, melkesyregjæret surkål, ost, spekepølse og smør, og holder tarmkulturen sunn. Sunn tarm, sunn hud. 

 

Beautiful young woman making vegetable salad

 

Start alltid dagen med C-vitamin

Å spise frukt er flott, men C-vitaminserum er enda bedre. En daglig dose appelsinjuice full av vitamin C holder kanskje forkjølelse unna, men vitamin C er også en næringsrik antioksidant som bekjemper tegn på aldring. Det er også et kjent hudlysnende middel. Din hud vil definitivt dra nytte av C-vitamin påført lokalt. Det finnes C-vitaminprodukter eller produktlinjer i alle serier, og i alle prisklasser.  Les mer om hvordan du velger rett produkt her:http://skincarebyanki.no/2018/04/25/c-vitamin-produkttips/

 

IMG_1884

 

Rens huden

Du bør rense ansiktet hver dag, to ganger om dagen. Først om morgenen, så før sengetid. Da blir du kvitt smuss, overskuddstalg og forurensing på hudoverflaten, og det fjerner også sminke. Blir den liggende, kan den tette porene, og irritere huden din. Hvis du bruker sminke, bør du faktisk gjøre en dobbel rens på kvelden for å være sikker på at du virkelig har blitt kvitt alle sminke, smuss og talg. Vær nøye med å bruke renseprodukt som passer din hud, slik at ikke denne prosessen skader huden mer en den gagner. Du må uansett avslutte med en fuktighetskrem, gjerne en nattkrem på natten. Uten fuktighet vil linjer bli mer synlig og huden vil ikke fremstå som sunn og plumpet. Velg gjerne en fuktighetskrem med lysreflekterende effekt, dette gir den en ekstra jevn og fin overflate. 

 

Beautiful woman in bathrobe against mirror in bathroom, morning hygiene, beauty and hair care

 

Peel huden!

Uansett hva du putter oppå et tykt lag døde hudceller, så vil ikke huden dra nytte av det. Døde hudceller er ikke bare døde, de er også tørre og kan se ut som flass, og de kommer aldri til å forsvinne med bare en fuktighetskrem. Faktisk kan en fuktighetskrem binde de døde hudcellene enda bedre til hverandre, og til overflaten. Dermed vil alt bare bli enda verre. Eksfoliering er nøkkelen til en klar hudfarge, og du kan eksfoliere på mange forskjellige måter. Du kan bruke en eksfolierende rens, eller skrubbe med en kornpeeling – eller gå enda dypere med  en hudrensingsbørste. Du må huske å eksfoliere både ansiktet og huden på kroppen din regelmessig, minst en gang i uken.  Hvis du eksfolierer med jevne mellomrom, fjerner du konsekvent den døde huden og tillater nye hudceller å komme til overflaten av huden din, et viktig skritt i riktig retning for å oppnå en jevn og klar hudfarge.

 

IMG_6079

 

Bruk maske

Det finnes ansiktsmasker for alle hudtyper, i alle prisklasser. Masker gir deg det lille ekstra, utover din daglige rutine. Jeg elsker masker, men bruker bare de som virkelig gjør noe med huden min på 15 min. Den siste tiden har det dukket opp mange masker som gir deg glød og jevn hudtone, disse kan alle bruke uansett hvilken hudtype de har. Bruk masken din minst en gang i uken, noen masker kan du bruke hver dag om du ønsker det. 

 

IMG_2131

 

Make-up

Strålende hud kommer definitivt fra innsiden, men det skader ikke å bruke make-up som hjelper deg med den siste lille finishen. Sørg for å ikke dekke huden helt, uansett hvilke produkter du velger. Din sunne hud bør lyse gjennom din make-up, ellers vil du bare se mer sliten ut.Minerla make-up eller en lett BB-cream kan være en god idé. Jeg elsker highlights, som gir deg den lille ekstra gløden. Men ikke overdriv! Du vil ikke se ut som du deltar i et dragshow!

 

IMG_0903