Sommeren er på hell, og FOR en sommer vi har hatt! Jeg kan ikke huske at vi har hatt så mye sol og så stabilt og veldig varmt vær noen gang. Vi nordmenn er kjent for å ikke ligge på latsiden med soling, når vi først har muligheten, og det er ikke uten grunn at vi ligger på verdenstoppen i hudkreftstatistikken. Og denne sommeren må vi dessverre ha sikret oss minst like god plassering som tidligere … 

 

Facetune_19-07-2018-07-09-39

 

Hvordan eldes huden?

Huden inneholder et nettverk med fibriller (små tråder). Elastinfibriller gjør huden elastisk, og kollagenfibriller holder huden sammen. Kollagen er et protein som gir huden styrke, og strammer den. Mellom fibrillene er det blant annet hyaluronsyre som spiller en stor rolle i hudens evne til å binde til seg vann. Når du blir eldre, synker produksjonen av kollagen og elastin, og gjør nettverket av tråder mindre fast. Huden blir som følge av dette både slappere og grovere.

 

ung og eldre hud

 

Hvordan ser hudaldring ut?

Slappere hud og rynker er en naturlig del av aldringen. Men UV-stråling framskynder prosessen betraktelig. De fleste linjer i ansiktet er et resultat av sollys, og ikke alder. UV-strålene lager rynker ved å bryte ned kollagenet i huden. I tillegg skades arvematerialet (DNA) i hudcellene. Dette kan føre til pigementflekker, og andre fargeforandringer i huden.

Ved langvarig soling vil du også bryte ned hudens egen forsvarsmekanisme slik at den blir mer disponert for både akne og stort fuktighetstap.

 

IMG_4480

 

Hudpleie kombinert med inntak av collagen

Jeg bruker de mest aktive hudpleieprodukter, og vet at det er en god investering i min hudhelse. I tillegg velger jeg å blande kollagenpulver i min morgensmoothie. Slik hjelper jeg huden min – både fra innsiden og utsiden – og gjør dermed det jeg kan for å bremse hudaldringen. Huden min tåler rett og slett mer.

 

IMG_5558

 

Virker all type collagen?

Kollagenpulver har fått urettferidg negativ oppmerksomhet den senere tiden, og jeg har derfor nok en gang satt meg inn i den grundige forskningen som er gjort på dette stoffet. Det finnes knapt bedre dokumentert effekt. Kollagenet er nødt til å være brutt ned til riktige peptidlengder for at man skal få effekt i huden. Verisol®-kollagen, som brukes i The Solution™ fra Oslo Skin Lab®, har påvist dokumentert effekt på reduksjon av rynker gjennom en dobbeltblind studie med 114 deltakere. Resultatene var betydelige. Dobbeltblind test betyr at verken testpersonen eller den som utfører studiet vet hvem som får virkestoffet, og hvem som får placebo (preparat uten virkestoffer). Ikke alle typer kollagen kan vise til samme effekt. 

For at huden skal kunne nyttiggjøre seg av kollagenet, må det være brutt ned i riktige peptidlengder. Proteiner i mat er ikke hydrolysert, og har derfor ingen slik påvirkning på huden. Hydrolysert kollagen er brutt ned ved hjelp av enzymer, og består derfor av mindre strenger (kollagenpeptider) av ulik størrelse. Kvaliteten til kollagenhydrolysater vil avhenge av gjennomsnittsstørrelsen, som igjen avhenger av metoden som anvendes for å bryte dem ned.

 

IMG_5553

 

Slik gjør du:

2,5 grams poser med pulver blandes ut i valgfri drikke, yoghurt osv. Jeg blander den som regel i min daglige morgensmoothie. Jeg har også variert ved å blande den i yoghurten eller grøten min. Den er helt smaksnøytral, og dermed ikke noe problem å blande inn i det du måtte ønske. 

Du tar en dose per dag. Det er 28 poser i pakken. 

 

IMG_5562

Rabattkode:

Ønsker du å teste The Solution™ Anti-wrinkle collagen? Da gir jeg deg hele 65% rabatt her: https://www.osloskinlab.no/bestill-a/?hp=https://www.osloskinlab.no/ankitilbud&campcode=COWEBGA1018N&utm_source=blogger&utm_medium=blogg&utm_content=skincarebyanki65&utm_campaign=osl_anki

 

Kilder:
Oral intake of specific bioactive collagen peptides reduces skin wrinkles and increases dermal matrix synthesis. Proksch E, Schunck M, Zague V, Segger D, Degwert J, Oesser S. Skin Pharmacol Physiol. 2014;27(3):113-9.
Oral supplementation of specific collagen peptides has beneficial effects on human skin physiology: a double-blind, placebo-controlled study. Proksch E, Segger D, Degwert J, Schunck M, Zague V, Oesser S. Skin Pharmacol Physiol. 2014;27(1):47-55.
Dietary Supplementation with Specific Collagen Peptides Has a Body Mass Index-Dependent Beneficial Effect on Cellulite Morphology. Schunck M, Zague V, Oesser S, Proksch E. J. Med Food 2015 18(12):1340-8

Dette er et betalt innlegg, men jeg har satt meg godt inn i dokumentasjon og har brukt produktene hver dag i snart 1 år.