Kroppen produserer stadig hudceller som etterhvert dør og «faller av» hudoverflaten. Det er meningen å kvitte seg med døde hudceller for at nye friske celler skal få plass i huden. Dette kan du lett se når du er tørr på leggene, da kan du praktisk talt børste vekk døde hudcelle g se at de forsvinner fra hudverflaten. Det hjelper desverre ikke å smøre bodylotion på så tørre legger, du er nødt til å peele denne huden. 

 

Woman washing in bubble bath

 

Vet du hva støvet i hjemmet ditt består av?

Før jeg går mer inn på peeling vil jeg dele en litt ekkel faktapplysning med deg. Vet du hvor mange prosent av støvet i hjemmet ditt som faktisk er døde hudceller?

  • Mellom 75 og 90 % av dette støvet er hudceller. Ekkelt?
  • Du mister faktisk hele 30.000-40.000 hudceller pr. minutt!
  • Dette utgjør i gjennomsnitt 4 kg. hudceller pr. Kropp pr. år.

Lyst til å peele kroppen oftere nå?

 

støv lav

Peel huden regelmessig

Ikke bare er peeling sunt for huden, men det kan i tillegg føre til at flere døde hudceller faller av i dusjen i stedet for i stuen. Fordelen for huden er at den blir silkemyk, den slipper fuktighet og næring bedre inn og skiller bedre ut avfalsstoffer. Bodylotinen du bruker vil få maksimal effekt etter en peeling. 

 

Woman washing in bubble bath

 

Hvordan peele huden?

Det finnes en rekke forskjellige peelinger og en del forskjellige teknikker for å sørge for at huden kvitter sg med cellene som ikke skal bli liggende på hudoverflaten. 

  1. Peeling med små korn skrubber huden fri for døde hudceller, i tillegg gir de en bedre mikrosirkulasjon i huden. Dette vil føre til økt næringspptak og en sunn glød. 
  2. Det finnes egne børster til tørrbørsting av kroppen. Denne teknikken bruker du før du går i dusjen. Jobb varsomt slik at du ikken skader huden. Du får også her en fin sirkulasjnsøkende effekt. 
  3. Hampvotter, skrubbekluter og tilsvarende produkt gjør det samme som ntørrbørsten, men brukes i dusjen. 
  4. Bodylotin med peelende ingredienser passer best for de med litt sensistiv hud. De som ikke tåler den mekaniske skrubbingen bruker en slik lotion. Her er fruktsyre eller enzymer tilsatt for å fjerne de døde hudcellene uten skrubbing på huden. 

 

 

Woman wearing mask in bubble bath

Husk at:

  1. Du også terenger en peeling til ansiktet.
  2. Du bør peele huden 2-3 ganger ukentlig, avhengig av hudtype og produktet du bruker. 
  3. Ikke skrubb for mye, dette vil bare gi huden signaler om å prdusere enda flere døde hudceller, altså motsatt av det du ønsker å gjøre. 

Peeling kan redusere mengden døde hudceller du har i hjemmet ditt, men viktigst av alt er det et viktig steg i retning av god hudhelse og en velfungerende hud.