I løpet av dagen er hudcellene i beskyttelsesmodus – da jobber de for å beskytte seg mot UV-stråler og forurensning. På natten har huden derimot tid til å slappe av og fornye seg selv. Den er i regenerasjonsmodus og reparerer skader den har fått i løpet av dagen, i tillegg til å øke produksjonen av stoffer som beskytter og fornyer.  Søvn er derfor helt essensielt: Natten er tidspunktet huden reparerer og regenererer seg selv etter dagens påvirkninger.

Bare et par netter med dårlig søvn synes lett på huden, men kronisk søvnmangel fører til mørke ringer under øynene og for tidlig hudaldring.

 

A girl is having a sleep of a just

 

3 gode grunner til å få nok søvn!

 1. Cellefornyelsen er høyest mellom klokken 23.00 og 04.00.
 2. På samme tid er også produksjonen av melatonin høyest. Melatonin er et hormon som har flere ulike funksjoner i kroppen; i huden fungerer den som en antioksidant i UV-eksponerte hudceller.
 3. Søvn reduserer også stresshormonet kortisol, noe som gjør at det er lettere å forebygge skader på celler og andre strukturer i huden om natten.

Det er derfor viktig å legge seg tidlig, slik at du får dyp og god søvn lengst mulig.

 

 

Bruk nattkrem!

Ut fra det vi vet om søvn og hud er det derfor åpenlyst at en nattkrem ikke bare er et salgstriks. Det er på natten vi får mest ut av hjemmebehandlingen og en nattkrem kan inneholde helt andre ingredienser enn en dagkrem. Jeg bruker ALLTID en egen nattkrem fordi;

 1. En nattkrem ikke trenger SPF og dermed har plass til flere aktive ingredienser.
 2. Fordi jeg har blandingshud som jeg ofte matter ned på dagen og som dermed trenger en glinsende rik nattkrem på natten.
 3. Fordi jeg faktisk ser forskjell på huden min når jeg bruker en aktiv nattkrem.

 

Produktforslag

Skin Ceuticals Glycolic 10 renew overnight

En glykolsyre-krem for nattbruk som skal gi klinisk bevist effekt på hudens klarhet, glød og struktur. 10% aktiv glykolsyre har dyp effekt på huden, og løser opp bindingene mellom gamle hudceller og stimulerer cellefornyelsen. 2% fytinsyre bidrar til en klarere og jevnere hudtone, mens et trippelfungerende, beroligende kompleks styrker hudbarrieren. En pH-verdi på 3.5 gjør at produktet passer godt å bruke på natten. Jeg har brukt dette produktet en stund og kan fortelle at jeg både kjenner og ser at dette virker. Det har blitt en skikkelig brannslukker for meg de dagene jeg både stresser for mye og sover for lite..

Kr. 670,-

 

IMG_2569

 

Dermalogica AGE Smart Overnight Retinol Repair med Buffer Cream

Dermalogica Overnight Retinol Repair skal øke cellefornyelsen, reversere tegn på fotoaldring, balansere ujevn hudfarge og øke hudens spenst og vitalitet. Denne retinolbaserte behandlingen tilbyr en unik, tilpasset løsning, slik at du kan nyte fordelene som retinol gir, uten irritasjon og ubehag.  Overnight Retinol Repair har i tillegg flere andre aktive ingredienser som jobber i synergi for å redusere hudens aldringstegn: 

 • Peptider
 • Palmitoyl tripeptid-5 (PT-5) stimulerer kollagenproduksjonen, behandler rynker og har en oppstrammende effekt på huden
 • Et unikt tripeptid som stimulerer hyaluronsyre- og kollagensyntesen for jevnere 

Buffer Cream inneholder 8% aloe vera ekstrakt som mykgjør og fukter uten noen ingredienser som kan stimulere «retinoid-reaksjonen». Forbrukeren kan selv tilpasse dette ved å bruke så mye eller lite Buffer Cream de ønsker. Denne duoen er perfekt for meg! Jeg vil gjerne makse behandlingen innimellom, men som regel vil jeg bare bruke de beste ingredienser i kombinasjon med deilig konsistens og pleie.

kr. 1394,-

 

IMG_2571

 

Avène Physiolift Night Balm 

Anti-age nattkrem til alle hudtyper, til og med sensitiv hud, med synlige linjer og rynker, samt manglende fasthet og glød. Nærende anti-age nattkrem i praktisk pumpeflaske som skal glatte ut linjer og rynker, fukte og stramme opp huden takket være en eksklusiv og patentert kombinasjon av aktive ingredienser:

 • Ascofilline™ beskytter, gjenoppbygger og styrker huden
 • Hyaluronsyre Mono-oligomerer glatter ut rynker og gir huden fylde
 • Retinaldehyd glatter ut linjer og rynker
 • HMC gjør huden glattere og den får mer glød
 • Avène Termalkildevann virker beroligende og irritasjonsdempende

kr. 299,-

 

IMG_2565

 

Darphin Prèdermine Sculpting Night Cream

Gi huden spenst og tydeligere kontur med Predermine Sculpting Night Cream, en rik fuktighetskrem for natten, som styrker huden med vitaminer og tuberose (natthyacint). Kollagenproduksjonen og fuktnivået stimuleres for å gjøre huden fyldigere og mer strålende. Fine linjer glattes ut og hudstrukturen forbedres.

 • Oppstrammende nattkrem med vitaminer.
 • Styrker huden og gjør den fyldigere.
 • Glatter ut fine linjer og mykgjør.

kr. 1339,-

 

IMG_2574

 

Babor ReVersivè anti-age overnight mask

Denne rike kremmasken er en drøm å sove med, du våkner med en fantastisk glød i huden! Dette skyldes disse ingrediensene:

 • Telovitin, en aktiv cellebeskyttende ingrediens basert på et Nobelprisvinnende forskningsprosjekt, angriper kilden til hudaldring; celleaktiviteten, ved å forlenge levetiden til hver enkelt celle.   
 • Agicyl, et multifunksjonelt stamcelleteknologisk ingrediens, som beskytter mot glykering (ødeleggelse som fører til aldring) av collagene fibre, hvilket gjør det mulig for huden å bevare elastisiteten. Den fører også til at vårt “levetids gen”, kan oppnå fult potensiale, samtidig som den booster hudens utskillelsesprosess. 
 • Epocyl, en aktiv marin ingrediens fra plankton, virker plumpende, jevner overflaten og fyller linjer og andre ujevnheter på hudoverflaten. Denne ingrediensen har umiddelbar effekt. 

Som du skjønner har denne masken en unik sammensetning av ingredienser og du vil virkelig få det beste ut av din skjønnhetssøvn!

Kr. 795,-

 

IMG_2575

 

Skin Ceuticals Retinol 0.3

En nattbehandling med 0,3% stabilt ren retinol, som effektivt behandler aldringstegn som en ujevn hudtone, rynker eller mangel på spenst. Brukes også for å behandle problemhud med kviser og for å minimere store porer. Jeg har blandingshud som innimellom opplever utbrudd OG linjer, dette nattproduktet ga meg gode resultater og jeg ble avhengig!

 • Konsentrert med 0,3% retinol.
 • Brukes på nattetid.
 • Passer de som bruker retinol for første gang.
 • Finnes også i 0,5% retinol
 • Relanseres høsten 2018, enda bedre formulering og forpakning.
Kr.  850,-

 IMG_2570

 

Nimue anti-ageing leave-on mask

Maske til  ansikt, hals og bryst som passer moden hud fra 35 år og oppover, eventuelt tidligere ved behov. En nærende ansiktsmaske bestående av et kompleks av aktive ingredienser som gir ny energi til huden, reduserer linjer, fukter og gir glød. Deilig konsistens og god effekt!

kr. 459,-

 

IMG_2576

 

Dermalogica Sound Sleep Cocoon

Jobber sammen med hudens nattlige reparasjons- og fornyelsesprosess. Siden hudens absorpsjonsevne er aller best om natten, inneholder SoundSleep Cocoon aktive ingredienser som erstatter fuktighetstapet huden har hatt i løpet av dagen og revitaliserer huden din til neste morgen. Sound Sleep CocoonTM inneholder i tillegg bevegelsesaktiverte essensielle oljer som virker beroligende. Resultatet er hud med fornyet glød og vitalitet.

Masken Bark reduserer tegn på tretthet i huden og gir glød og liv. Den er rik på antioksidanter og Vitamin C, og er klinisk bevist å forbedre og lysne hudtonen. Sammen med oljer fra patchouli og sandeltre, roes sansene for å fremme god søvn og dermed en sunnere hud.Denne er ren nytelse til stresset og tørr hud!

Kr. 995,-

 

IMG_2573

 

Elemis Pro-Collagen Overnight Matrix

Elemis Pro-Collagen Overnight Matrix er en svært fuktighetsgivende nattkrem som skal bidra til å øke oksygennivået i huden. Det er klinisk bevist at oksygennivået øker med opptil 40% etter 28 dagers bruk. Resultatet er forsinket aldringsprosess av huden da hudens naturlige kollagen bidrar til å fremme hudens elastitet og fuktighet. Dette er en deilig oljefri nattkrem som passer alle hudtyper. Den absorberes raskt og hjelper hudens regenerering i løpet av natten.

kr. 1599,-

 

IMG_2572

 

Skin Better AlphaRet® Overnight Cream

Skal gi bemerkelsesverdige resultater, med liten til ingen irritasjon sammenlignet med andre retinoider og retinolbaserte produkter. Skal redusere utseendet på rynker på så lite som fire uker, med liten til ingen irritasjon.
Kombinerer retinoid og melkesyre for maksimal effekt. Gir fuktighet for å motvirke tørrhet i forbindelse med aktive ingredienser. En kraftig blanding av antioksidanter bidrar til å beskytte mot skade på frie radikaler. Denne kremen ser du virker. Den er kanskje ikke den mest behagelige å ha på huden, men den har garantert effekt!

kr. 1795,-

 

 

IMG_2568

 

Denne har den intensive effekten av en maske og lettheten til en krem. Den svært effektive sammensetningen med hyaluronsyre, vitamin E-acetat og et kraftpeptid regenererer og styrker de naturlige beskyttelsesmekanismene og fyller på fuktighetsdepotene. Huden får et energispark, mens tegn på tretthet blir effektivt redusert. Resultatet er en smidig, glatt og regenerert  hud om morgenen.
kr. 449,.

IMG_2564

 

Aora Night

Kapsler som skal fremme nattesøvn, blant annet med innhold av naturlig antidepressiva. Disse skal blant annet gi bedre og mer avslappende søvn og har klinisk dokumentert anti-stress effekt. Gir også sterk antioksidant beskyttelse og skal med dette beskytte cellene enda bedre mot oksidasjon (aldring). Du skal ta en kapsel hver kveld for å bedre effekten av din søvn. Jeg har testet dette en måned og merket raskt at jeg sov dypere. Dette er et perfekt supplement til en god nattkrem!
Pris 349,-

 

IMG_2577

 

 

(Noen av produktene er levert av leverandør, andre har jeg selv betalt)