Jeg har lenge brukt probiotiske hudpleieprodukter hjemme og endelig fikk jeg teste en behandling også. Jeg gledet meg stort til å besøke Clinique Amanda!  Behandlingen i seg selv var utrolig behagelig! Men det er minst viktig å vite hva en probiotisk behandling gjør for huden din.

 

IMG_4667

 

Hvorfor «behandle» bakteriene dine?

På og i din kropp er det 360 ganger så mange bakterielle gener som menneskelige gener; 23.000 menneskelige gener kontra 8.280.000 bakterielle gener.

 

Hvorfor har dette vist seg å være så viktig nå?

Våre forfedre hadde langt flere microber på huden enn vi har i dag. Dagens livsstil er en virkelig trussel for det microbiome miljøet. Vår moderne livsstil sørger for at vi mister en del av de nødvendige microbene i og på kroppen vår.

Årsaker til dette er:

  • Behandlet vann
  • Desinfeksjon
  • Antibiotika
  • Keisersnitt
  • Kosmetikk og såpe av noen slag
  • Manipulering av mat og miljøet rundt oss

 

PB2

 

Hvorfor probiotika på huden?

Probiotika produserer blant annet hyaluronsyre og melkesyre i huden. Når du tilfører huden en dråpe Esse Probiotic Serum eller Esse Sensitive Serum, tilfører du 50.000.000 små fabrikker som produserer disse syrene i huden din. Hyaluronsyre og melkesyre er de beste fuktighetsfatorene vi har/ kan tilføre huden!

Probiotiske microber snakker med cellene i stratum corneum, slik at de sørger for en tettere struktur i hudbarrieren.

Menneskecellene har mottakere for microber, hvis disse mottakerne er okkupert av positive microber kan ikke de negative feste seg til cellen og bryte den ned.

Den optimale hudtilstanden er avhengig av de probiotiske mikrobene som bor på og i den. Uten disse mikrobene vil ikke huden din kunne utføre sine grunnleggende funksjoner og huden vil eldes raskere.

Mikrobilelt mangfold er det som har beskyttet oss for farlige sykdommer i all tid, eller på den annen side har mangelen på mikrobielt mangfold gjort oss lett å smitte. Dette mangfoldet på huden er viktig for en god hudhelse og dermed en velfungerende hud, uten plager og uten for tidlig aldring.

Esse skaper et miljø på huden som favoriserer veksten av de gunstige mikrobene. Den bruker prebiotiske elementer for å selektivt mate de gode mikrobene og inkluderer LEVENDE probiotiske mikrober i to av serumene for å gjøre funksjonelle endringer i hudens mikrobiom.

 

IMG_4668

 

Esse signaturbehandling

Jeg setter stor pris på behandlinger som gøres «hands-on». Behandlinger som går gjennom alle prinsipper jeg selv lærte i hudpleieutdannelsen, med enda mer effektive ingredienser. Og minst like viktig er terapeutenes hender og teknikken som brukes. Stemmer alt dette så gir deg med maksimal effekt og samtidig den beste nytelse.

Rens: På Clinic Amanda renses huden min grundig, men likevel skånsomt og med hensyn til min bakterieflora. Smuss og urenheter skal fjernes, uten atb hudens barrierefunksjon ødelegges.

Toneren de bruker etter rens og gjennom hele behandlingen kan du godt bruke hjemme for å opprettholde et sunt miljø på huden, samt tilføre fuktighet i løpet av dagen.

Huden peeles Huden peeles i to milde trinn. Først med enzymer som lysner og renser sammen med mineraliserende og mykgjørende kalaharimelon- og appelsinolje. Deretter med Beta Hydroxy Exfoliator. Den inneholder naturlig salicylsyre som virker lysnende og løsner opp blokkering i talgkanalene, naturligt produsert melkesyre som virker som et sårhelingssignal, samt stimulerer kollagen og fuktighets-produksjon.

 

IMG_4670

 

Etter dette masseres huden i 10 minutter med en pleiende krem som balanserer, reparerer og fukter huden. Det brukes hele tiden ingredienser som nærer de gode bakteriene og hudens egne mekanismer settes kraftig i gang under massasjen. Og det finnes ikke noe bedre enn en god massasje av en erfaren terapeut som vet hvor du trenger litt «ekstra hjelp».

Ampulle: Før og etter masken brukes tilpasset ampulle for maksimal effekt, jeg fikk HYALURONIC AMPULLE. Denne er fullpakket med lavmolekylær Hyalutonsyre for dypgående fuktighet. Den plumper fine linjer og reduserer subklinisk inflammasjon. Her får du også laktobacillus-ekstrakt som endrer miktobiom positivt og gir høyere produksjon av hyaluronsyre og melkesyre i huden.

Maske: over ampullen fikk jeg INTENSITY MASK og  EYE CONTOUR MASK. Disse tilfører huden Myrothamnus-ekstrakt med store mengder fuktighet og antioksidant. I øyebehandlingen finner vi også albizia-ekstrakt som beskytter mot glykering av kollagenfibrer og booster elastinproduksjon. Daisy flower virker lysnende.

Hele behandlingen avsluttes med OMEGA DEEP. Denne deilige kremen lysner og tilfører hyaluronsyre (fuktighet) Viktigst av alt tilføres prebiotika (Inulin) for å ivareta probiotisk tilskudd i behandlingen.

 

anki4

Når jeg kan gå uten foundation i en uke etter behandlingen…

Red-Carpet resultat med god samvittighet for hudhelsen

Ved siden av en utrolig deilig behandling ble min hud boostet med fuktighet og aktive ingredienser. Huden glødet i flere dager etterpå.  Viktigst av alt er det at jeg har gjort noe for å ta vare på og reparerer bakteriefloraen på huden min, slik at den er mer bevisst på hva den slipper inn og hva den stenger ute. Dette er noe jeg absolutt tar hensyn til i min daglige hudpleierutine i tillegg.

Les gjerne mer om probiotisk hudpleie her, slik at du skjønner hvorfor dette er viktig for huden din:http://skincarebyanki.no/2017/12/12/fremtidens-hudpleie/

 

 (behandlingen har jeg selv betalt for)