Er du en av de som «kan se» hvem som bruker botox?

Veldig ofte hører jeg folk påstå at de lett kan se hvem som bruker botox og andre injeksjoner. At det blir så tydelig i ansiktet deres hva de gjør.  Jeg begir meg som regel ikke ut i diskusjoner med de som «vet alt»…

For et par år siden satt vi nærmere 100.000 injeksjoner i Norge årlig. Da bør det være klart for de fleste at de 10 du har sett som helt tydelig overdriver bruken av injeksjoner hører til en minoritetsgruppe? Det er bare det at alle de andre gjør det riktig. De går til gode terapeuter som setter riktige mengder på rett sted, og aldri overdriver.

 

IMG_4664

 

Argus Vital

De fleste ønsker nemlig et naturlig resultat for tiden. Det betyr ikke at de ikke ønsker injeksjoner, de vil bare ikke at det skal være synlig. De går til terapeuter som veileder i retning av en minimal endring som vil føles bra, men ikke være synlig for alle rundt oss. Mojgan Abdeh er en slik terapeut. Hun jobber på Argus Vital i Oslo. Jeg har fulgt henne i mange år og er meget imponert over resultatene hun gir sine kunder. Her er hennes tips for et naturlig resultat:

 

IMG_4666

Viktig Botox sjekkliste

  1. Sjekk klinikken og terapeuten grundig før du bestemmer deg for å booke time. Hvor lenge har hun/han praktisert? Hvor mange klienter har hun/han behandlet?
  2. Finnes det bildebevis, f.eks. på Instagram, som forteller noe om resultatet du kan forvente?
  3. Book konsultasjon. Fortell om dine ønsker og høre hva terapeuten foreslår for deg.
  4. Hvis terapeuten foreslår å behandle flere områder enn du var interessert i bør du bli skeptisk, hvis det ikke vil fremme et mer naturlig resultat.
  5. Terapeuten skal be deg bevege området du vil behandle, før og under behandlingen. Dette for å se hvordan dine ansiktsmuskler beveger seg.
  6. Det skal tegnes opp der det skal stikkes, slik at dette blir korrekt i forhold til dine muskler.
  7. Det er mest profesjonelt å sette minst mulig dose under første behandling for så å fylle på ved behov på kontrolltimen to uker etterpå. Du får det resultatet du ønsker deg tilslutt, men det er en fordel med minst mulig dose.
  8. Det bør tas hensyn til din mimikk. du bør bli forklart om det er er noe ved din mimikk som bør tas hensyn til når du setter botox. F.eks. bør ikke en som bruker/hver brynene mye sette for mye i dette området da du vil få en mimikk som «ikke er din».
  9. Husk: Små doser i større områder! Ikke helt lamme muskler, det ser ikke naturlig ut.

 

IMG_4663

Slik blir jeg tegnet opp om jeg skal bevare min mimikk ved botox i pannen