Hvorfor besøke Trysil midt på sommeren? 

Dette var helt klart min tanke når denne helgen ble planlagt i vinter. Mitt mål med turen var å besøke SPAet på Radisson Blu Resort. En god venn som jevnlig besøker norske og utenlandske SPA har mast på at jeg bør besøke Trysil i et par år, endelig fikk jeg det til. Men hva mer enn et bra SPA kunne jeg forvente av Trysil?

 

IMG_4450-2

 

Radisson Blu Resort

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Allerede der (stisykkel) var turen avgjort av barna som skulle være med.. Trysil har 67 alpinbakker, 29 heiser, over 500 km med langrennsløyper. De fleste vet hva Trysil kan by på på vinteren, men hva med resten av året? Når snøen forsvinner finnes over 40 km tilrettelagte sykkelstier, klatrepark, ridemuligheter og fantastiske turmuligheter. Det er nemlig viktig for meg at jeg kan ta med familien på en slik helg når jeg skal bruke en del av sommerferien. Da bør det finnes et tilbud til alle, slik at barna har noe å gjøre mens de voksne er på SPA. I tillegg er det også deilig for oss voksne med aktiviteter i tillegg SPAet. 

Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet, det er fantastisk. Men det forteller jo også at vi nordmenn kan være enda flinkere til å bruke det vakre landet vårt?

Vi ble godt tatt imot på Radisson Blu Resort da vi ble innlosjert i en Deluxe Apartment. Vi var 4 mennesker som skulle oppholde oss mest utenfor rommet, så dette passet perfekt.

 

IMG_4453-2

 

Radisson Blu Resort SPA

Enten du besøker Trysil på vinteren eller på sommeren anbefaler jeg å legge inn små besøk i SPAet før eller etter annen aktivitet. I tillegg bruker jeg alltid litt lenger tid i SPAet en av dagene, hvor jeg virkelig kan la roen senke seg. For en stresset kropp oppleves dette som ren rekreasjon. Jeg kan love gode resultater både på huden, kropp og sjel etter dette!

Trysil Signature

Denne signaturbehandlingen er en av de mest populære i Trysil. Den består av en energigivende kroppsskrubb med oppkvikkende massasje av rygg og nakke. Skrubben var virkelig etterlengtet etter et par uker i solen. En så grundig skrubb av hele kroppen er vanskelig å få til selv. Massasjen var også sårt tiltreengt på min stive nakke! Terapeuten hadde sterke, varme hender. Jeg kjempet for å ikke sovne, da jeg helst ville ha med meg alle detaljer.

80 min avsluttes med rens av ansiktet, fuktighetsgivende maske og avslappende hodebunnsmassasje. En mini-ansiktsbehandling etter en full behandling av kroppen er virkelig å anbefale. Innimellom kan en slik avsluttende liten behandling av ansiktet føles litt pusslete, men denne opplevde jeg som grundig. I tillegg vet jeg det ble brukt gode produkter siden SPAet bruker Babor, som jeg kjenner god til. Etter denne behandlingen glødet huden både i ansiktet og på kroppen. Skuldrene var litt mer avslappet og jeg sov faktisk veldig godt den etterfølgende natten. 

 

IMG_4434

 

IMG_4433

 

Massasje  

Menn flest er litt skeptiske til SPA. Dette går over i det øyeblikket de kjenner hva et opphold i SPAet kan gjøre. Det er ikke snakk om jålerier, her kan de oppleve total avslapeelse. De kjenner raskt hva de forskjellige saunaene gjør for kroppen.  Menn i andre land bruker dette aktivt som en del av det å holde kroppen i form. Jeg er stolt av å si at de menn jeg kjenner setter veldig pris på en tur i SPAet.

Er du fersk, vil jeg anbefale å starte med massasje. I dette SPAet kan du velge massasje som passer dine behov;  Lett avslappende massasje med velduftende oljer og varme steiner, klassisk massasje for fullstendig avslapning eller en tøffere og dypere massasje. Massasjen varer i 20, 50 eller 80 minutter. Jeg synes alltid en massasje går for raskt, så jeg velger alltid 80 minutter. 

 

IMG_4431

 

Saunaområdet må benyttes!

Når du får behandlinger i et SPA må du alltid sette av tid til å bruke alle fasilitetene. Saunaene og badene er en del av opplevelsen. Er du fersk anbefaler jeg at du får med deg en terapeut som forteller deg hvordan du skal bruke de forskjellige mulighetene, hva de gjør og gjerne i hvilken rekkefølge kroppen vil ha mest glede av at du gjør det. I dette SPAet kan du kjøpe et introduksjons-kit med produkter som øker effekten av saunaer og bad, her får du også en kort beskrivelse av hvordan du bruker hele anlegget. For eksempel er det lurt å dusje kaldt mellom badstuene da dette øker blodsirkulasjonen i musklene, og i tillegg faktisk påvirker hjernen positivt.

 

IMG_4429

 

Finsk badstu :  Her er temperaturen mellom 80 og 100 grader C. Den tørre varmen får musklene til å slappe av og svetten renser kroppen fra innsiden. Sitt i badstuen 10-15 min før en nedkjølende dusj.

Laconium : Et badsturom hvor varmen kommer fra de stenbekledde benkene, som gjør at kroppen varmes opp langsomt og forsiktig. Badstuen har en temperatur mellom 50 -60 grader og luftfuktighet på 20%. Dette gir en avslappende og mindre intensiv badstuopplevelse. Perfekt for de som synes Finsk badstue blir for varmt. Laconium skal rense og avgifte kroppen gjennom å stimulere sirkulasjonen. Denne oppleves, for meg, som «en tur til sydlige strøk» og effekten er helt den samme, avslappende, på min kropp. Deilig! Anbefaler å bruke badstuen 15-20 min.

Dampbadstu : Gir en varm og fuktig varme. Dampbadstuen har en temperatur mellom 40-45 grader og har en luftfuktighet på 100%.  Den har også en rensende funksjon og hjelper porene å åpne seg, åpner luftrøret og rengjør kroppen innvendig. Frisk lukt og varme fra benkene gir deg et ønske om å  slappe av lenge. Anbefaler å bruke badstuen ca 10- 15 min.

 

IMG_4425

 

SPA etikette på Trysil

  1. Behandlingene er tilpasset alle fra 16 år og eldre.
  2. Kom i god tid før din behandling så du i fred og ro kan slappe av i relaxavdelingen.
  3. Alle behandlinger og pakker over 50 minutter inkluderer badekåpe, tøfler og håndkle samt inngang til relaxavdelingen.
  4. Informer alltid ved booking om det er noe spesielt SPAet bør ta hensyn til; sykdom, skader, allergi eller graviditet. På denne måten kan de gi deg best mulig behandling.
  5. Gjester som er påvirket av alkohol eller andre rusmidler behandles ikke.
  6. I badstuene og bassengene er det påbudt med badetøy.
  7. Under behandling bruker du eget undertøy, ellers får du en engangsvariant.
  8. Anbefalinger om hjemmebehandling inngår i alle behandlinger.

 

IMG_4463

 

Sykkel i Trysil

Det er omtrent like tilrettelagt for sykling i Trysil på sommeren som for alpint på vinteren. De har et helt unikt nettverk av sykkelstier og sykkelparker. Du kan leie sykkel og hjelm hos Sport Lodgen på hotellet og du kan til og med få instruksjon dersom du er helt fersk med dette.

Trysil har to sykkelparker. GT Bike Park ligger ved inngangen til Gullia, og Radisson Blu Bike Park ved hotellet på turistsenteret.GT Bike Park danner inngangsportalen til vårt tilrettelagte stiområde, Gullia. I GT Bike Park finner du en asfaltert pumptrack, fire ulike hopplinjer samt bord og benker som gir deg muligheten til å ta en pust i bakken mellom sykkelrundene. Radisson Blu Bike Park gir deg muligheten til å forberede deg på stiene i Trysil. Her finner du balanseelementer, små hopp, doserte svinger og naturlige steiner og røtter. Alt innenfor en rundløype på ca. 1 km.

Begge sykkelparkene er, som det meste annet i Trysil Bike Arena, et gratis tilbud. Parkene er åpne døgnet rundt – her trenger du ingen inngangsbillett!

 

IMG_4437

 

IMG_4452-2

 

Magic Moose er en sykkelsti på 7 km som ligger midt i skianlegget. Dette er en av Europas lengste flytstier. Den er lettest tilgjengelig når heisen går og du kan ta heisen til toppen av Magic Moose. Denne stien er gradert blå. Det vil si at den ikke passer for de aller ferskeste syklistene. Magic Moose byr på masse flyt, små hopp, lange treklopper med doseringer, doserte svinger, steinete partier og mye moro. Stien går innom Knettsetra, hvor du kan spise lunsj. Sykling i Magic Moose er gratis.  Og det er kjempegøy!!

 

IMG_4420

 

IMG_4421

 

Høyt og lavt klatrepark i Trysil

Vi elsker klatreparker og «Høyt og lavt» i Trysil svarte til forventningene. Denne parken åpnet sommeren 2017 og ser ut til å være en suksess. All klatring, bortsett fra banen for de aller minste, starter fra et 12 meter høyt tårn, som er litt av en utfordring om du har et snev av høydeskrekk. Det er 5 klatrebaner i ulike vanskelighetsgrader, og til sammen 66 klatreelementer. Her finner du noe for alle aldre og i alle vanskelighetsgrader. Jeg liker spesielt godt at det ikke bare er høyden som øker ved å velge en vanskeligere bane, men det krever også mer av både hode og kropp. Skikkelig utfordring! Hos oss var det kun den «yngste» som gjennomførte alle banene. Personlig er jeg glad jeg stoppet på hakket under, ellers ville jeg trolig ikke vært ferdig enda.

 

IMG_4422

IMG_4439

 

Hva med maten?

God mat er en viktig del av en aktiv helg. Restaurantene på Radisson Blu Resort Trysil tilbyr en blanding av internasjonal mat og ulike miljøer for å tilfredsstille de fleste.

La Piazza

Denne restauranten i hotellets hjerte serverer autentiske italienske pizzaer. Ikke overraskende var disse pizzaene svært populære. Det smakte akkurat slik det skal! Ved baren kan du bestille en god kaffe, cocktail eller et glass vin. Vinterstid er det ingenting som slår en kopp kakao ved det runde bordet som har en peis i midten.

 

IMG_4424

 

Chill Bowl & Dine

Her vandrer vi rett inn i det fargerike og spennende 60-tallet. Ved siden av bowlinghallen serverer dineren amerikanske retter som hamburgere og ferske salater, blant billiardbord og jukebokser. Restauranten er åpen hver kveld for middag.

 

Brasseriet T

En tolkning av et klassisk fransk brasserie, med fjellets beste beliggenhet.  Det er tett mellom bordene og god stemning. Personalet var særdeles hyggelige og informerte interessant om hva som ble servert. Her fikk vi helgens desidert beste måltid:

Rekecocktail med ny vri. Mango, avokado, syltet løk, lime, ingefærdressing, chili, kasjunøtter. Rett og slett DIGGET denne forretten, vurderte å bestille flere av denne før hovedretten..

 

IMG_4448

 

Barna bestilte Burger Gruyere, den falt veldig i smak! Bacon, gruyere, dijon- og timianmajones, brioche, syltet løk, salat, pommes frites – akkurat slik de vil ha sin burger, Kjøttet var godt og stekt akkurat slik de ba om.

 

IMG_4440

 

Vi voksne spiste en deilig Fjellrøye. Servert med dill- og smørglasert nypotet, asparges, ørretrogn, hollandaisesaus, grillet sitron. Rett og slett helt fantastisk deilig! Og i følge de som kan dette bedre enn meg: helt perfekt balanse mellom syre og fett.

 

IMG_4442

 

Når desserten kom var vi ganske mette, men en Crème Brûlèe med asiatisk vri smakte fortreffelig; tilsatt grønn te, var dette den perfekte avslutningen på et deilig måltid.

Brasserie T må alle besøke når de er i Trysil! Stemningen, personalet og maten var av ypperste klasse!

 

IMG_4444

 

Som du skjønner ble dette en perfekt del av sommerferien, som jeg gjerne kan gjenta allerede i høstferien. En perfekt balanse mellom deilig SPA, effektive behandlinger utført av kunnskapsrike terapeuter, hyggelig personalet på hotellet og utfordrende aktiviteter for alle aldere. Vi rakk faktisk ikke å benytte opplevelsesbassenget, så vi har allerede lovet barna at vi skal tilbake veldig snart. Dette kan jeg anbefale på det varmeste. 

 

IMG_4454-2

 

 

 

(oppholdet er delvis sponset)