Jeg har en tendens til å bli både tørr og blank i huden i løpet av dagen, dette henger jo ofte sammen. Jeg har alltid en fuktighetsspray tilgjengelig! På badet, i vesken, i bilen, på kontoret og på stranden.

 

IMG_4342

 

Fuktighetsspray er god hjelp til tørr hud i forskjellige situasjoner:

 1. På flyturen. Husk at det kun er 4 % luftfuktighet i et fly og det er ikke uvanlig å bli knusktørr i huden etter en flytur.
 2. På stranden. Når du er varm og føler at huden koker vil en fuktighetsspray ikke bare tilføre tapt fuktighet, men også være svært svalende og behagelig. 
 3. På kontoret. Huden tørkes lett ut foran PCèn og i den tørre airconditionluften på kontoret. 
 4. I bilen. Lange bilturer i tørr airconditionluft gjør ikke underverker for huden. 
 5. I vesken. Mange fuktighetssprayer kan brukes over make-up. Blir du tørr i løpet av dagen eller føler for å friske opp make-upen, så spør etter en du kan bruke til dette. 

 

IMG_4340

 

Mine kriterier:

Jeg synes en fuktspray må inneholde mer enn et form for renset vann, jeg vil ha ingredienser utover dette. Det må samtidig kunne brukes over make-up og trekke godt inn i huden. Her er mine favoritter:

 

Avene Thermal spring water

Avène thermal spring water er et kildevann med beroligende, mykgjørende og antiirriterende egenskaper.  Kildevannet har et lavt saltinnhold noe som er helt nødvendig for sensitive hudtilstander da salt tørker ut huden. Sprayen er rik på silikater som virker mykgjørende og beskytter huden mot ekstern påvirkning. Avène thermal spring water er rik på spormetaller som sink, kobber, selen, jern m.m.

Kildevannets anvendelse:

 • Benyttes etter rens av huden.
 • Etter barbering, peeling, laser og strålebehandling. –
 • For å fukte og berolige tørr og irritert hud. – Beroliger sår hud, for eksempel såre stumper. –
 • På solbrent hud.
 • Til rens av sår og for å lindre sting som strammer. –
 • Som en forfriskende og mykgjørende dusj på varme dager, i sykesengen, foran pc-skjermen, på reiser m.m.
 • På irriterte og såre øyne

 

IMG_2220-1

 

Dermalogica MultiActive Toner

Lett ansiktsspray som fukter og virker oppfriskende. Forfriskende ansiktsspray som fukter og jevner huden med fuktighetsbindende ingredienser og beroligende lavendel, sitronmelisse og solblom. Mykgjør og forbereder huden for optimalt fuktighetsopptak etter rens. Uten kunstig farge eller duft. Spray over ansikt og hals etter rens. Hold øynene lukket.

 

IMG_2219-1

 

 Guinot Fresh Hydrating Mist

Dette er en revitaliserende spray som passer alle hudtyper. Den kan brukes både over og under make-up. Reduserer tørrhet og gir en fin glød til huden. Opprettholder hudens fuktighetsbalansen. Inneholder et fuktighetskompleks som binder fuktighet i huden og forhindrer fordamping av viktig fuktighet. Sporelementer som kobber, magnesium og sink, i tillegg til grønn te, revitaliserer huden.

 

IMG_2221-1

 

Jane Iredale Pommist Hydration Spray

Fuktighetsgivende ansiktsspray med granatepleekstrakt, en kraftfull antioksidant som beskytter mot slitasje fra frie radikaler og solskader.Dette er min favoritt over make-up, deaden gir en liten ekstra glød til det ferdige resultatet. Den har økologisk sertifisering fra Ecocert og er en revitaliserende formulering med frisk og innbydende duft som gjør underverker for huden.

 

IMG_2225-1

 

esse Probiotic Skincare Toner Plus

Esse Toner Plus inneholder Esse Biome +-teknologien, en unik kombinasjon med vitenskapelige fremskritt innen probiotika. Denne bedrer balansen av gunstige mikrober på huden, som lærer opp hudens immunsystem og gir en bedre barriere funksjon. Den brukes etter rens og kan også brukes ila dagen. Deilig duft og gir god fuktighet.

 

IMG_2224-1

 

 

(Noen av produktene er levert av leverandør, andre har jeg selv betalt)