Jeg vet at mange av mine lesere er ekstremt flinke og har gode hudpleierutiner. Det kan likevel være nødvendig å korte ned tiden innimellom? Eller er det bare jeg som er litt tidsoptemist med jevne mellomrom? Det er faktisk mulig å gjøre en fullverdig hjemmepleie på 5 minutter. Og det betyr at du aldri trenger å skulke unna.

 

Portrait of a young woman applying make up

 

Organiser badehyllen!

Jeg har skapet fult av hudpleieprodukter. Produktene kommer ikke engang inn i skapet om jeg ikke ønsker å bruke de, men det er likevel viktig å gjøre de lett tilgjengelig i skapet. Ellers blir de dessverre liggende, uansett hvor gode de er. Sett produktene i rekkefølge, slik du ønsker å bruke de. De daglige produktene fremst og de ukentlige litt lenger bak. Produkter du ikke bruker på vinteren kan oppbevares et annet sted, slik at de ikke fyller opp og gjør skapet uoversiktlig. 

 

Beautiful woman in bathrobe against mirror in bathroom, morning hygiene, beauty and hair care

 

Dropp pausene!

Du har sikkert lært at noen produkter skal trekke godt inn før du påfører neste? Vel, det er bedre at du påfører i det hele tatt enn at du dropper det fordi det tar for lang tid. Kjør på; påfør alt i rekkefølge rett etter forrige produkt. Rens, fjern rens, påfør toner, serum direkte etter toner og deretter krem og øyekrem. Til og med SPF kan legges umiddelbart. Og oppleves dette klissete å legge make-up over? Da finnes det flere primere du kan legge direkte oppå slik at foundationen legger seg delikat på toppen av alt. 

 

Young female looking at her face in mirror

 

Bruk nattbordet, om nødvendig.

Når jeg legger med er jeg ferdig med hudpleierutinen, da glemmer jeg faktisk at det kanskje står en håndkrem eller leppekrem på nattbordet. For meg er det aller best å ha alt på rekke og rad på badet. Til og med tilskudd av kalsium og magnesium står der for at jeg skal huske å ta dette hver kveld. Men er det lettere for deg å huske noen produkter når de står på nattbordet? Da lar du de stå der. Du må lage deg egne rutiner som gjør det rask og enkelt å gjennomføre en grundig rutine. På denne måten blir det gjort. 

 

young woman waking up in bed at home

 

Multitask!

Du er sikkert ekspert på multitasking ellers? Det kan du få til med dine hudpleieprodukter også. Her er noen eksempler:

  1. Bruk rens som også fjerne øyemake-up.
  2. På sommeren kan du fint bytte ut krem, SPF og foundation med en krem som både pleier, beskytter med SPF og har et hint av farge, mer skal ikke til på denne tiden av året. 
  3. Serum og primer i ett; noen serum gir i tillegg til effekt i dybden en matt eller glødende overflate på huden. På denne måten slipper du unne et produkt i din hudpleierutine. 
  4. Du kan bruke samme krem i ansikt, på hals, bryst og rundt øyepartiet hvis kremen har rett konsistens og riktige ingredienser.

 

The cosmetologist for procedure of cleansing and moisturizing the skin, applying a sheet mask to the face of a young woman in beauty salon.Cosmetology and professional skin care.