Bruker du gode hudpleieprodukter hele året så vil du ikke bruke solprodukter av lavere kvalitet. Det ville i tilfelle sette huden din tilbake i tid og noe av resultatet du har oppnådd med de gode produkter forsvinner. I tillegg kan jeg love deg både bedre beskyttelse,  resultatorientert pleie av huden og en sunn brunfarge når du du gjør dette riktig. 

 

Young beautiful woman in white swimwear lying on the beach

 

Hva betyr solfaktoren? 

Solkremer skal være merket med faktortall, SPF (Sun Protection Factor), og virkningen skal kunne dokumenteres. Faktoren er et forholdstall man finner ved å måle hvor mye stråling det skal til for å gi rødfarge på hud med solkrem på, i forhold til hud uten solkrem.

Faktor-tallet er bare veiledende. Hvor lang tid det tar før en person blir solbrent kommer an på tidspunktet på dagen og året, mengden UV-stråling, skydekke og hudtype. Dessuten har det betydning hvor mye solkrem man smører seg med, samt om huden er i kontakt med vann, sand, svette eller klær.

EU oppfordrer produsentene av solkrem om å merke produktene i forskjellige kategorier avhengige av hvor godt de beskytter (Lav, middels, høy). Videre skal produktene også beskytte mot UVA-stråling tilsvarende minst en tredjedel av UVB-beskyttelsen.

 

IMG_8132

 

Hvordan velge solprodukt?

Det er stor forskjell på kvalitet! Filtrene er stort sett de samme, selv om sammensetningen av disse også kan variere. Innholdet ellers er det stor forskjell på!! Det er faktisk slik at det nå er fult mulig å pleie huden på samme nivå som du gjør med dine hudpleieprodukter, mens du soler deg! Det gir deg beskyttelse mot hudaldring, samtidig som du fremdeles reparerer og oppnår resultater på huden.

 

IMG_2147

 

 

Elizabeth Arden PRO tenker hudaldring

Konstant eksponering for sol, miljømessige faktorer, forurensning og sigarettrøyk kan resultere i synlige og for tidlige aldringstegn i huden. Elizabeth Arden PRO’s banebrytende anti-age teknologi i Triple Protection Factor (TPF) er løsningen på møte miljømessig utfordringer. Basert på kliniske tester, en prisvinnende teknologi, inkluderer Triple Protection Factor den grunnleggende teknologi som kreves for daglig beskyttelse for huden:

 1. SPF
 2. Antioxidants
 3. DNA Enzyme Complex™

 

IMG_2314

 

Triple Protection Factor SPF 50 

Skal beskytte huden mot miljøeksponering, for tidlig hudaldring og er utviklet for å gi sunn og strålende hud dag etter dag med en universell fargetone som passer alle hudtoner.Bredspektret SPF Solbeskyttelse: Mikronisert titandioksid og mikronisert sinkoksid (fysisk solfilter) Tilleggsingredienser: Sodium PCA, Chondrus Crispus Extract, Sodium Hyaluronate (Hyaluronic Acid), Silicones 

Kr 999,- 

Triple Protection Factor Face & Body SPF 30 

Hudbeskyttende krem for ansikt og kropp med SPF 30 som beskytter mot miljøeksponering og motvirker tegn på for tidlig aldring av huden. Designet for å opprettholde en strålende, glødende hud dag etter dag med en ikke-farget formulering. Bredspektret Solbeskyttelse, SPF: Octinoxate, Oxybenzone, Octisalate, Octocrylene, Avobenzone (kjemiske filtre) Tilleggsingredienser: Sodium PCA, Chondrus Crispus Extract, Sodium Hyaluronate (Hyaluronic Acid) 

Kr. 889,- 

Triple Protection Factor Lip Balm SPF 30 

En unik leppebalm som nærer, fukter, virker mykgjørende og gir sunne lepper.  Bredspektret SPF Solbeskyttelse: Octinoxate, Octisalate, Avobenzone, Zinc Oxide (fysiske/kjemisk filtre) Tilleggsingredienser: Shea Butter, Beeswax, Bisabolol, Linoleic Acid, Linolenic Acid, Vitamin A, Vitamin E 

Kr. 329,-

IMG_2190

 

Matis gir unik beskyttelse mot skade på DNA, hudaldring og hudkreft

 • Alle produktene inneholder Antileukine 6, et planteteknologisk ekstrakt som utvinnes fra en alge som produserer dette stoffet da den selv utsettes for høy UV-stråling. Forskning viser at akkurat som stoffet beskytter algen i havet, beskytter den også hudcellene mot vDNA-skade og dermed hudkreft.  
 • De fleste produktene til Matis inneholder også et kompleks av Aminosyren Tyrosin. Dette komplekset omdannes til melanin i huden, som gir en raskere, dypere og mer langvarig brunfarge. 
 • Loffaolje utvinnes fra frukten på en plante i gresskarfamilien. Den er rik på naturlige fettsyrer som tilpasser seg hu- dens eget fett. Etterlater ingen fet hinne på huden. Forbedrer penetrasjonen og forsterker effekten av tyrosin, og dermed også ”pre-tan”-effekten. 
 • Ved hjelp av antioksidanter, naturlige fuktighetsfaktorer og mykgjørende plateoljer gir Réponse Soleil komplett beskyttelse i solen. Hele serien har en fruktig sommerduft med hint av kokos, vanilje, aprikos og sitrus. 

 

IMG_2151

 

Jeg er veldig glad i disse somproduktene og de fleste jeg kjenner bytter sjelden solserie når de har testet Matis. Matis har solprodukter til ansikt og kropp, i tillegg til After-sun og selvbruning:

Lav beskyttelse:

 • Sun Protection cream SPF 10 face / 50 ml Veil kr 439,- 
 • Sun Protection milk SPF 10 body / 150 ml Veil kr 499,- 

Medium beskyttelse:

 • Sun Protection cream SPF 20 face / 50 ml Veil kr 439,- 
 • Sun Protection milk SPF 20 body / 150 ml Veil kr 499,- 

Høy beskyttelse:

 • Sun Protection cream SPF 30 face / 50 ml Veil kr 449,- 
 • Sun Protection cream SPF 50 face / 50 ml Veil kr 499,- 
 • Sun Protection milk SPF 30 body / 150 ml Veil kr 499,- 

Self-tan:

 • Self-Tanning gel for face & body 150 ml Veil kr 449,- 

After-sun:

 • Refreshing Jelly body 200 ml Veil kr 499,- 
 • After-Sun Soothing milk face & body 150 ml Veil kr 449,- 

IMG_2522

 

Nyheter fra Matis som bør være med på ferien:

Matis har nylig lansert Dry Oil med matt sateng-finish og Shimmering Oil til face, body, hair. Begge disse pleier huden god og gir en ekstra lekker glød til solbrun hud. 

 

Elemis slipper en bestselger rett før ferien!

Daily Defence Shield SPF 30

En ny og super lett, klinisk dokumentert* bredspektrert SPF 30 solbeskyttelse som også beskytter mot forurensning og HEVL (High Energi Visible Light). Miljø, livsstilsvalg og moderne levesett påvirker hvordan vi eldes. Daily Defense Shield SPF 30 inneholder ELEMIS sitt Enviro-Aging Kompleks, et trippel forsvarssystem som bidrar til å bekjempe miljøaldring. Jeg har testet denne et par uker og elsker den! Tar den med på ferie og håper jeg har den langt utover høsten. 

 

IMG_2192

 

Skaper en fysisk og kjemisk barriere:

 • Polysakkarid Matrix beskytter fysisk mot forurensning.
 • Phyto-Melantin beskytter huden mot oksidativt stress som kan forårsakes ved å absorbere høy-energi synlig lys. 

Mikronisert Solfilter er et kjemisk filter bestående av absorberende filtre som virker som en svamp. De tar opp solens ultrafiolette stråler og konverterer dem til tryggere infrarød varme. Mikroniserte dråper er pakket i en beskyttende sfære/kapsel i to omganger som gir høyere nivåer av SPF-beskyttelse – uten den tette konsistensen. 

Bekjemper oksidativt stress:

 • Karnosin støtter hudens naturlige beskyttelse, og bidrar til å minimere skade forårsaket av UV-lys. Hud føles velpleiet og næret.
 • Argania Blader gir multiaktiv beskyttelse mot oksidativt stress. Huden blir perfekt beskyttet. 

Lindrer og styrker:

 • Kokosnøtt- og Jojoba oljer gir næringsrik fuktighet til huden uten å virke fete. Huden blir myk og smidig. 
 • Argania Blader har også beroligende egenskaper som bidrar til at huden føles myk og sørger for at en sunn hudbarriere opprettholdes. 

Pris kr 779,-

 

Happy smiling girl wearing a blue hat on the sea beach

 

bareMinerals til strand eller beach-part

Jeg er nok litt ekstrem…; jeg bruker altså både foundation med SPF (over solkrem) og solpudder med SPF hele dagen på sommeren, det gir beskyttelse og ekstra glød! Disse liker jeg veldig godt:

 

IMG_2193

 

bareMinerals BareSkin Serum Foundation

bareSkin Pure Brightening Serum Foundation SPF20 er en mineralfoundation som både jevner ut hudtonen og lysner den opp på én gang. Eksklusiv flytende konsistens for variabel dekning, en naturlig finish, vakker hud og et friskere og mer ungdommelig utseende. Formulering med et minimum av ingredienser; uten olje, silikon, parabener og parfyme. Dette blir en helt ny og herlig opplevelse for huden.

kr. 479,-

bareMinerals Invisible Bronze Powder Bronzer

En silkeaktig bakt bronzer som gir en naturlig varm solkysset glød til huden din!
Dette bakede pudderet gir en naturlig fin glød i fire ulike nyanser. Lysreflekterende perler som fanger lyset og gir en ekstra glød uten å virke orange eller skitten.

 • Mineral pigments: Holdbare farger i nyanser som naurlig tilpasser seg din hudtone.
 • Speccialized pearls: Gir en myk fin glød til huden din.
 • Zea mays starch: Hjelper til å absorbere oljer.

Kr. 449,-

 

 

Innlegget er betalt. Alle produktene er favoritter!