Dette har dun sikkert hørt tidligere, men det er alltid greit å bli minnet på.

 

Hva forteller egentlig SPF deg?

Solkremer skal være merket med faktortall, SPF (Sun Protection Factor), og virkningen skal kunne dokumenteres. Faktoren er et forholdstall man finner ved å måle hvor mye stråling det skal til for å gi rødfarge på hud med solkrem på, i forhold til hud uten solkrem.

Faktor-tallet er bare veiledende. Hvor lang tid det tar før en person blir solbrent kommer an på tidspunktet på dagen og året, mengden UV-stråling, skydekke og hudtype. Dessuten har det betydning hvor mye solkrem man smører seg med, samt om huden er i kontakt med vann, sand, svette eller klær.

EU oppfordrer produsentene av solkrem om å merke produktene i forskjellige kategorier avhengige av hvor godt de beskytter (Lav, middels, høy).Videre skal produktene også beskytte mot UVA-stråling tilsvarende minst en tredjedel av UVB-beskyttelsen.

 

Strand langt hår

 

Nyt sol og varme, med måte!