Jeg har selv en hud som både er tørr og har høy talgproduksjon.  Bruker jeg rike hudpleieprodukter til min hud er jeg ultrablank en time etter at jeg har sminket meg. Jeg bruker derfor enten en mattende krem, primer eller foundation for å holde huden akkurat passe blank hele dagen. For matt er heller ikke pent og det krever litt jobb å finne ut akkurat hvilke produkter som holder din hud passe blank hele dagen.

Når det er varmt ute blir omtrent alle blanke. Hvis du har fet hud og bruker et produkt som er ment for tørr hud så tilsetter du huden mer olje. Det tenker de færreste over, men det er ganske viktig dersom man vil unngå glinsende hud. Når du har fet hud trenger du produkter uten olje og som gir en matt finish. Det er viktig å ikke endre hudpleierutine helt hvis dette er et kortvarig problem, men å bytte ut dagkremen med en litt mer mattende er helt ok. En mattende krem vil absorbere olje, men ikke tørke ut huden. Husk å bruke SPF over, uansett!

 

IMG_1543

Babor Matte Finish 

Deilige ampuller for en hud som vil ha en mattende effekt uten å bli tørr. Minsker talgproduksjonen, forebygger urenheter og forfiner porene. Resultatet er en klar, jevn og matt hud.

  • Ekstrakt fra mastikharpiks- reduserer talgproduksjonen og reduserer størrelsen på porene.
  • Mattende mikrosfærer- absorberer overflødig talg og gir en silkematt effekt.
  • Biosakkarider- fuktgivende.

kr. 580,-

 

IMG_1550

 

Erborian Matte Creme

Erborian Korean Skin Therapy Matte Crème skal hverken tynge eller kvele huden. En matterende krem som gir alt annet enn blass hud.  Matte Crème skal gi en levende, ultra-matte finish uten å tørke ut huden, og passer til alle hudtyper. Inneholder hvit lilje fra Korea, som skal kontrollere fuktigheten i huden, uten å tørke ut huden. I tillegg fokuserer denne kremen på selve finishen, og ved hjelp av silica pulver, får huden en fløyelsmyk overflate. Brukes enten alene eller som en makeup-base. 

Kr. 379,-

 

IMG_1544

 

Matis Shine Control Purifying Care

Skal holde huden matt og gi frisk glød, styrke hudens eget forsvars-system, balansere talgproduksjonen og er fuktighetsgivende. 

”MATISEBO SYSTEM” Begrenser utviklingen og modningen av talgkjertlene, samt reduserer mengden hyperaktive talgkjertler, slik at talgproduksjonen reduseres. Bakterieregulerende, betennelsesdempende og helende effekt.

”Gentle AHA”: Døde hudceller og overflødig talg fjernes effektivt og dette motvirker hyperkeratinisering, komedoner og kviser. Huden blir myk og frisk samtidig som porene forfines. Absorberende mikropudder: Mattende og absorberer sebum. 

KR. 669,-

 

IMG_1549

 

Dermalogica mediBac Clearing Oil Free Matte spf 30

En super fuktighetskrem spesielt utviklet for fet hud. Den har en oljefri og lett form som raskt trenger inn i huden. Det skal absorbere overskytende olje og forhindre en glatt og skinnende hud overflate. Fuktighetskrem har en bredspektret solkrem som beskytter huden mot solens skadelige stråler. Huden er igjen godt preparert, og fuktet med en matt overflate. Absorberer overflødig talg – Olje fri form – Inneholder vitaminer og antioksidanter – SPF 30 med UVA og UVB-beskyttelse – Ingen fargestoffer. Paraben- og parfymefri.

Kr. 426,-

IMG_1546

 

SkinCeuticals Mineral Matte UV Defense SPF 30

Lett farget UV-beskyttelse med ultralett konsistens. Matter ned og holder huden matt hele dagen. Jevner ut en ujevn hudtone, minsker porer og demper rødhet. 100% fysisk filter. Matter og beskytter mot solen. Parfymefri g vannresistent.  Denne passer perfekt min blandingshud!

Kr. 430,-

IMG_1545

 

Matis Purifying Gel

En dyprens kan også hjelpe deg i varmen, denne  skal regulere og balansere huden, og virker ikke uttørrende. Den skal gjøre at makeup «sitter» bedre.

Bundet glykolsyre: Glykolsyren er bundet opp til et sikori polysakkarid. Dette gir en høy molekylvekt som gjør at AHA syren blir liggende på hudoverflaten for å gi en skånsom, men effektiv eksfoliering.
Beholde AHA syren beholdes på hudoverflaten for bedre peeling-effekt og evt irritasjon av AHA begrenses takket være

KR. 389,-

 

IMG_1548

 

Dermalogica Hydrablur Primer

Ønsker du å fortsette å bruke din ordinære dagkrem, kan du velge en primer over for å holde huden matt. Hydra Blur er en utjevnende primer som gjør huden glattere og hjelper til å beholde fuktigheten i huden. Gir en fløyelsmyk finish og skal gi huden fuktighet kontinuerlig gjennom dagen. Perfekt grunnlag for makeup – holdbarheten og gløden forbedres, huden holdes matt.

Kr. 449,-

IMG_1547

 

(Noen av produktene er levert av leverandør, andre har jeg selv betalt)