Er du en av de som må klippe av deg mye av håret etter en tur til sol og saltvann i sommer? Jeg har alltid lagt inn en time hos frisøren rett etter ferien. Det er lite som sliter på mitt hår, men klor, saltvann og sol sliter enormt.  Jeg kurer og beskytter. Men kan det hende det finnes mer jeg kan gjøre? Jeg har spurt frisør Magni Jensen fra Salong Hemmelig i Oslo, og her er hennes tre tips for å bevare håret sunt hele sommeren:

1. Bruk hårkur!

Hårkuren kan gjerne være i håret fra morgen til kveld. Du kan også sove med den. Velg gjerne en med masse fuktighet, ettersom dette forsvinner raskt fra håret i sol og varme.

 

IMG_1393

 

2. Bruk solbeskyttelse!

Bruk gjerne sjampo og balsam som reparerer og beskytter håret i solen. På stranden bør du ha med en spray med UVA/UVB beskyttelse som du sprayer med etter hvert bad. Bruk alltid solhatt eller caps!

Husk solfaktor i hårskillen!! Bruk gjerne det du har igjen på fingrene etter at du har smurt resten av kroppen med solkrem.

 

IMG_9699

 

3. Rensesjampo

Det anbefales også å bruke en rense-shampo hver 4. dag. Da får du ut rester av saltvann og klor. Balsam eller hårkur trekker bedre inn og gir den effekten du ønsker når håret er skikkelig rent.

 

IMG_1391

 

Sjampo som vasker godt og tar vare på håret

Jeg bruker  like god kvalitet på hårprodukter som på hudprodukter og opplever at håret holder seg sunt gjennom de fleste utfordringer. På sommeren er det viktig at din sjampo vasker godt ut klor, saltvann og eventuell solkrem. Dette gjør de etterfølgende pleiende produktene mer effektive. Jeg liker disse veldig godt:

Goldwell Duals Sun Reflects Aftersun shampoo : Den nye Sun serien fra Dualsenses tar ekstra godt vare på håret både under og etter soling. Dualsenses Sun Reflects er et must i bagasjen når man skal på badeferie, den skal beskytte og pleie håret mot skade fra saltvann, klor og sol. I tillegg er det en bonus at den dufter av deilig pasjonsfrukt. Fjerner effektivt saltvann, klor og er skånsom for håret. Kr. 229,-

Kerastase Bain Extentioniste : For å få langt og sunt hår har Kérastase sett et behov for et personlig work-out program. Résistance Extentioniste er ditt nye daglige work-out program for håret som styrker håret fra rot til spiss. Håret ditt blir sterkere og sunnere med færre splittende spisser. Håret holder seg i toppform, slik at det vokser lenger. Perfekt til solferien! KREATIN R KOMPLEKS™ + beriket med  TAURINE, en aminosyre med en beskyttende effekt på hårfiberet som sikrer et sunt miljø i hodebunnen. Kr. 280,-

Miriam Quevedo Platinum & Diamonds Luxurious Shampoo : Passer for alle hårtyper. Skal forsterke ditt hår med Platinum og Diamant støv.. Den skal gjenopprette volum og etterlate håret med ekstrem silkiness som har forsvunnet over tid. Den skal gi håret en ny og frisk start, ved å fylle sin elektriske balanse, og gjenopprette en sensuell og unike Diamond Shine. Kr. 359,-

Kerastase Bain Chromatique : Denne kommer jeg stadig tilbake til. Reflection skal hjelpe deg å bevare den intense og jevne fargen, samtidig som den beskytter refleksene som skaper liv i hårfargen. Resultatet er et mykt og glansfullt hår med en farge som ikke falmer. Kr.  240,-

Korres Olive Nourishing Shampoo :  Korres Olive Nourishing Shampoo skal gi næring og intenst fukt til hår og hodebunn. Shampooen skal etterlate håret mykt og sunt. Inneholder ekstrakt fra olivenblad (toning), polysakkarid kompleks (fukt til hodebunnen), hveteprotein, vitamin B (gir glans) og sjælavendel. Passer for tørt og skadet hår. Kr. 135,-

John Frieda Sheer Blond Go blonder lightening shampoo :  En skånsom formel med sitron og kamomille som gjenskaper fuktbalansen, lysner lett opp og gjør håret silkemykt. For et glansfullt og solbleket hår. Uten amoniakk og hydrogenperoksid. Kr. 119,-

 

 

IMG_1400

 

Balsam til solskadet hår:

Alle trenger balsam med fuktighet og god pleie på sommerferien, selv de meg fett hår. Det finnes i tillegg balsam som renser, ved siden av å pleie. Og balsam som gir deg en litt ekstra solbleket følelse. Disse liker jeg:

Kérastase Reflection Chromatique : Skal  hjelpe deg å bevare den intense og jevne fargen, samtidig som den beskytter refleksene som skaper liv i hårfargen. Farger du håret er det lurt å beskytte det i solen, hvis du ikke ønsker å miste eller endre fargen i løpet av ferien. Multibeskyttende pleie for fargebehandlet og stripet hår. Kr.  310,-

Kérastase Fondant Extentioniste : Lett pleie som skal  styrke fra rot til spiss. KREATIN R KOMPLEKS™ + beriket med  MALEINYRE, veldig små partikler som penetrerer hårfiberet  for gjenoppbyggelse som forsegler håret fra rot til spiss. Jeg elsker maskene til Kérastase, denne er intet unntak.  Kr. 340,-

Goldwell Kerasilk Color Cleansing Conditioner :  Skal forhindre at fargen mattes ut for tidlig ved å forsiktig rengjøre og pleie i ett trinn. Barna elsker denne, da den er lett bruke og håret blir silkemykt etterpå. Jeg bruker denne når jeg har litt dårlig tid og liker den godt! Kr. 270,-

Korres Olive Nourishing Conditioner : Skal  gi næring og et mykt hår. Shampooen er rik på vitamin B. Inneholder Extra virgin olivenolje, vitamin K og ekstrakter fra olivenblad, rødbet og grønnsaker. Balsamen passer for tørt og skadet hår.
Kr. 135,-

John Frieda Sheer Blonde Go Blonder Lightening Conditioner : En skånsom formel med sitron og kamomille som skal gjenskape fuktbalansen, lysne lett opp og gjøre håret silkemykt. For et glansfullt og solbleket hår. Uten amoniakk og hydrogenperoksid. Kr. 119,-

 

IMG_1401

 

Hårkur/ hårmaske må du «hamstre» til ferien!

Jeg er avhengig av hårkur på ferien! Jeg går gjerne med kur i håret hele dagen, noen ganger på natten også. Barna slipper ikke ut i solen uten å være smurt med solkrem på hele kroppen og gjerne iført en hårmaske. Hysterisk? Vel, vi slipper slitt hår med innslag av grønnfarge etter bassengbading så jeg synes det er verdt det. Disse er favoritter hele året:

Goldwell Dualsenses After-sun 60sec treatment :  After-Sun 60SEC-kur for solskadet hår. Skal gjenoppbygge håret opp til 100% på bare 60 sekunder og fjerne spor av sol, hav og klorvann. Skal gi en aktiv beskyttelse mot brutte hårstrå. Gir håret tilbake dets friske glans. SunCareComplex med pasjonsfruktolje, UVA- og UVB-filter og Instant Microfluid Technology. Kr. 249,-

Kérastase Resistance Extentioniste Masque Extentioniste : maske som skal styrke fra rot til spiss. KREATIN R KOMPLEKS™ + MALEINYRE, veldig små partikler som penetrerer hårfiberet  for gjenoppbyggelse som forsegler håret fra rot til spiss. Kr. 430,-

Kérastase, Reflection Masque Chromatique : Multibeskyttende maske til fint fargebehandlet eller stripet hår. Kr.  390,-

Miriam Quevedo Platinum & Diamonds Luxurious Mask :  Spesielt god for vasking av svake/slitte hår uten liv og glans. Innovasjon og luksus skal du få i denne eksklusive Mask som forsterker ditt hår med Platinum og Diamant støv.. Den skal gjenopprette hår med en ekstrem silkiness som har forsvunnet over tid, dette takket være sin unike formulering. Den fungerer ved å gi håret en ny og frisk start. Kr. 409,-

Pureologi  Hydrate Superfood Treatment : Med naturlige ingredienser som Avocadoolje og kokosolje skal denne deilige hårvasken gir masse fuktighet og næring til håret. Det skal etterlates silkemykt, og jeg bekrefter dette. Denne har blitt en favoritt!

Korres Olive Nourishing Hair mask : Korres Olive Nourishing Hair Mask gir rikelig med næring og et mykt hår. Masken gjør håret mindre statisk og det er lettere å gre ut. Korres Olive Nourishing Hair Mask inneholder Extra virgin olivenolje, ekstrakt fra olivenblad, vitamin B, Shea butter og sjølavendel. Passer for tørt og skadet hår. Kr. 159,-

 

 

 

IMG_1402

 

Ekstra pleie og beskyttelse

Jeg bruker alltid varmebeskyttelse og et «leave-in» produkt i håret, det gir den lille ekstra boosten og håret ser glansfullt ut. Innimellom bruker jeg fønprodukt som gir mitt tunge hår en liten ekstra løft, da føles håret fyldig og er lettere å forme. Her er mine favoritter:

Kérastase Reflection Fluide Cromatique : multi-beskyttende pleie for fargebehandlet hår som gir glans og beskyttelse. Den er lett i konsistens selv om den gir nok pleie. Den skylles ikke ut og brukes ofte kun i tupper.  Kr.  300,-

Kérastase, Elixir Ultime  : et serum til  tørt og krevende hår for økt kontroll gjennom dagen.Dette er en intensiv behandling: Leave-in-balsam for dyptvirkende pleie. Kr. 380,-

Kérastase Reflection Touche Chromatique : Skreddersydd fargekorrigerende pleie som blandes i Reflection Masque eller Fondant. Den skal korrigere ujevnheter i hårfargen, gi nytt liv til refleksene i håret og gjøre håret mykt og glansfullt. Fås i fire fargetoner for en personlig fargekorrigering (Cool blond, Cool brown, Copper eller Red) Kr. 340,- per stk.

Kérastase, Resistance Extentioniste Sèrum Extentioniste : Serum som aktiverer hodebunnen.Påfør to-tre pipetter langs hodebunnen to-tre ganger i uken. Bruk fingertuppene til å arbeide serumet inn i hodebunnen med sirkulære bevegelser etter bruk av Bain og Fondant. Tips: Sakte, bevisste bevegelser er avslappende mens jevn og kraftig bevegelse bidrar til å øke energien. Kr. 464,-

Goldwell Dualsenses Sun Reflects Uv Protect Spray :  Beskytter mot UVA og UVB og gir en ekstra glans til håret samtidig. Kr. 239,-

Goldwell Kerasilk Brilliance perfecto : NYHET!  Lettvekts olje for alle hårtyper som skal gi unik glans til håret. Håret skal bli mykt uten å tynge, dette kan jeg bekrefte. Den skal forlenge fargeintensiteten og gi 72 timer UV-beskyttelse. Garantert med meg på ferie! Kr. 270,-

Kérastase, L’incroyable Crème : Denne  fønkremen skal gi næring til splittede og tørre spisser, samtidig som den skal beskytte håret mot varmebehandling. Fønkremen gir tre ganger raskere styling som er essensielt for kvinner med tykt hår. Den aktiveres ved lav varme, og er omformbar, slik at man kan style håret på nytt uten å påføre mer produkt. Fønekremen har naturlig mikro-bie voks som skaper hold og olje-gelerende polymer som gir hårfibrene fleksibilitet. Fønkremen gir 96 timer med anti-frizz. Varmebeskyttende opptil 230ºC.

 

 

 

IMG_1405

 

Styling må også til i ferien

For meg handler styling om å gi et litt ekstra løft og hold til mitt tunge hår. Jeg bruker mye tørrsjampo, både når jeg skal sette opp håret og for å unngå å vaske det hver dag. Finnes det noe som gir ekstra volum, så er jeg solgt. Hårspray med god hold til de dagene jeg har hestehale er viktig! Dette bruker jeg:

Goldwell Kerasilk Repower Volume Dry Shampoo og Goldwell Kerasilk Color Gentle Dry Shampoo :  skal  bidra til å friske opp håret uten sjamponering. Denne tørr shampoo absorberer overflødig olje og produktrester fra håret overflaten, og du kan hoppe over en sjampo ovenfor. Den bærer på håret når det er vasket, og derfor er det mer skånsom mot håret ved hjelp av en tørshampo i mellom. Goldwell Kerasilk Motorskifte Volume Dry Shampoo også gi litt volum til håret. Fordeler: – oppfrisker håret opp – Absorberer overflødig olje fra hår – Gir et lite volum. Kr. 270,-

Goldwell Dualsenses Ultra Volume Bodifying Dry Shampoo : Goldwell Dualsenses Ultra Volume Bodifying Dry Shampoo for fint til normalt hår. Gir umiddelbart volum ved å absorbere overflødig olje. Gir en sunn glans til håret! Kr. 229,-

Goldwell Stylesign Smooth Control : Smooth Control Smoothing Blow Dry Spray skal forkorte tørketiden og gjøre håret håndterlig for en glatt smidig styling. Fantastisk til mitt rette hår! Kr. 229,-

John Frieda Sheer Blonde Go Blonder Blonde Spray : Skal lysne håret gradvis ved hjelp av sitronekstrakt og melkesyre, som er en naturlig bestandel av kroppen. Inneholder mindre enn 4% peroxid og har derfor en mildere formulering enn vanlig hårfarge. Kan brukes til å lysne hele håret, dempe ettervekst og lage striper. Gir synlig effekt etter bare 3 gangers bruk! NB. KUN FOR BLONDINER Kr. 139,-

Ecru New York Volumizing Silk Mist : Silkefibre skal øke volum og styrke selv det fineste hår. Hveteproteiner styrker håret, gir volum og en glansfult overflate. Panthenol og frukt estre beskytter mot vanntap og UV skade. Alkoholfri.

Kérastase Laque Couture : en medium hold fikseringsspray som skal gi deg en nydelig glansfull finish. Spray i tørt og ferdigstylet hår på ca 20cm avstand. Påfør mer utover dagen hvis behov. Kr. 219,-

 

 

IMG_1403

 

Viktigst av alt: riktig verktøy!

Jeg er ikke så hårsår, men kan gjerne børste håret skånsomt likevel. Ei av jentene mine er så hårsår at hun kunne tenke seg å droppe hele børstingen. Hun har lenge vært avhengig av disse børstene! De 325 tolags, unike tennene skal løse alle floker i håret kjapt og skånsomt uten å måtte dra, lugge eller forårsake skade på håret. Med et smalt og ergonomisk designet håndtak er børsten enkel å bruke selv i dusjen og sklir ikke ut av hendene. Perfekt til å fordele balsam eller andre behandlinger jevnt gjennom håret.

For hår som har mistet wow-faktoren sin er en god rens den perfekte måten for å gjenoppbygge dette på. Bruk en kvalitetsshampoo, påfør som normalt og klem restene av produktet ut i endene. Del håret opp i fire seksjoner og jobb The Wet Detangler inn i shampooen – børst fra røttene til endene. Mens tennene på børsten jobber seg gjennom håret fjerner den også produktrester uten å irritere håret. Børsten passer utmerket for krøllet hår da den renser ut oljer mens den hjelper med å få krøllenes naturlige fall tilbake. Børsten vil også fjerne alt av produkter som har hopet seg opp i håret.

Etter farging kan hårbunnen bli etterlatt sensitiv, og Tangle Teezer Wet Detangler er perfekt for å børste gjennom vått hår etter denne prosessen. Tuppene er skånsom nok til å bruke på en ømfintlig hodebunn, men sterk til å løse opp vanskelige floker.

Kr. 179,-

IMG_1394

(Noen av produktene er levert av leverandør, andre har jeg selv betalt)