Jeg fikk nok overdose med sol når jeg var ungdom… Det resulterte i en rekke pigmentflekker og skade på huden som jeg angrer bittert på i dag.

Jeg har tidligere behandlet pigmentflekkene med sterke behandlinger med godt resultat og i alle år har jeg, hver dag, brukt et produkt som kontrollerer pigmentproduksjonen. Jeg vil ikke ha flere flekker, heller sakte men sikkert færre. Selvfølgelig bruker jeg SPF, hver dag. Uten SPF kan du glemme resultat på pigmentering. 

 

pigmentering

 

Hva er en pigmentflekk?

Det er melanocyttene i huden som produserer pigmentet melanin. Dette fargestoffet skal ideelt sett transporteres oppover i hudlagene og fordeles jevnt for å danne beskyttelse mot UV-stråler. Brun hud er hud som beskytter seg mot skade.

 

Hvorfor får vi pigmentflekker?

 • Med økt alder eller ved overdrevet soling kan produksjonen og transporten av melanin i huden bli endret slik at flekker eller ujevnheter oppstår
 • Hormonell ubalanse (som ved graviditet eller bruk av p-piller) kan overstimulere pigmentcellene/melanocyttene slik at for mye pigment dannes. Man kan da få større områder som pigmenteres mer enn vanlig, spesielt i pannen og rundt øynene. Det er dette som kalles melasma.
 • Ved arr i huden kan man også få unormal fordeling av pigment som viser seg som flekker.

 

IMG_1026

En del av mine pigmentflekker, på kinnet, blir mindre synlige av at jeg også har fregner. Jeg hadde langt flere for 10 år siden og er veldig fornøyd med å holde de tilbake hver sommer, og i stedet bleke de sakte men sikkert hele året.

 

Hva er løsningen?

Løsningen ligger i å dempe produksjonen av pigment, lysne eksisterende flekker og forebygge mot nye ujevnheter i hudtonen.

Ekseption

Jeg har testet Ekseption, som er et ekslusivt konsept innen estetisk medisin med produkter fokusert på effektivitet, trygghet og kostnad. Oxynergy – Selskapet som står bak lanseringen av ekseption staret opp I 2002 og har mer enn 15 års erfaring I sitt felt; hudpleie og estetisk medisin. Selskapet tilbyr omfattende kosmetiske produkter preget i høy grad av innovasjon og vesentlig vitenskapelig bidrag. Min kur bestod av to deler, hver på tre behandlinger.

 

1. White up syrebehandling

Innledningsvis fikk jeg en synergi av 6 forskjellige syrer og peptider valgt målrettet for å gi min hud utstråling. Alle de valgte syrene har høy molekylvekt, som betyr at vi unngår penetrering lenger enn epidermis(overhuden)  og den vanlige brennende følelsen ved peeling. Det er slik vi oppnår den blekende effekten; huden blir jevnere. Virkningen av tranexaminsyren som brukes vil allerede ved små mengder kunne bleke pigmenterte flekker og redusere rødhet. I dermatologi har virkningen av tranexaminsyre vært kjent i lang tid, nemlig i sammenheng med pigmentforstyrrelser. Den første rapporten om behandling med tranexaminsyre går helt tilbake til 1979, der intensiteten av en melasma (pigmentering) ble signifikant redusert innen en periode på to til tre uker. I tillegg til den blekende effekten, reduserer tranexaminsyre også den gjennomsiktige rødaktige fargen på overfladiske blodkar. Resultatet er en jevn hudfarge. Jeg fikk tre slik behandlinger. Etter hver av disse behandlingene opplevde jeg en fin glød i huden, samtidig som den ble jevnere og jevnere over tid.

 

IMG_1078

 

2. White-up mesotherapi

Mesoterapi er en relativt ny estetisk behandlingsform i Norge. Mesoterapi stammer fra det greske ordet meso som betyr «midten», og therapeia som betyr «å behandle medisinsk». I prinsippet betyr dette at man ønsker å behandle det midterste hudlaget, dermis ved å tilføre næringstoffer og aktive ingredienser til huden gjennom mikroinjeksjoner eller microneedling.

.Ved å tilføre aktive ingredienser som vitaminer, aminosyrer, peptider, mineraler, vekstfaktorer og hyaluronsyre er dette med på å forebygge aldring av huden, nøytralisere frie radikaler, stimulere kollagendannelse, stramme opp huden og gi fukt. Mesoterapi er et godt alternativ for de som ikke ønsker injeksjoner!

 

 

Facetune_12-06-2018-13-28-51

For å oppnå effektivt resultat på meg, ble det jobbet målrett mot to mekanismer: På melanocyttene (pigmentcellene)  for å redusere produksjonen av melanin (pigment) og på overfladiske hudlag ved å produsere myk peeling for å stimulere hudfornyelse slik at de overfladiske cellene som er ladet med pigmenter fjernes. Etter få applikasjoner lysnet hudtonen og resultatet skal bare bli bedre på lang sikt. Under mine behandlinger ble disse ingrediensene brukt: Vitamin C & E, retinol, glutation, peptider, vekstfaktor, sitronsyre for å behandle foto-aldring/ pigmentering.

 

IMG_0798

 

Hjemmepleie:

Kuren ble innledet med bruk av hjemmepleie i to uker før klinikkbehandlingene, for å venne huden til ingrediensene. Jeg ble raskt veldig glad i disse produktene siden de viste både effekt på huden og hadde deilige konsistenser. Dette brukte jeg hjemme:

all-in-one cleanse & peel

Et nytt konsept for rens og sminkefjerning kombinert med polyhydroxy syrer som samtidig gir en mild eksfoliering og balanserer hudens pH. all in one cleanser  er en smeltende emulsjon som renser huden og fjerner all sminke. Passer for alle hudtyper.

 

IMG_0794

 

pha activator

Denne nattkremen er formulert for å gradvis redusere hudens pH, samtidig som den eksfolierer, gir fuktighet og reduserer pigmentering for en jevn og strålende hud. Den brukes til å forberede huden før pha peeling.Produktet er svært effektivt for å fremme hudfornyelse, eksfoliering, redusering av pigmentering og gjenoppretting av hudens pH. Det må kombineres med all-day shield om dagen for å beskytte huden mot UV-skader.

 

IMG_0793

 

 

all-day shield

En ny generasjons daglig hudpleie med høy beskyttelse.  Denne beskyttende kremen til daglig bruk er en innovasjon på ulike nivåer. Vann-i-olje formuleringen skaper en langvarig film på huden som er motstandsdyktig mot svetting, noe som gir en base for sminke og unngår penetrasjon av solkrem i huden. all-day shield gir en fullstendig UVA- og UVB- beskyttelse takket være ferulsyre (UVB) og helioguard 365 (UVA), en naturlig UVA- screeningsforbindelse fra sjøalger som beskytter huden mot foto-aldring. Formelen er boostet med vitamin E for å gi ytterligere beskyttelse mot frie radikaler. Denne er nå en klar favoritt når det kommer til daglig pleie og beskyttelse.

 

IMG_0795

 

 

ice cream repair

Rik reparerende krem med en iskremtekstur som skal påføres etter peeling prosedyrer. For en mer intensiv kjølende følelse kan kremen lagres i kjøleskapet.

Reparasjonsprosessen er en viktig fase etter kjemiske peelinger, og det er svært viktig å bruke riktig produkt. Hudstrukturen må gjenopprettes og prosessene for differensiering, proliferasjon og intercellulær kommunikasjon reguleres. Ice cream repair inneholder en synergi av retinol, vitamin E, Bio-placenta (vekstfaktorer, folsyre, acetylglutamin) og unirepair T-43.

Denne nye formuleringen som har konsistens som iskrem ble utviklet for å forbedre effekten av de aktive ingrediensene som gir en intens kjølende følelse og etterlater en rik beskyttende film over huden. Denne både luker nydelig og er sval og deilig på huden.

 

 

white-up sorbet

En lett og forfriskende nattkrem formulert for å redusere hudpigmentering. Formelen inneholder tranexaminsyre, melanostatin, vitamin E og heksylresorcinol. Produktet er svært effektivt for å fremme hudfornyelse, eksfolierende og redusere pigmentering. Det må kombineres med all-day shield om dagen for å beskytte huden mot UV-skader. Etter endt kur bruker jeg denne som nattkrem.

 

IMG_1073

 

 

Her finner du Ekseption i Norge:

Oslo

 • Artimis Beauty 22 55 59 00
 • Victoria’s Beauty Studio 96 80 06 46
 • Timian Klinikk 91 57 33 40

Akershus

 • Mabelle Skin 97 60 37 34
 • Jar Beauty 92 6530 51

Buskerud

 • City Clinic-Drammen 90 09 99 08
 • Pure Skin Medical 40 06 40 08

Vestfold

 • Purple Lounge 33 33 14 14
 • Venus DagSpa 33 46 32 42
 • Clinique Femina 97 78 69 08
 • VIP Beauty Lounge/Glam House AS 40 19 90 97

Østfold

 • Perfect Me 45 46 67 26
 • Sellebakk Spa og Velvære 69 34 44 20
 • Deluxe Spa Clinic 69 31 62 30

Telemark

 • Force of beauty Clinic 93 85 45 86

Oppland

 • FixMe Hud – og Kroppspleie AS 45 01 35 64

Møre og Romsdal

 • Sans Velværesalong 97 42 77 03
 • HudpleieklinikkenProf Make Up 70 06 74 00

Hedemark 

 • Hud Kropp & Sjel 48 84 88 87

Aust-Agder

 • Arendal Hudklinikk 40 64 30 31

Troms

 • EsS Hudklinikk 90 09 47 92

Rogaland

 • Karmøy Hud & Fot 52 82 22 00
 • Maxi Velvære 94 98 21 13
 • Skinvital AS 922 40 042
 • Silkehud 483 93 301
 • Hud & Harmoni   47643056