Det er egentlig vel så gøy å sminke seg på sommeren som på vinteren.  Lekre, duse farger. Pasteller, glød og naturlig hud krever like stor presisjon som en fulldekkende vintermake-up.  Jeg har plukket frem en del av mine sommerfavoritter, som er en lett blanding av nytt og gammelt:

Husk å starte med en lett dekkende base, som for eksempel en BB Cream eller lett foundation. I tillegg legger jeg ekstra vekt på at min concealer skal tåle svette og bading, samtidig som den pleier og beskytter. Solpudder og highligter er et must på sommeren! Ellers velger jeg rett og slett litt lystigere farger, både på lepper, kinn og øyne.

 

IMG_0903

Concealer:

Jeg bruker alltid concealer! Selv etter en natt med god søvn trenger jeg å dekke blå ringer under øynene. Jeg forventer at produktet jeg bruker sitter godt, ikke blir liggende i linjer og gjerne beskytter samtidig.

 

IMG_0909

 • Urban Decay All Nighter Waterproof Full-Coverage Concealer
 • bareMinerals Complete coverage serum concealer

 

Solpudder:

Jeg bruker kun solpudder «når det er blader på trærne». Lyset vi da omgir oss med gjør at pudderet ser ut som naturlig glød i stedet for fartsstriper, slik det kan se ut på vinteren. Siden jeg alltid bruker SPF i ansiktet, så er solpudderet min «naturlige» brunfarge hele sommeren.

 

IMG_0912

 • bareMinerals Invisible Bronze i fargen fair to light
 • Korres Cocoa & Coconut Bronzer i fargen light shade

 

Highligt:

Jeg legger alltid highligter øverst på kinnbena. For litt ekstra effekt kan det legges forsiktig i ytterkant av øyet og på nesetippen. Dette gir deg den lille ekstra gløden, spesielt synlig på bilder.

 

IMG_0926

 • bareMinerals clear radiance

 

Øyenskygger og baser:

En skyggebase er viktig etterhvert som jeg har blitt eldre, huden «spiser» mer make-up enn tidligere. Ellers velger jeg alltid ganske nøytrale farger på øyeskygger, kanskje med litt mer lystig innslag på sommeren.

 

IMG_0905

 • Artdeco Eyeshadow base
 • bareMinerals 5 in 1 BB Advanced performance cream eyeshadow SPF 15
 • Art Deco eyeshadow i fargene 557, 30 og 45
 • bareMinerals eyeshadow i fargene Soul, Celestine og Bare skin.
 • Lancôme Cream eyeshadow stick mini I fargen 03

 

Eyeliner:

Når jeg tør prøve eyeliner med farge, tør du også! Disse fra Jane Iredale er kjempefine på! I tillegg må jeg vise dere Artdeco sin liner som kan rulles på, den er virkelig en våtliner for amatører; kjempelett!

 

IMG_0907

 • Jane Iredale halvflytende eyelinerer i fargene Emerald og Sapphire
 • Artdeco Roll It Disc Eyeliner med matt finish

 

Blush:

Alltid blush… Jeg er avhengig! Og jeg får faktisk litt farge i ansiktet på sommeren, det tillater litt sprekere farger på blushen enn på vinteren.

 

IMG_0917

 • LCN Blusher Sugar bomb
 • glo Skin Beauty blush i fargen Flowerchild
 • Jane Iredale pure pressed blush i fargen Clearly pink
 • Mii Uplifting Cheek color i fargen Tickle
 • bareMinerals Gen Nude powder blush i fargen Peachy Keen
 • bareMinerals Gen Nude powder blush i fargen That peach tho

 

Pudder:

Jeg har høy talgproduksjon. Heldigvis vil man gjerne være litt blank nå, så det er kun på sommeren jeg føler at det kan bli litt vel mye. Da matter jeg ned i løpet av dagen med et transparent pudder.

 

IMG_0915

 • Jane Iredale Purepressed base (denne lyse varianten kan jeg bruke hele året da den er helt transparent og tilpasser seg huden)

 

Lipstick/ Lipgloss:

Jeg digger leppestifter! Må innrømme at jeg har et alt for stort lager, alle i omtrent samme farge..På sommeren foretrekker jeg likevel bærfarger, pastell eller nude.

 

IMG_0911

 • Artdeco high performance I fargen Rose quartz
 • bareMinerals Pop of Fashion i fargen …..
 • Korres Vluminous Lipgolss i fargen Watermelon
 • bareMinerals i lipstick i fargen Crave
 • Jane Iredale Lip Drink med SPF i fargen Flirt
 • Frøya Liquid Lipstick i fargen
 • Eve Lom Kissy Mix Lippy
 • LCN lipstick i fargen Flirte twist
 • LCN lipstick i fargen So seductive

 

Neglelakk:

Jeg falt skikkelig for disse sukkertøyfargede lakkene, selv om jeg sikker har like mange forskjellige farger neglelakk som leppestift.. Disse er allerede flittig brukt!

 

IMG_0914

 • Lancôme`s superspreke long lasting shine & color nail polish I fargene 420 (crispy lavendel) og 440 (candy blue)

 

 

 

(Noen av produktene er levert av leverandør, andre har jeg selv betalt)