Noen ganger opplever vi at huden plutselig blir veldig sensitiv, uten av vi skjønner hvorfor. Vi nordmenn kan oppleve dette både på sommeren og vinteren, vårt klima gjør det litt ekstra vanskelig å holde huden i balanse. Det kan være greit å vite at dette kan ha med bakterier å gjøre, var du klar over det?

 

IMG_0540

 

Hvorfor blir huden plutselig sensitiv?

Miljøpåvirkninger, alder, livsstil, sykdom og medisiner kan være med på å øke hudens sensitivitet. Kald vind og lave temperaturer, sol, forurensing og kjemikalier i rengjøringsmidler og vaskepulver kan irritere og tørke ut huden.

Huden mister fettstoffer og fuktighet mellom cellene som holder hudens beskyttende lag intakt. Uten dette beskyttende laget har bakterier og irritasjonsfremkallende stoffer fri tilgang til huden. Dårlig beskyttelse vil også føre til fordamping av fuktighetsinnholdet fra innsiden. Tørr hud er forstadiet til sensitiv hud.

Med alderen blir talgkjertlene dårligere, slik at hudens naturlige fettinnhold reduseres. Blodgjennomstrømmingen reduseres i tillegg, hvilket betyr mindre fettstoffer i huden.
For sterk rens, peeling eller barbering kan også irritere og svekke hudens barrierefunksjon og gjøre den sensitiv.

Duft- og fargestoffer i hudpleie- og makeup produkter skaper også en irritasjon i huden, spør din hudterapeut om råd!

 

IMG_0512

 

Bakterier og sensitiv hud

På og i din kropp er det 360 ganger så mange bakterielle gener som menneskelige gener; 23.000 menneskelige gener kontra 8.280.000 bakterielle gener.

 

Det mikrobielle miljøet før og nå

Våre forfedre hadde langt flere mikrober på huden enn vi har i dag. Dagens livsstil er en virkelig trussel for det microbiome miljøet.  Vår moderne livsstil sørger for at vi mister en del av de nødvendige microbene i og på kroppen vår. Årsaker til dette er:

 • Behandlet vann
 • Desinfeksjon
 • Antibiotika
 • Keisersnitt
 • Kosmetikk og såpe av noen slag
 • Manipulering av mat og miljøet rundt oss

 

IMG_0513

 

Hvordan kan bakteriene dine hjelpe din sensitive hud?

Probiotiske mikrober snakker med cellene i stratum corneum, slik at de sørger for en tettere struktur i hudbarrieren.

Menneskecellene har mottakere for mikrober, hvis disse mottakerne er okkupert av positive mikrober kan ikke de negative feste seg til cellen og bryte den ned.
Den optimale hudtilstanden er avhengig av de probiotiske mikrobene som bor på og i den. Uten disse mikrobene vil ikke huden din kunne utføre sine grunnleggende funksjoner og huden vil eldes raskere.

 

IMG_0514

 

Matis RÉPONSE DÉLICATE med MICROBIOTECH

Microbiotech er et bioteknologisk kompleks som optimaliserer hudens egen bakterieflora. Dette gir gode mikroorganismer som jobber med huden. Det bedrer miljøet rundt cellene som stimulerer til god hudhelse og en sunn bakterieflora, samt styrker og gjenoppbygger  hudbarrieren.

 

Matis RÉPONSE DÉLICATE – SensiMILk

Multifunksjonell renselotion; 2-i-1 produkt, en lett renseemulsjon og toner
utviklet for en sensitiv hud, men kan brukes av alle hudtyper.

Utføres med en enkel hudpleierutine. Gir en mykere og mer komfortabel hud.

Fjerner effektivt, men skånsomt urenheter og smuss. Har en beroligende effekt på hudirritasjoner og rødhet og gir huden en følelse av komfort og velvære. Renser uten å irritere eller tørke ut huden. Motvirker frie radikaler og tilfører fuktighet.

 

IMG_0515

 

Matis RÉPONSE DÉLICATE – SENSIBIOTIC CREAM

Spesialutviklet fuktighetskrem for en sensitiv, reaktiv og ukomfortabel hud.

Rebalanserer hudens økosystem og beskytter bakteriefloraen på hudoverflaten  mot ytre påkjenninger.  Silkemyk konsistens som smelter inn i huden og som gir komfort og velvære. Gjør huden mykere, mer motstandsdyktig som gjør huden mindre reaktiv og sensitiv.

 

IMG_0517

 

Matis RÉPONSE DéLICATE – SensiMelting Mask

Deilig gelémaske for ansikt for en sensitiv, irritert og reaktiv hud. Svakt kjølende, som balsam for huden med umiddelbare og intensive beroligende effekter. Meget helende, fuktighetsgivende og mykgjørende.

Bygger opp hudens naturlige balanse og beskyttelse.Gjenoppretter hudens komfort og smidighet. Virker remineraliserende og motvirker frie radikaler.

 1. CalmSphères (Acid Glycyrrhetinic): Vektoriseringssystem som gir en gradvis frigjøring av lakrisrotekstrakt som virker betennelsesdempende, beroligende og motvirker både couperose og pigmentforandringer.
 2. Kronblader fra Safrankrokus
 3. Blomstervann fra Lindeblomst
 4. Plantevoks fra appelsinblomsten

Ta en generøs mengde på størrelse (ca hasselnøtt str.)  i hånd-flaten.
Påføres på ansikt og hals. La virke i 10 minutter. Rens av med Lime Blossom Lotion.

 

IMG_0517

 

Legg spesilet merke til ingrediensen Krokus

Disse blomstene åpner seg kun én dag på høsten. De plukkes tidlig om morgenen slik at kronbladene holder seg lukket og beskytter de dyrebare støvbærerne. Så blir de tre røde filamentene av safran (fra Persisk, za’farân) forsiktig fjernet og deretter tørket i et godt luftet miljø.

Vår franske forsyning støttes av flere safranprodusenter i Limousin-regionen. Ved å bruke disse blomstene, betyr det at et biprodukt av safran blir brukt og det har det ikke vært fram til nå.

I hovedsak ble bare plantens stigma brukt av næringsmiddelindustrien til å produsere krydderet, mens blomstene i seg selv ikke har vært verdsatt fram til nå, til tross for oppdagelsen av dens eksplosive molekylære potensial.

Tester av ingrediensen har vist følgende:

  • Hudbarrieren forsterkes
  • Den reduserer effektivt følelsen av neurosensorisk ubehag ved å dempe hudens overreaksjon
  • Betennelse og sensitivitet reduseres
  • Safranblomst har vist seg å beskytte corneocyttlipider fra oksidasjon. Derfor forsterkes hudbarrieren.

 

Ekstra tips: Denne masken kommer jeg garantert til å ha med på solferie i sommer! Den passer utmerket etter en dag i solen! Kjøler og roer ned utrolig godt.

 

picture of calm beautiful woman in massage salon

 

Dette innlegget er betalt, men jeg har brukt produktene og elsker de!