Jeg er blek hele året og nyter det! Blek hud er for meg synonymt med sunn hud. På sommeren synes likevel selv jeg det er deilig med litt farge. Men å sole meg til brunfarge gir meg nå synlig eldre hud bare på et par uker, så det synes jeg helt ærlig ikke det er verdt. Derfor bruker jeg selvbruning. Det har jeg gjort i mange år og tør påstå at jeg etterhvert er ekspert på hva som virker og hvordan.

 

IMG_8001

Hvordan virker et selvbrunende produkt?

DHA (dihydroksyaceton) i produktet reagerer med  aminogrupper i hudproteinet. Det dannes da en type pigmenter som heter melanoidiner som likner litt på melanin uten å ha samme UV-beskyttende effekt. DHA farger bare det øverste døde hudcellelaget og gir derfor ikke veldig langvarig resultat. Ved å kombinere DHA og erytrulose i selvbruning  får man en dypere og penere brunfarge.

 

Hvorfor blir noen selvbruningsprodukter gule?

Gammeldagse og lite raffinerte typer DHA ga mer gulfarge enn mer moderne og raffinerte DHA-varianter. Gulhet ser også ut til å kunne variere avhengig av hudtype/hudtilstand.

 

Hvordan forbereder jeg huden til selvbruning?

Tørre hudpartier vil samle mer krem enn de andre hudpartiene og dermed også bli brunere – huden blir skjoldete. For å unngå dette bør du peele hele kroppen godt, særlig albuer, knær og ankler. Er disse områdene virkelig tørre kan du legge litt bodylotion her før du smører på selvbruning. Peeling vil også gjøre fargen mer holdbar, da det er de døde hudcellene som farges og en nypeelet hud bruker lengre tid på fornyelse av cellene enn en hud som ikke er peelet.

 

Self-Tanning-Treatment_shadow_shot_1.1

Selvbruning med Swiss Clinic

Swiss Clinic har skapt seg et navn i beautybransjen ved å levere høyteknologiske hjemmebehandlinger som gir både målbare og holdbare effekter. Nå lanserer selskapet en innovativt self-tan behandling, som allerede er en del av min daglige pleierutine.

Den nye behandlingen Self-Tanning Treatment består av to produkter: Self-Tan Drops og Hydrating Self-Tan Pads. Disse behandler huden døgnet rundt og gir dermed et jevnt og varig resultat. Huden farges mens laken og klær ikke tar farge i det hele tatt. Du unngår også den karakteristiske self-tan duften.

 

IMG_7894

Self-tan som pleier huden

Behandlingen inneholder i tillegg ingredienser som fukter og styrker huden, hvilket gir en enda freshere glød. En solkysset hud trenger ikke lenger bety at du utsetter den for UV-lys, er ikke det supert!?

 

Self-Tan Drops

Self-Tan Drops er en mild og velduftende olje som gjør din dagkrem til en bronzer ved hjelp av kun få dråper. Produktet er vannløselig og blandes lett med dine ordinære produkter, samtidig som den øker den fuktighetsgivende effekten på huden din.  Fucogel, E-vitamin, DHA och Ehrythrulose er nøkkelen til oljens effekt. 

 

IMG_7998

Hydrating Self-Tan Pads

Steg to i behandlingen er å øke og å opprettholde resultatet. Bytt ut ditt kveldsprodukt med Hydrating Self-Tan Pads eller gjør padsene til en del av rutinen. Dette vil både booste den selvbrunende effekten og gløden i huden din. Naturlige ingredienser som extrakt av kaktusblomst og pleiende kukuifrøolje gjør jobben.  Hvis du vil bruke denne under din nattkrem, så la den virke i noen minutter før du påfører nattkremen. 

 

IMG_7996

 

Rabattkode:

Produktene til Swiss Clinic blir nå en del av min daglige hudpleierutine frem til oktober. Mengde dråper i dagkremen vil variere etter behov og padsene kan jeg bruke annenhver dag når ønsket farge er oppnådd. Genialt! Har du lyst til teste? Bruk rabattkoden «Anki15» når du bestiller her: https://www.swissclinic.no/selvbruning

Kos deg med sunn brunfarge i hele sommer!

 

 

 

Dette innlegget er betalt, men produktene gir etter min mening svært godt resultat.